– Tvilen kom fra andre, ikke fra meg

Publisert Sist oppdatert

I del to av Sir Alex Fergusons spørsmål/svar-seanse som en del av promoteringen av dokumentarfilmen som etter hvert kommer om Ferguson, så fikk skotten blant annet spørsmål om hva som er hans favorittminne av United-supportere.

Der var ikke managerlegenden i tvil. Det var den dagen da United endelig kunne løfte ligatroféet etter 26 år uten en ligatittel.

– Åh, det er den dagen vi vant ligaen for første gang. God almighty! Jeg kunne ikke komme meg ut av parkeringsplassen! Det var tusenvis av dem.

– Jeg dro inn dit på ettermiddagen fordi de ønsket et fotografi tatt med troféet, og jeg reiste dit rundt klokka tre. Det var tusenvis  der, og jeg kunne ikke komme meg ut av bilen min siden de omringet meg. Det var helt utrolig. Det en gjorde den dagen var å tilfredsstille all angsten og lettelsen etter 26 år. Det var det jeg gjorde den dagen. Disse supporterne hadde lidd i 26 år, og endelig den dagen viste de sin kjærlighet til meg. De kunne gjort meg til president for den ene dagen.

LES OGSÅ: 5-2-tapet – øyeblikket som ga Sir Alex en aha-opplevelse

Premiership Title 1993
HELTER: Sir Alex Ferguson sammen med assistent Brian Kidd etter at United hadde motatt ligatroféet.

Var det noe tidspunkt i din tid i United hvor du seriøst tvilte på om du kom til å være i stand til å utrette det du hadde kommet for å gjøre?

– Vel, jeg kaller det ikke tvil. Jeg mener det var perioder hvor en gikk gjennom en rekke kamper uten å vinne. I desember 1989 vant vi ikke en eneste kamp.

Han mener arbeiderklassebakgrunnen har bidratt til måten han likevel klarte å unngå å tvile på.

– Tanker om å gi opp eller tvil dukket aldri opp inni meg. Jeg var alltid positiv rundt hvor jeg var på vei. Jeg så på treningsnotatene mine, og laguttakene mine, og jeg tenkte alltid at neste dag kom til å bli bedre for meg, så tvilen kom fra andre, ikke fra meg.

Les flere svar her.

Powered by Labrador CMS