– Ferguson er knust

MANCHESTER: Mike Phelan måtte svare journalistene på Old Trafford istedet for en knust Sir Alex Ferguson som rett og slett ikke var i stand til å møte pressen.

Publisert Sist oppdatert

United hadde spilt en solid omgang defensivt mot Real Madrid og alt virket så flott da hjemmelaget tok ledelsen like etter hvilen.

Men så kom vendepunktet.

Nani gikk opp i en duell med Alvaro Arbeloa med et høyt bein, og dommer Cüneyt Çakır valgte merkelig nok å gi portugiseren direkte rødt kort til store protester fra United-spillere og manager Sir Alex Ferguson.

Etter kampen var det imidlertid ikke sjefen sjøl, men Mike Phelan som møtte United.no og resten av pressen for å gi sine reaksjoner.

– Vi er ekstremt skuffet, og lurer på hvordan dette kunne skje. Spillerne er knuste og det er manageren også. Derfor er jeg her og ikke han, forklarte Mike Phelan til United.no og et samlet pressekorps.

– Utrolig utvisning

Utvisningen var naturligvis et vendepunkt i kampen og kunne på mange måter minne om kampen mot Bayern München på Old Trafford i 2010 da Rafael ble utvist bare for å se at tyskerne tok over og til slutt tok seg videre etter mål av Arjen Robben. Tirsdag kveld snudde Real Madrid kampen på under fem minutter mot et overlumpet og forvirret United-lag.

– Å si at vi ikke er fornøyd med dommeren er vel årets understatement. Vi hadde god kontroll, kampen var inne i vårt spor, så kom den utrolige utvisningen. Å møte Real med 11 er vrient nok. Med 10 blir det ekstremt vanskelig, sier Phelan.

– Har Ferguson snakket med dommeren?

– Nei, Ferguson er ikke i stand til å snakke med dommeren akkurat nå. Jeg tror det sier mye om hvor knust han er at jeg sitter her og svarer på spørsmål. Vi var vitner til en avgjørelse som var utrolig.

– Jeg kan ikke huske en verre dommeravgjørelse i farten. Det var en skuffende avgjørelse. Om dommeren ikke var kompetent? Det får bli opp til dere journalister å mene noe om.

– Fremdeles sultne

Før kampen ble det klart at Ferguson vraket Wayne Rooney. Det var imidlertid ikke snakk om noen skade.

– Ingen av spillerne i troppen var skadet. Det var et taktisk valg og noen ganger må manageren ta store avgjørelser.

Til helgen venter Chelsea i FA-cupen. Spørsmålet alle vil stille seg er om det er et revansjelystent og aggressivt United-lag som stiller fra start, eller om nederlaget på Old Trafford vil få negative konsekvenser for resten av sesongen.

– Det blir ikke noe problem å løfte spillerne til kampen mot Chelsea. Vi har mye å spille for. Spillerne er fremdeles sultne på suksess, sier Phelan.

Powered by Labrador CMS