– Dømt til å bli et mareritt

SIR ALEX-BOKA: Ferguson advarte Ole Gunnar Solskjær mot å ta Cardiff-jobben.

Publisert Sist oppdatert

Ole Gunnar Solskjær er en av spillerne som har fått mest ros i Fergusons bøker, både for sine ferdigheter, men også for sine holdninger. I sin nye bok «Leading» avsløer imidlertid Ferguson at han reagerte med vantro da han så at Solskjær var på vei til managerjobben i Cardiff.

– Vær sterk

– Jeg leste i avisene at han (Solskjær, red anm.) var i avgjørende forhandlinger med Vincent Tan, Cardiff-eieren, som akkurat hadde sparket Malky Mackay. Jeg tenkte for meg selv: «Han kan ikke ikke ta den jobben, kan han vel? Det er dømt til å bli et mareritt», skriver Ferguson i boken.

Skotten tok frem mobiltelefonen og sendte en tekstmelding til Solskjær.

ADVARTE: Ole Gunnar Solskjær som Cardiff-manager. Ferguson mente ikke det var den rette jobben for Solskjær.
ADVARTE: Ole Gunnar Solskjær som Cardiff-manager. Ferguson mente ikke det var den rette jobben for Solskjær.

– Jeg ga ham et klart råd. « I morgen må du være sterkere og klarere enn du noen gang har vært tidligere når du snakker med eieren. Få alt, ned til minste detalj, ned på papiret som kan påvirke eller forstyrre jobben din. Få alt med i kontrakten». Ni måneder senere skjedde det uungåelige og Tan hadde bestemt seg for at han ville ha en annen manager. Det positive for Ole var at han hadde en vanntett kontrakt og at talentet hans vil bli annerkjent av en annen og mer forståelsesfull eier, skriver Ferguson.

Ferguson bruker historien om Solskjær som et eksempel på at unge managere må være tålmodig og vente til det rette tilbudet fra den rette klubben dukker opp.

– Sparkes i et latterlig høyt tempo

– Til tross for overveldende beviser kan iver og ambisjoner ofte triumfere over harde fakta. Mange tidligere spillere som vil bli managere gjør som jeg gjorde da jeg kom til East Sterlingshire, de er altfor utålmodige og klar til å takke ja til et hvilket som helst tilbud, skriver Ferguson.

Skotten innrømmer imidlertid at det er vanskelig for managere å vente i alle evighet på det rette tilbudet.

– Managere byttes ut i et tempo som er helt latterlig. En flue har lenger forventet levetid enn en Premier League-manager, sier Ferguson.

Du kan nå kjøpe Sir Alex Fergusons nye bok i vår nettbutikk. Klikk her for bestilling.

Powered by Labrador CMS