Seks debutanter og sesongens første tap i Europa League

Hele seks spillere tapte i sin Manchester United-debut da Ole Gunnar Solskjær & Co. tapte mot Astana i Kasakhstan.

De unge håpefulle lekte seg i førsteomgang, men klarte ikke å opprettholde nivået gjennom 90 minutter. Astana tok sine første poeng i Europa League denne sesongen – i en kamp hvor United satte klubbrekord i antal debutanter i Europeisk sammenheng etter første verdenskrig. Seks i tallet.

Som mot Sheffield United var toppnivået bra, mens bunnivået absolutt burde vært hevet. Forskjellen er at denne gangen spiller ikke resultatet noen rolle for Uniteds muligheter i turneringen.

Endelig for Lingard

Åpningsminuttene bærer preg av unge spillere som vil kjenne litt på ballen og tempoet. Rett før det er spilt fem minutter trer Di’Shon Bernard en pasning mellom leddene som finner Jesse Lingard. Han forlenger ballen til Mason Greenwood som banker til med venstrefoten. Avslutningen er ikke veldig farlig, men antal skudd på mål på bortebane i Europa League ble doblet med det skuddet.

Fem minutter senere finner imidlertid en avslutning nettmaskene. Luke Shaw noterer seg for en temmelig enkel målgivende pasning når kan slår kula til Lingard. Dagens kaptein ser opp før han plasserer ballen i lengste hjørne fra rett utenfor 16-meteren. 1-0 til United.

LENGE SIDEN:  Jesse Lingard scoret sitt første mål på over 300 dager for Manchester United. Kanskje løsner det for 26-åringen?

De unge leverer friskt de første 20 minuttene, og de ferske kasakhstanske seriemesterne slipper nesten ikke til i det hele tatt. Overstegsfinter, offensive pasningsforsøk og skudd fra flere hold er hva publikum får servert under taket på Astana Arena. Etter halvspilt omgang makter hjemmelaget å få sin første avslutning, men den går til siden for stolpen til Lee Grant.

Etter å ha fått sin første avslutning får hjemmelaget blod på tann, og kampbildet jevner seg ut. Tempoet i kampen sakker litt sammenlignet med åpningsminuttene. Drøyt fem minutter før pause sender Greenwood nok et skudd på mål. Avslutningen er rapp, men mangler presisjon. Det er enkelt for Nenad Erić å hindre scoring nummer to.

Astana hever nivået etter halvtimen, men Manchester United går meget fortjent til garderoben med en 1-0-ledelse.

Hjemmelaget åpner andreomgangen mye bedre enn den første, men det tar ikke lang tid før United finner tilbake til overtaket.

Så snur det

Ti minutter inn i andreomgangen brenner Chong alle sjansers mor. Etter elegante kombinasjoner mellom Gomes og Shaw sender sistnevnte en pasning til Chong. Astana-keeper Erić er helt utspilt, men fra få meter – helt uten press – klarer nederlenderen å skyte ballen over.

Vondt blir verre når hjemmelaget utligner bare minuttet etter. Fra spiss vinkel får Dmitrij Shomko muligheten og tar den gledelig. Han banker ballen i lengste hjørne, og utligningen er et faktum.

Vondt som ble til verre, ble etter hvert til katastrofalt like etter utligningen. Antonio Rukavina spilles fri på kant og slår et innlegg. Bernard kaster seg inn i situasjonen for å blokkere med kassa, men ender opp med å bryste ballen i eget nett. Kampen er snudd.

INGEN DRØMMEDEBUT: 19 år gamle Bernard starter United-karrieren med et selvmål.

Solskjær maner spillerne sine oppover i banen, og hjemmelaget utnytter rommet som etterlates på Uniteds banehalvdel. Rúnar Már Sigurjónsson og Roman Murtazayev har begge muligheter til å sette inn 3-1 for de helgule.

Med et kvarter igjen på klokka får United et frispark på 18 meter. Gomes går for skuddet og leverer et meget kvalifisert forsøk, men Erić redder. Like etterpå settes den rutinerte keeperen på nok en prøve. Greenwood får en stor mulighet fra åtte meter, men katten i Astana-buret er vrang i andreomgang.

United fortsetter å presse på, men uten å skape veldig mye etter Greenwoods siste forsøk. Det ender 2-1 til Astana, og man kan undre på hvordan resultattavla hadde sett ut om Chong hadde satt gigantsjansen rett før hjemmelagets første scoring.