Her er vår spillerbørs

Poengene er delt ut for seieren mot Sunderland.

Publisert Sist oppdatert

Supporterklubbens journalist, Bjarte Valen, har som vanlig trillet børskarakterer, og her er hans vurderinger etter mandagens kamp på Old Trafford.

Her kan du se snittet til samtlige spillere hittil i sesongen.

David de Gea – 6,5
Redninggen på Van Aanholts frispark i 1. omgang tok seg pent ut for tv-kameraene, men det var et skudd vi hadde ventet at De Gea ville tatt ti av ti ganger. Dyktig, våken og tålmodig da Anichebe og Borini plutselig var alene med ham på stillingen 0-0. Kan ikke lastes for baklengsmålet. Trygg.

Antonio Valencia – 7
Et viktig angrepsvåpen for United før pause da United hadde visse problemer. Er og forblir et viktig angrepsvåpen for United på høyrekanten og fremstår kanskje som Premier Leagues mest allsidige høyreback. Litt mer anonym etter hvilen, men igjen solid. Vant samtlige taklinger.

Marcos Rojo – 7
Glimrende løp og initiativ til å sette opp 1-0 for United. Stort sett trygg og Defoe slapp sjelden til. Ryddet greit opp i luftrommet og vant de fleste duellene. Solid igjen.

Phil Jones – 7,5
Selv om han mange ganger valgte enkle løsninger traff han med 44 av 45 pasninger. Han vant samtlige dueller langs bakken og samtlige i luften. Bidro også til å rydde unna i luftrommet sammen med makker Rojo. Fortsetter den fantastiske formen.

philjones

Daley Blind – 7
Hadde åpenbart trøbbel med å få kontroll på Anichebe før pause og var nær ved å forære Sunderland et ledermål med en grusom heading der han ble reddet av David de Gea. Vant bare to av de seks duellene han var involvert i gjennom kampen. Når han likevel får en såpass bra karakter skyldes det at han tok et strående initiativ fra backposisjonen, ble frispilt av Ibrahimovich og banket United i ledelsen med en avslutning en spiss verdig. Det roet frynsete United-nerver en smule til pause.

Michael Carrick – 7
Leste spillet på sedvanlig elegant vis og beskyttet forsvarsfreren ved å stenge forsyningslinjen til Defoe. 73 av 80 pasninger fant en medspiller. Overlot den kreative biten offensivt til Pogba.

Ander Herrera –  7
Jobber utretterlig som balljager på midten, men slo knapt en feilpasning i hele kampen. Rollefordelingen på midten når Herrera utgjør et trekløver på midten med Carrick og Pogba er tydelig og det er kanskje ikke alle som legger merke til den viktige jobben Herrera gjør.

Paul Pogba –8,5
Kampens gigant. Strødde om seg med lekre pasninger og var våken da han snappet ballen og spilte fri Ibrahimovic til den forløsende 2-0-scoringen. Vant nesten alle taklinger og dueller og viste nok en gang hva som bor i ham etter en noe ujevn start i United-trøyen. Vil bli umåtelig viktig i jakten på en Champions League-plass for United. Banens beste.

pogbassun

Jesse Lingard – 6
Ujevn. Truet sjelden Sunderland på kanten. Naturlig bytte.

Juan Mata – 6
Skapte visse problemer for Sunderland, men gikk seg fast en del ganger da han trakk inn i banen. Trygge og enkle pasningsvalg, men skapte generelt sett for lite. Har mer inne. Forståelig bytte med drøye kvarteret igjen.

Zlatan Ibrahimovic – 8
Ibrakadabra! Svensken er Uniteds årgangsvin, han blir bare bedre og bedre. Enkel, men likevel glimrende assist til Daley Blind, kald da han satte inn 2-0 og tilrettelegger til Mkhitaryans fantastiske 3-0-scoring. Burde kanskje ha scoret ett eller to til, men superspissen er i superform om dagen. Solid igjen.

zlatanblind

Her kan du se snittet til samtlige spillere hittil i sesongen.

PS! Henrikh Mkhitaryan (fantastisk scoring og tilførte United kreativtet og fart), Anthony Martial (friskt pust på kanten) og Marouane Fellaini (anonym) spilte mindre enn de påkrevde minuttene for å få børskarakter. I Mkhitaryans tilfelle var det blodig urettferdig…

Powered by Labrador CMS