KJEMPEN I MÅL: David de Gea skal ha mye av æren for Uniteds solide defensive start på sesongen.

– Med kandidat til Årets redning

Det er to mann som går igjen i britiske journalisters omtale av søndagens kamp på St. Mary’s.

Publisert Sist oppdatert

Det gis ingen premie for å tippe at spillerne som trekkes frem er mannen på topp, den franske tomålsscoreren Anthony Martial, og hans spanske lagkamerat aller bakerst, señor David De Gea, som sto for et par redninger av ypperste klasse.
De to holdes som hovedansvarlige for at Manchester United kapret alle poengene – og unngikk å gå på sitt tredje strake bortetap.

Manchester Evening News, Simon Bajkowski:

Etter tro strake bortetap føles dette en viktig seier for Manchester United, ikke minst etter å ha sikret seieren ved å komme tilbake fra 0-1, skriver Simon Bajkowski, som røper at han ikke så særlig lyst på det innledningsvis:

– Da Southampton i åpningsperioden tok en fortjent ledelse etter å ha vist klart mest driv og vilje, så det ut til å gå mot en klar hjemmeseier. Men presset avtok, og United utliknet etter en strålende vending av Anthony Martial.
Bajkowski konstaterer så at samme mann deretter utnyttet et håpløst tilbakespill, før Juan Mata trygget seieren, til tross – som han skriver, Graziano Pellès sene redusering.

Som kampens «Key moment» nevner journalisten øyeblikket da David De Gea trakk frem den fenomenale redningen som stoppet Jose Fontes heading etter en times spill. Den inngripenen omtales som «potensielt Årets redning».

Ellers kommer Bajkowski selvsagt ikke utenom Anthony Martial. Med til sammen tre mål på like mange avslutninger, mener han at den unge franskmannen også synes å passe perfekt inn i Louis van Gaals filosofi.

En som derimot ikke høster særlig anerkjennelse for sin opptreden på St. Mary’s, er Daley Blind. Bajkowski mener at nederlenderen ble herset med av Pellè og Sadio Mané før pause, og at det igjen kan stilles store spørsmålstegn bak hans egnethet som midtstopper.

Les mer her.

Avisens spillerbørs:
9: De Gea, Martial; 7: Schneiderlin, Memphis; 6: Smalling, Carrick; 5: Darmian, Blind, Rojo, Mata, Rooney. Innbyttere: Schweinsteiger 7, Valencia og McNair 6.

The Mirror, Neil McLeman:

– Med tre mål på to ligaopptredener har Anthony Martial allerede begynt å betale tilbake på den heftige investeringen som selv Louis van Gaal betegnet som «vanvittig».
– Selv om avslutningene hans her ikke var i helt samme kategori som debutmålet mot Liverpool, var han akkurat like iskald ved disse scoringene, konstaterer McLeman, som også mener at David De Gea viste at han er tilbake på sitt beste.

“Anthony Martial er i full gang med nedbetalingen.”

Neil McLeman

Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8: De Gea, Martial; 7: Mata; 6: Smalling, Rojo, Schneiderlin; 5: Darmian, Blind, Carrick, Rooney, Memphis. Innbyttere: Valencia og Schweinsteiger 7, McNair 5.

The Guardian, Paul Doyle:

– Både innlednings- og avslutningsvis var Manchester United i kaos, skriver Doyle, mens han konstaterer at resultatet av kampen på St. Mary’s først og fremst ble bestemt ved det som skjedde i mellom disse to fasene.
Han konstaterer også at Louis van Gaal gjennom mesteparten av oppgjøret benyttet venstrehånden sin til å skygge for solen, men tror at United-manageren må ha følt seg fristet til å sperre all utsikt i den dystre første halvtimen, «for da dominerte Southampton over hele linjen».

Doyle mener videre at dette United-laget ikke går inn for å knuse sine motstandere, men isteden søker å bryte dem ned gradvis.

lvg
LOUIS VAN GAAL – ble trolig mer blendet av solen enn av forestillingen.

– Men innimellom blomstrer de opp og skjærer igjennom, skriver han, og trekker frem angrepet som førte til 3-1-målet. Da ballen havnet i nettmaskene hadde den på veien vært innom 45 par United-bein.

Banens beste: Anthony Martial

Les mer her.

The Sun, Steven Howard:

– ANTHONY MARTIAL har kapret overskriftene, men det var David De Gea som stjal poengene, skriver The Sun-journalisten, og mener at United ville ha blitt beseiret om det ikke var for den 25 år gamle spanjolen.

– Martials to scoringer var enda en nedbetaling på de £57.6 millionene han en dag kan ha kostet klubben. Den første av dem et kunststykke til å ramme inn over peisen.
– Men De Geas to redninger i andre omgang, fra Fonte og Wanyama, var uvurderlige.

Howard er imidlertid meget skeptisk til Uniteds bakre rekker:

– De har et porøst hull i midtforsvaret, et hull som har blitt enda tydeligere etter den desperat uheldige Luke Shaws beinbrudd i forrige uke, skriver han.
– Vel kan Daley Blind slå en dødball som få andre, men han er ingen senterhalf. Heller ikke er jeg så sikker på at han er en venstreback, skriver Howard, og mener at presset ved å spille ved siden av Blind også går ut over Chris Smalling.

Les mer her (krever abonnement).

Daily Mail, Matt Barlow:

– Manchester United slet i innledningen og klamret seg til ledelsen mot slutten, takknemlige over David De Geas to fantastiske redninger. Likevel vant de takket være Martials scoringer, som hadde gitt dem kotrollen da de trengte det som mest.

Barlow unnlater ikke å minne om at Southampton fort kunne ha øket sin 1-0-ledelse, som da Pellè traff stolpen etter å ha vendt bort Daley Blind, og at United trengte et heldig øyeblikk for å komme à jour.
– Mata befant seg i offside (i oppbyggingen av angrepet), men flagget kom aldri.

ddg
DAVID DE GEA – tilbake på sitt beste.

Anthony Martial får naturligvis kred for utlikningsmålet, men også for den kvikke måten han senere oppfattet og utnyttet Yoshidas håpløse tilbakespill.

– Plutselig har United skaffet seg en sikker kilde for scoringer i den ene enden av banen, samtidig som de har fått tilbake en pålitelig keeper som nok en gang produserte heltedåder. Da betyr det mindre at de av og til spiller i fotgjengengertempo, skriver Matt Barlow.

Les mer her.

Avisens spillerbørs:
8.5:
Martial; 8: De Gea; 7.5: Mata, Memphis; 6.5: Smalling; 6: Rojo, Carrick, Schneiderlin, Rooney; 5.5: Darmian; 5: Blind. Innbyttere: Valencia, Schweinsteiger og McNair: 6.

“The 45-pass move that masterminded Mata strike after two-goal Martial magic keeps title hopefuls Manchester United flying high”

Daily Mail

Powered by Labrador CMS