Ikke fornøyd tross maktdemonstrasjon

VIDEOLINK Sir Alex Ferguson tror United hadde mer å gå på tross en overbevisende 5-0 seier over Stoke lørdag. Skotten, som feirer sitt 50-års jubileum innen fotballen i disse dager, var spesielt skuffet over det han betrakter som en direkte svak første omgang.

Publisert Sist oppdatert

Det tok bare tre minutter før Cristiano Ronaldo satte ballen i nettet bak danske Thomas Sørensen, som hadde alt annet enn dagen i denne kampen. Like før hvilen doblet Michael Carrick ledelsen med en vakker avslutning fra 11-meter, og oppgjøret var i realiteten avgjort da lagene gikk inn i garderoben til pause. Det var likevel ingen fornøyd Ferguson som fulgte bak spillerne, og han mistenker at den tidlige scoringen er skyld i den svake innsatsen.

– Resultatet er overraskende fordi den første omgangen var veldig skuffende, fortalte han til Sky Sports etter kampen.

– Jeg tror den tidlige scoringen førte til at vi roet oss ned, og ikke var like skjerpet som vi vanligvis er. Vi var nok litt heldige som ledet 2-0 til pause, men etter hvilen spilte vi fantastisk. Vi gjorde også en svært god jobb på innkastene deres, konstaterer han.

Fantastisk debut

Ferguson kunne vanskelig unngå å trekke på smilebåndet da 17 år gamle Danny Wellbeck ble samtaleemne under intervjuet med den britiske tv-kanalen. Spisstalentet kom inn for Ji-Sung Park etter halvspilt andre omgang, og da det gjenstod fem minutter av ordinær tid, klemte han til fra 25 meters hold og satte ballen helt oppe i krysset – fullstendig utagbart for den danske Stoke-keeperen.

– Helt utrolig. Han vil huske denne kampen i lang tid fremover etter å ha debutert med en slik scoring, sa skotten om det fantastiske målet.

Løpet er ikke kjørt

United forblir åtte poeng bak Liverpool og Chelsea etter helgens Premier League-runde, dog med èn kamp mindre spilt. De røde djevlene har derimot passert Arsenal på tabellen, og Ferguson hevder at laget hans fortsatt har muligheten til å gjenta fjorårssuksessen dersom de klarer å ta innpå teten innen nyttår.

– Dette er en tøff liga, og du kan miste poeng hvor som helst. Vi er godt i gang nå, og hvis vi klarer å korte ned på avstanden til lagene i front innen nyttår, så tror jeg vi har en god sjanse i år også.

Se hele Sky Sports-intervjuet med Sir Alex Ferguson (ekstern lenke)

Powered by Labrador CMS