– Bare tull om Sneijder

WASHINGTON: – Men jeg synes Tom Cleverley var bestemann, sier sir Alex. Her er hans reaksjon etter seieren mot Barcelona.

Publisert Sist oppdatert

UNITED – BARCELONA 2-1:

Nani og Michael Owen scoret målene da United slo Barcelona 2-1 i den siste treningskampen på USA-turneen.

Likevel var det noe som skjedde før avspark som fikk mest oppmerksomhet blant de engelske journalistene.

Bare Sneijder som mangler?

Da publiserte Daily Mail en artikkel skrevet av veteranen Bob Cass, én av journalistene skotten faktisk snakker med fra tid til annen. Han siterte Ferguson på at «Wesley Sneijder måtte skrive under på kontrakten hvis han ville bli United-spiller.»

Dermed virket det som om United faktisk hadde tilbudt nederlenderen en kontrakt.

Og kanskje også at klubbene var enige.

Men da united.no spurte Ferguson om dette etterpå var svaret kontant:

– Dette er bare tull, begynte han.

Så fikk han lest opp det konkrete sitatet.

– Tull, gjentok han.

– Vi har ikke diskutert ham. Det er ingenting nytt. Ingenting.

Så gikk pressekonferansen videre.

Så er spørsmålet hvem man skal tro på. United.no tok en prat med de andre engelske journalistene etter pressekonferansen. De sa det samme som united.no skrev forrige uke. Bob Cass er én av de få Ferguson prater med. De trodde på Cass. Uansett hva Ferguson sa på pressekonferansen.

Så får dere lesere selv velge hva dere tror.

(Saken fortsetter under bildet)

Ellers så Ferguson følgende om seieren mot Champions League-mesterne:

Hvor viktig var denne seieren? – Det er viktig å vinne alle kamper. Det er store forventninger til oss, men det har vært en bra tur for oss. Vi har fått i gang alle spillerne. Vi er blitt kjent med de nye spillerne, som har kommet fint inn i gruppa på de tre ukene her.

Hva kan du bruke denne seieren til? – For å være helt ærlig så gjorde begge lagene mange endringer. Derfor er det vanskelig å svare på. Men vi er kommet i bra fysisk form, har en bra tropp, har mange unge spillere som kommer gjennom og har et godt lag til å ta seg av de tøffe kravene det stilles til serie-, cup- og europacupspill.

Hvilke sjanser har Manchester City i år? – Som jeg har sagt: Fem lag kan vinne serien. City inkludert. De siste årene har det vært oss og Chelsea, men de andre nærmer seg. Alle forventer at Liverpool gjør det bedre i år. Arsenal må med, og jeg tror Tottenham mistet litt fokus grunnet spill i Europa i fjor. Jeg forventer også at de blir bedre.

Hva synes du om David de Gea? – Det er veldig vanskelig å erstatte van der Sar. Han var en fantastisk keeper. Men fordelen med de Gea er at han er 20 år, spiller med stor selvtillit, er fa til å distribuere ballen og rask. Alt det så vi også før vi hentet ham. Det var derfor vi til slutt gikk for ham.

Hva tenker du videre om den sentrale midtbanen? – Scholes har lagt opp. Fletcher er på vei tilbake. Men vi må finne en løsning der. Derfor fikk Tom Cleverley sjansen i dag. Fysisk er han ikke den sterkeste, men han har bra spilleforståelse og er en god fotballspiller. Dette var en stor kamp for ham, og jeg følte at han var vår bestemann. Han spilte med stor disiplin og hadde et godt pasningsspill. Han er en godt alternativ for oss på den sentrale midtbanen denne sesongen.

Javier Chicharito Hernandez´ situasjon? – Det går fint med ham. Han vil ikke spille på et par uker, men det ville han uansett ikke gjort. Han er tilbake om 3-4 uker.

Powered by Labrador CMS