D’Mani MELLOR

Angriper

Fullt navn: D’Mani Lucell Bughail-Mellor
Født: 20. sep. 2000, i Manchester
Nasjonalitet: England
Høyde: 186 cm
United-akademiet: 1. juli 2017
Debut: EL, 28. nov. 2019; innb. Astana (b) 1-2
Siste kamp: EL, 28. nov. 2019; innb. Astana (b) 1-2
Utlån: Salford
Kontr.utløp: 30. juni 2022
Til: Wycombe, 4. juli 2022

D’Mani Mellor er en talentfull spiller som, først og fremst i kraft av sin imponerende arbeidsmoral og en rekke gode forestillinger på U23-nivå, fikk sin førstelagsdebut i november 2019.

Anledningen var det for United betydningsløse Europa League-møtet med Astana i den kasakhstanske hovedstaden Nur-Sultan. De aller fleste førstelagsspillerne slapp å reise den lange veien, og overlot isteden sine plasser til en rekke ungdommer, deriblant den 19 år gamle D’Mani Mellor.

Mellor startet oppgjøret på innbytterbenken, før han ble sluppet til 20 minutter ut i andre omgang, på stillingen 2-1 til hjemmelaget. Det skulle vise seg å bli den energiske angriperens  eneste opptreden for Manchester Uniteds fremste representasjonslag.

Akkurat det skyldtes mer en bremsende utvikling snarere enn brennende vilje. Ungguttens  arbeidsmoral var nemlig en egenskap det var umulig å sette fingeren på.

Ekte Manchester-gutt

GettyImages-1190671227
28. nov. 2018: D’Mani Mellor i debutkampen mot kasakhstanske Astana. Her, i typisk oppofrende stil, i kamp med hjemmelagets Yevgeny Postnikov.

Helt fra han var bare åtte år gammel, vokste D’Mani Mellor opp i United-systemet. Sommeren 2017 ble han tatt opp på klubbens spillerakademi, før han i august samme år gjorde sin entré på klubbens U18-lag.
En måned senere scoret Mellor sitt første mål, som hjalp til en imponerende 4-3-seier i Premier League Cup-oppgjøret mot et Arsenal-mannskap som en stund hadde ledet hele 3-0!

Gjennombruddet

Senere avsluttet unggutten sin andre sesong på U18-nivå med et hat trick i bortemøtet med Everton. Strålende gjort av D’Mani Mellor, men dessverre hjalp det ikke United, som isteden tapte det målrike oppgjøret med 5-4.

I mellomtiden hadde den arbeidsomme angrepsspilleren fått sine første smakebiter på U23-fotball. 2019/20-sesongen skulle da også bli Mellors gjennombrudd på dette nivået, så det var slett ingen tilfeldighet at han ble belønnet med den nevnte turen til Kasakhstan.

En hel sesong ødelagt

Sommeren 2020 pådro Mellor seg en korsbåndskade som skulle gjøre det uaktuelt med spill gjennom hele den påfølgende sesongen.

Etter langvarig og møysommelig opptrening var han imidlertid tilbake for U23 i tide til å rekke sesongstarten – og score – i 2-2-kampen mot Leicester i august 2021. Tre påfølgende opptredener senere fulgte et lite vellykket utlån til naboklubben Salford City fra League Two. Der fikk han kun tre kamper frem til han i januar 2022 returnerte til Old Trafford.

Farvel til United

Vel tilbake i moderklubben ble det pene syv scoringer på ti opptredener frem til sesongslutt under U23-sjef Neil Wood.

Likevel syntes det klart at tiden i United var i ferd med å renne ut. Med en kontrakt som ville utløpe samme sommer, og en klubb som ikke benyttet seg av muligheten til å forlenge oppholdet, ble det satt sluttstrek for D’Manis 14 år lange tilknytning til rødtrøyene. Dette ble bekreftet av spilleren selv i en melding på Instagram den 19. mai:

«Avslutningen på mitt første kapittel i fotballen.

Å debutere for Manchester United er noe bare et lite antall mennesker har æren av å si at de har oppnådd. Jeg har vært ekstremt heldig som har representert denne klubben i over ti år. Det er så mange folk jeg må takke for støtten på veien. Mange har blitt mine næreste venner i løpet av min tid her. Jeg kommer alltid til å være tilknyttet denne utrolige klubben.

 

Sesong Totalt Liga FA LC EC Andre
2019/200-1-00-0-00-0-00-0-00-1-00-0-0

Powered by Labrador CMS