Martial på godt og vondt

Anthony Martial bommet på straffe, men var likevel den mest kreative spilleren. Her er vår børs etter 2-0-seieren mot Benfica.

Manchester United gjorde jobben og vant oppskriftsmessig 2-0 mot Benfica.

Nemanja Matic sendte United i føringen like før pause, da et susende langskudd traff stolpen, deretter Benfica-keeper Svilar og til slutt nettet.

Daley Blind økte til 2-0 fra straffemerket etter at innbytter marcus Rashford ble felt.  Tidligere i kampen hadde Anthony Martial brent en straffe for United som han selv skaffet.

United.nos Bjarte Valen har vurdert United-spillernes innsats og her er hans dom.

David de Gea – 7
30. april scoret daværende Swansea-spiller Gylfi Sigurdsson på David de Gea på Old Trafford. Ingen har klart det siden, men United levde tidvis farlig. Vartet opp med en strålende redning på skuddet fra Goncalves før pause og en ny solid redning fra samme mann etter hvilen. I grenseland til en 8-er, men vi er bortskjemte.

Matteo Darmian – 6
Viste vilje til å gå frem ved et par anledninger. Ellers var det ikke så lett å legge merke til italieneren, noe som egentlig er en fordel for en høyreback. Et par slurvefeil og pasninger med feil adresse. Det vil komme tøffere oppgaver enn denne både for Darmian og United.

Eric Bailly – 6
Gode klareringer, men noe vill i stilen i starten. Det kunne kostet en straffe. Fikk et gult kort han aldri skulle ha før halvtimen var spilt og roet seg litt etter det. Forsvarets ryddegutt, men en hodeløs pasning som ga Benfica en gratissjanse som traff stangen. Ikke alltid like våken og patent, men trengs definitivt mot Chelsea med farten og fysikken sin.

VILTER: Eric Bailly var involvert i mye mot Benfica, men på sitt beste er han Uniteds viktigste mann i backrekken.

Chris Smalling – 6
Farlig heading på tidlig corner, ellers handlet det mest om de defensive oppgavene for Smalling. De løste han nesten uten problemer, skjønt han slapp Concalves til skudd i andreomgang som De Gea måtte redde.

Daley Blind – 6
Har aldri gått videre fra gruppespillet i Champions League før. Det har han nå, men nederlenderen bør vise mer om han også skal få sjansen mot de beste lagene i Europa på nyåret. Unøyaktig i pasningsspillet uten at det fikk noen konsekvenser. Sannelig ikke greit å si hva taktikken var da både Lukaku og Herrera måtte vike plass for at Blind skulle ta straffe. Men Fair Enough, nederlenderen scoret.

Nemanja Matic – 7
Flink til å bryte og stødig i pasningsspillet uten å briljere, men da angriperne slet med å bryte gjennom tok serberen ansvar og banket inn 1-0 med et strålende langskudd via en uheldig Svilar i Benfica-målet som frem til da hadde vært strålende. Balanserer midten bra etter hvilen. Fikk hjelp av Herrera som kom inn med friske ben.

MÅL: Nemanja Matic får stjernetreff og sender United i ledelsen.

Scott McTominay – 7
Våken og flink til å vise at han ønsket å involvere seg i spillet. Kunne med fordel våget noe mer med ballen i beina før hvilen, men spilte på seg selvtillit. Fikk en del juling, men ga også litt tilbake. Positiv kamp av unggutten som så ut til å stortrives på Old Trafford-gresset.

Juan Mata – 6
Fikk se altfor lite til ballen før pause. De få gangene han var involvert var det imidlertid farlig. Har overblikket og teknikken, men det hjelper lite om han ikke fåt ballen.  Tatt av etter en drøy time og erstattet av landsmannen Herrera for å tilføre midtbanen mer løpskraft.

Jesse Lingard – 5
Ville mye, og prøvde hele tiden å få fart på ballen. Lyktes bare delvis. Skadet og måtte gi seg etter 45 minutter.

Anthony Martial – 7
Skaffet United straffe, men var aldeles for nonchalant fra ellevemeteren. Når det er sagt Martial var den mest kreative spilleren før pause. Franskmannen hadde flere intitiativ og gode dribleraid og skapte mye trøbbel for Benficas forsvar. Spillemessig ganske positiv og fortsatte å skape ting etter pause. Men umulig ikke å trekke for mange rare valg i gode posisjoner utover i kampen.

Romelu Lukaku – 5
Er ikke bestevenn med ballen om dagen. Ble veldig ensom på topp i perioder, men fikk heller ikke mye å jobbe med. Brukbar sjanse etter en drøy halvtime, men burde heller ha headet til en umarkert Mata enn å prøve å heade på mål i ubalanse. Merkelig at han ikke fikk ta straffen mot slutten. Trenger en selvtillits-boost.

Henrikh Mkhitaryan – 6
Spilte de siste 45 minuttene. Hadde en og annen fiffig pasning og noen gode løp, men imponerte ikke.

Ander Herrera – 6
Gjorde det han kom inn for å gjøre. Løp og løp da United trygget seieren.

Enig eller uenig? Gi din spillerbørs her!

PS! Marcus Rashford kom inn og skaffet straffen som Daley Blind satte sikkert i mål. Dessverre spilte han for kort tid til å få børskarakter. Det skjer nesten alltid noe med Rashford på banen.