Sir Matt Busby.

– Dumt og unødvendig

OPPDATERT: United har bestilt ny plakett til Sir Matts stol, etter sterke reaksjoner på at den først ble fjernet.

Publisert Sist oppdatert

Ingen er i tvil om hvor avgjørende Sir Matt Busby var for at United ble det United er i dag. I alle år har han også hatt et eget sete i en direktør-losje på Old Trafford, og familien hans har kunnet se United-kampene med ham der. Busbys sete har også hatt en egen plakett (under setet) på seg.

Nå skriver Mike Keegan i Daily Mail at United – som hevder dette ikke har noen sammenheng med de negative reaksjonene på at plaketten først ble fjernet –  har bestilt en ny plakett til Busbys gamle utkikkspunkt på Old Trafford.

Tidligere i dag kom det frem at plaketten under Sir Matts gamle stol hadde blitt fjernet, og at klubben hadde plassert Busbys etterkommere andre steder på stadionet enn i direktørområdet der de tidligere satt.

Busbys sønn og datter døde med kort tids mellomrol i 2014 og 2015, og deres arvinger sier til avisa at de er fornyde med å ha billetter – med fordeler – et annet sted på arenaen.

En kilde sier likevel følgende til Daily Mail:

– Dette er nok et eksempel på hvordan klubben har endret seg, og ikke til det bedre. Sir Matt vil alltid være en legende, men det som skjedde i gamle dager ser ikke ut til å bety mye nå for tiden.

Duncan Drasdro i MUST legger ingenting imellom i saken.

– Hvis denne saken er sann så virker det å være like mye støtende for familien, fansen og rett og slett dumhet og totalt unødvendig av styret vårt. Forhåpentligvis kan vi få løst dette og få på plass plaketten i det minste. Vi sjekker opp i dette, skriver han på Facebook mandag.

Så spørs det om dette er dumskap, unødvendig eller hva.

Busbys barn er døde, og spørsmålet nå handler nok mest om barnebarna burde fått beholdt DET setet og plassene.

United har valgt å si nei, dere må flytte, og det skaper altså reaksjoner. Noen hevder at dette er greit siden Busbys aller nærmeste nå er døde, det er en del etterkommere og de tross alt har fått andre billetter – med fordeler – på stadion.

United-fansen ser uansett ikke ut til å være særlig fornøyde.

Fan-reaskjoner på twitter:

Powered by Labrador CMS