– Kun fire spillere i verdensklasse

SIR ALEX-BOKA: Sjekk hvem Ferguson tenker på og hva han har å si om flere av spillerne han rådet over.

Publisert Sist oppdatert

Schmeichel, Keane, Robson og Rooney var alle gode, men ingen av dem var i verdensklasse, skal vi tro Ferguson.

Han mener det bare var fire spillere i hans tid i United som kan bli karakterisert som verdensklassespillere. Ikke overraskende er det Ryan Giggs, Eric Cantona, Paul Scholes og Cristiano Ronaldo som utgjorde den kvartetten.

– Ser man på tv og leser aviser i dag kan man få inntrykk av at det florerer med verdensklassespillere. I min bok finnes det bare to; Lionel Messi og Cristiano Ronaldo, skriver Ferguson.

Slik beskriver Ferguson noen av spillerne han hadde under sine vinger i United:

Ole Gunnar Solskjær: – Han kom til United som en stille korgutt, men utviklet seg voldsomt og fikk en tøffhet i spillet slik vi forventer av United-spillere.

Henke Larsson: Han kom til oss i midten av 30-årene på lån, og tanken alle hadde da de så ham var: Om han bare hade kommet til Unted som guttunge. Han var en drøm å jobbe med og fulgte alle instruksjoner til punkt og prikke. Etter en kamp mot Middlesbrough i 2007 der han hadde jobbet sokkene av seg på midtbanen, ble han møtt med spntan applaus av lagkameratene for innsatsen sin i kampen.

Karel Poborsky: Han så mer ut som han skulle spille for Led Zeppelin enn Manchester United da han kom. Jeg overtalte ham til slutt til å klippe seg, men han stusset bare lokkene litt.

Gary Neville: – Jeg prøvde å overtale ham til ikke å legge opp da han gjorde det, men i hele sin karriere var Gary en topp utøver som satte den høyeste standard for seg selv. Han var for stolt til å bare henge med når han selv mente han ikke var god nok.

Roy Keane: Noen ganger under preseason-trening kunne du undre deg over at Roy var i stand til å fullføre 90 minutter. Han likte ikke løpingen og den harde treningen før sesongen startet. Men ga du han en ball var det annerledes. Da tk han kommandoen og var sjef. Han var en knalltøff, men god kaptein.

Peter Schmeichel: Han var rasende da jeg gjorde Keane til kaptein og kom inn på kontoret mitt og ga klart uttrykk for det. Jeg firte ikke en millimeter og Peter gikk med uforrettet sak. Men han viste meg også at han hadde vinnerinnstinktet vi trengte og var en fantastisk keeper.

Dwight Yorke: Han bidro med en herlig humor og en avslappet holdning utenfor banen da han kom til klubben. Det var alltid latter i nærheten av Dwight, men han var også en fantastisk naturlig begavet målscorer som hadde en eventyrlig sesong i 1998/99 sammen med Andy Cole.

Ruud van Nistelrooy: Han så konkurranse i alt han gjorde. Om United hadde vunnet, men han ikke hadde scoret kunne han henge med hodet. Da vi vant serien i 2003 og kronet verket ved å slå Everton borte i den siste kampen, løp han rett ned i garderoben for å sjekke om det var han eller Thierry Henry som ble toppscorer den sesongen.

Du kan nå kjøpe Sir Alex Fergusons nye bok i vår nettbutikk. Klikk her for bestilling.

Powered by Labrador CMS