Høydepunkter fra boken

Sir Alex Fergusons biografi byr på mye interessant stoff som ikke har fått så mye spalteplass. Vi har samlet noe av det.

Publisert Sist oppdatert

United.nos Bjarte Valen var på Institute of Directors i London da Fergusons nye biografi ble presentert. Han har nå lest hele boken og trekker her frem noen av seansene fra boken og fra pressekonferansen som så langt har fått lite oppmerksomhet.

Om møtet med Joel Glazer da han skulle gi seg:
– Jeg forsikret Joel Glazer at min avgjørelse om å trekke meg ikke var en følge av at David Gill ville gjøre det samme. Jeg forklarte at jeg bestemte meg allerede rundt juletider. Cathys søster døde og hun følte seg alene. Vi ble enige om å møtes i New York og han forsøkte å overbevise meg om å fortsette. Jeg satte pris på at han forsøkte, og takket ham for støtten. Men jeg hadde bestemt meg og det var ingen vei tilbake. I stedet gikk samtalen inn på hvem som burde erstatte meg. Vi ble enige: David Moyes var mannen.

Om finaletapene i Champions League mot Barcelona i Roma:
Hotellet vi valgte til den første finalen var en skandale. Standarden var dårlig, maten var kald og vi må ta selvkritikk på at forberedelsene var for dårlige. Finalen to år senere kan vi ikke klage på. Vi tapte for det beste laget som noensinne har spilt mot oss.

Om Gianfranco Zola:
Av de mange utenlandske tjernene som kom til Premier League, men som ikke spilte for United, var Chelseas Gianfranco Zola favoritten. – Zola var fantastisk og han spilte alltid med et smil om munnen.

Om jobben som australsk landslagssjef:
– Det er ikke interessant. Jeg har sagt det mange ganger. Den dagen jeg er ferdig i United, er jeg ferdig som manager. Ingen klubb kan endre det.

Om Mark Bosnich:
– Vi hadde planlagt at han skulle bli den neste Peter Schmeichel, men Mark fikk en dårlig start på det andre oppholdet i klubben. Han var flere timer for sent til den første treningen og han var klart overvektig.

Om Owen Hargreaves:
– Det var et kjøp som var en katastrofe. Helt fra den dagen vi kjøpte ham følte jeg at det var noe som ikke stemte. Kritikken mot vårt medisinske personell var helt ubegrunnet. Vi gjorde alt for den gutten, men han hadde alltid sin egen agenda med unnskyldninger.

Om da Manchester City vant ligaen:
– Jeg sa til Kathy at jeg ikke visste om jeg kunne tåle en slik skuffelse en gang til. Det var den største nedturen i United-karrieren. Jeg håpet at vi kunne vinne ligaen den påfølgende sesongen slik at jeg kunne gi meg på topp.

Om AC Milans interesse for Ryan Giggs:
– En agent ringte meg og spurte hva sønnene mine gjorde på. Jeg fortalte det til ham. Så sa han: Selg oss Giggs og jeg skal gjøre dem rike. Naturligvis avslo jeg tilbudet.

Om Paul Scholes:
– Paul sa ikke et ord. Han var ubeskrivelig beskjeden. Han var også liten av vekst. Vi var sikre på at han ikke kom til å klare det. Til slutt ble det en stående spøk på Carrington. Scholes er for liten.

Om Ferguson-familiens livsmotto:
– Sweeter after difficulties er Ferguson-klanens livsmotto. Det har hjulpet meg mange ganger og jeg minner ofte Darren (sønnen red. anm.) om dette når laget hans sliter.

Powered by Labrador CMS