m2aaa

«Er han så god som dette så trenger vi ikke ny midtbane-spiller»

Publisert Sist oppdatert

United slo Arsenal 2-0 etter mål av Bruno Fernandes og Jadon Sancho, i en kamp Erik ten Hag totalt brukte 22 spillere.

Tom Heaton – 7,0
Fikk hele kampen, og egentlig feilfri. God med beina. God med armene. Rett plassert da Arsenal fikk sin dobbeltsjanse etter 11 minutter. Litt på halvdistanse en gang i 2. omgang. Vurdert opp på 7,5 men foruten dobbeltsjansen i 1. omgang var det ikke så mye han virkelig måtte prestere på.

Aaron Wan-Bissaka – 7,0
Martinelli kom til et par skudd tidlig, men Wan-Bissaka var frisk. En ting var defensiven og taklingene, men to ganger gikk han på løp i bakrom og også involvert i den gode sjansen etter ni minutter.

Raphaël Varane – 7,0 (ut 46)
Full kontroll på det defensive, også på et knallhardt innlegg han måtte legge død nærmest på mållinja, også trygg med ball, også under press og viste et par ganger også frem pasningsfoten sin over lengre distanser, blant annet da han spilte Shaw gjennom på kant.

Lisandro Martinez – 7,0 (ut 46)
Var tydelig rusten i Oslo, men ser allerede mye bedre ut. En litt ekkel situasjon da Arsenal chippet ballen inn i bakrom tidlig, men etterpå tok han ingen fanger, ok i pasningsspillet og knallhard i duellene. Gult kort.

Luke Shaw – 6,5 (ut 46)
Fantastisk pasning i bakrom til Bruno som endte i Antonys store første sjanse. Hadde en tøff oppgave mot Saka, men var hard i duellene og kom totalt sett godt ut av det, selv om Saka kom seg unna et par ganger. Hadde også et herlig løp på kant, etter en flott Varane-pasning.

shaa

Kobbie Mainoo – 7,0 (ut 46)
God mot Leeds. God mot Lyon. Og nesten enda bedre her. Hadde man ikke visst at han var 18 år, men at noen utpå der var verdt 50 og også 100 millioner så kunne man tenkt at han var en av dem. Sterk mann mot mann, god i posisjoneringen, herlig løp og forarbeid før 1-0 og rett og slett en voksen prestasjon mot et meget godt fotballag. Jeg vet dette er altfor tidlig å fastslå, men hvis Mainoo er så god som han fremstår så trenger vi faktisk ikke å kjøpe en Casemiro-erstatter.

Mason Mount – 6,0 (ut 46)
Tre ganger så jeg det jeg er spent på denne sesongen, hans evne til å finne rom i mellomrom, motta pasning fra medspiller og vende opp slik at United kunne skape noe. Involvert i en ok sjanse som ble blokkert etter ni minutter, men også et par langpasninger utover sidelinjen.

Antony – 6,0 (ut 46)
Burde scoret etter fem minutter da han fikk avslutte åpent fra 12 meters hold, men ellers som vi kjenner ham – mye jobbing, en del involvert og et forsøk mot bortre kryss som gikk en halv meter på feil side av stolpen.

Bruno Fernandes – 6,5 Uut 46)
Stort pluss for knallhardt skudd som ga 1-0-scoring da Ramsdale ikke klarte å holde den ute, og også et nydelig løp i bakrom som ga stor Antony-sjanse tidlig.

Alejandro Garnacho – 5,0 (ut 46)
Klokka hadde passert et kvarter, men jeg hadde fortsatt ikke sett ham med ball. Det var ikke det at han var dårlig, men han var ikke involvert. Med et par unntak foregikk kampen rett og slett bare uten ham, og også slapp på egen kant da Arsenal fikk sin store dobbeltsjanse etter 11 minutter.

ggaa

Jadon Sancho – 7,0 (ut 46)
United spiss. Dette likte jeg, og det skriver jeg ikke fordi han klinte ballen i krysset til 2-0, men Sancho er så fotballsmart og dynamisk at han veldig ofte fant rom til å være en trussel. Klarte til og med å skaffe noen frispark og holde unna som møtende spiss.

Utespillerne i 2. omgang

Diogo Dalot – 6,0 (inn 46)
Stod bak den ene virkelig store sjansen United skapte etter pause, da han satte fart langs kanten og fant Rashford på bakre stolpe. Ganske god kontroll defensivt, til tross for at han havnet i et par litt ekle situasjoner. En stygg ballmist på egen halvdel.

Harry Maguire – 6,5 (inn 46)
Litt vill i flere dueller, men siden det var treningskamp så kom han stort sett unna med det. Brøt også flott høyt et par ganger, og godt forarbeid til Dalot før Uniteds ene store sjanse etter pause.

Victor Lindelöf – 7,0 (inn 46)
God igjen. Tok for seg i dueller, og ryddet unna i eget felt. En spiller som for tidene gjør de rundt seg trygge.

Brandon Williams – 6,0 (inn 46)
Sparket ballen rett til Arsenal-corner en gang, men klarte seg ellers helt ok.

Casemiro – 6,0 (inn 46)
Ned for telling med en mistenkt hodeskade mot slutten, men før det et par veldig svake pasninger, men også noen veldig gode taklinger.

Christian Eriksen – 6,0 (inn 46)
Et par veldig gode pasninger som nesten ble til noe, blant annet i bakrom mot Rashford, men samtidig uoppmerksom på en tidlig stor Arsenal-sjanse etter pause. De få gangene United hadde litt ball så man imidlertid kvalitetene hans med kula.

eriksna

Amad – (inn 46, ut 59)
Gikk ut med en vond ankel, men hadde ikke gode minutter. Ga bort ballen unødvendig en gang, og somlet med ball da det kunne blitt en sjanse en annen gang. Spilte for kort til å få karakter.

Facundo Pellistri – 5,5 (inn 59)
Lite ballkontakt i en halvtime Arsenal dominerte, men avsluttet høyt over på en mulighet på tampen.

Scott McTominay – 5,5 (inn 46)
Var 10er i 2. omgangen, gikk på noen løp, forsøkte å presse høyt, men i et United som fungerte en del dårligere enn før pause så ble det vanskelig, selv om han skal ha for å ha skapt en mulighet for Pellistri helt på tampen.

Omari Forson – 5,0 (inn 46)
Litt som med Garnacho og også Pellistri – klarte aldri å finne en naturlig plass i kampen, selv om han jobbet hardt.

Marcus Rashford – 5,0 (inn 46)
Vanskelige arbeidsforhold, siden United slet mer med eget spill etter pause. Hadde en stor sjanse, men bommet helt på Dalots pasning. Ellers veldig lite involvert, og ikke spesielt god med ball de gangene han var det.

Powered by Labrador CMS