Passerer Busby

– Jeg hadde aldri trodd at jeg skulle være her så lenge, sier Sir Alex Ferguson.

Publisert Sist oppdatert

Sir Alex Ferguson har vunnet alt, slått de fleste rekorder og vært manager i over 2000 kamper. Denne måneden når han en milepæl som symboliserer hvor imponerende karrieren på Old Trafford har vært.

– Det visste jeg ikke, sier Fergie om at han snart en klubbens lengstsittende noensinne.

– Det vil bli et fint øyeblikk. Jeg hadde aldri forestilt meg at jeg skulle være her så lenge – spesielt med tanke på hvordan den moderne fotballen er. Jeg tror ikke det samme kommer til å skje igjen, og jeg føler meg heldig som har vært her i så lang tid, fortsetter han ifølge The Guardian.

I dag er Fergusons posisjon i Manchester United urokkelig, men situasjonen var en ganske annen da ligagullet lot vente på seg i hans første sesonger. Først i 1993 ledet han troppene til trofeet for første gang på 26 år. Sir Alex har aldri lagt skjul på at Busby var en viktig støttespiller da mange supportere ønsket å se hans hode på et fat.

– Det er overhodet ingen tvil om at denne klubben i dag er bygget opp rundt det Matt startet, og etter den visjonene han hadde for United. Han var først ute med veldig mye her. Han introduserte ideen om executive-bokser på Old Trafford, han tok laget ut i Europa for første gang, og under Matt ble United den første engelske klubben til å vinne Europacupen.

– På noen områder var det synd at jeg kom i den siste delen av hans liv, men på den annen side var det fantastisk at han var her. Jeg brukte å ha mange gode samtaler med ham. Du visste alltid at han var i bygningen, du kunne lukte pipen hans. Jeg slo av en prat og tok en kopp te så fort jeg fikk en sjanse. Han var en utrolig mann som alltid var der for å oppmuntre meg, sier Ferguson.

Powered by Labrador CMS