– Jeg vil ikke ha Sneijder

BLOGG: Vår nye blogger, Silje Skarsbo, skriver om Wesley Sneijder i sin første blogg på united.no.

Publisert Sist oppdatert

Sommeren har, som vanlig, vært preget av overgangsrykter. Spesielt slitsomt har det vært å måtte lese artikkel etter artikkel om en viss nederlandsk, aggressiv midtbanespiller ved navnet Wesley Sneijder. Sir Alex vil kjøpe, Inter vil ikke selge. United liker ikke lønnskravene til Sneijder, men det er rykter om at Sneijder hadde vært villig til å gå ned i lønn hvis det betyr en overgang til United. Én dag sier noen engelske tabloidaviser at Sneijder kommer til å være United-spiller innen transfervinduet lukker. Én dag senere har United ikke, eller noengang hatt, en interesse i å signere spilleren.

Den 31. august kan ikke komme fort nok. Aldri før har jeg vært så lei av en spiller som aldri visstnok har hatt offisiell kontakt med United. Ikke bare fordi jeg ikke kan lese nyheter uten å måtte se navnet hans overalt, men fordi jeg ikke kan ha diskusjoner med andre United-fans uten at de vil nevne han. Det at jeg nå skriver en blogg om han er vel ikke helt uten ironi. Jeg vil ikke ha Sneijder i United. Han er en god spiller, det finnes ikke spørsmål om det, men er han den rette spilleren for oss? Det synes jeg ikke.

Grunnen jeg har fått oftest fra United-fans, når de vil forklare meg hvorfor vi burde kjøpe Sneijder, er at med ham på laget kan vi slå Barcelona.

Er dette virkelig en god grunn til å bruke £30 millioner eller mer?

Bare så vi kan slå Barcelona?

Og er fotball virkelig en så enkel sport at én spiller kan gjøre forskjellen når alt er sagt og gjort?

Problemet med fotballfans er at de alltid tror at de har rett. Selv Sir Alex har gjort feil som United-manager, men fansen, de har alltid rett. Det er klart at Wes kan spille en rolle for oss, han er en veldig god spiller, men han hadde ikke gjort en forskjell i mai. Barcelona var altfor gode, hele laget, ikke bare Villa og Messi. Hvis vi vil slå det beste laget i Europa, kanskje i hele verden, må United som et lag spille til sitt beste. Sneijder er på ingen måte en mirakel-kur.

Noen av de som leser dette føler kanskje en trang til å fortelle meg alt om hvor fantastisk Sneijder er. Jeg vet han kan score mål, og at han kan ta frispark og cornere, sannsynligvis bedre enn de fleste spillerne på United. Jeg vet til og med at han kan bruke både høyre- og venstrefoten ganske bra. Imponerende, ikke sant? Sjokkerende, for de fleste, er ikke dette nok til å overbevise meg om at han er spilleren for oss. For å være helt ærlig foretrekker jeg at Tom Cleverley får en skikkelig sjanse til å bli en del av laget. Målstatistikken hans er like god som Sneijders og statistikk blir jo brukt mye av de som vil overbevise andre om hva som gjør en spiller bra eller dårlig.

Jeg vil ikke at vi skal kjøpe en spiller som vi må bygge opp laget rundt. Jeg vil ikke kjøpe en spiller som er god, men ikke fantastisk, for så å måtte se at alt handler om han. Hvis vi slår et lag vi ikke slo i fjor, hvis vi vinner en cup vi ikke vant i fjor, så blir det på grunn av ham. Jeg vet ikke hva jeg blir mer fortvilet over. Det at en spiller kan bli sett på som så spesiell at det er nesten liv eller død at vi kjøper han, eller det at så mange fans bruker mer tid på å tenke på en spiller fra den Italienske ligaen enn deres egen klubb. Ingen spiller, fra Robson til Cantona til Ronaldo, er større enn United. Kanskje vi ikke var den beste klubben i Europa forrige sesong, men vi var og vil alltid forbli den mest spesielle, og det kommer ingen spillere som drar fra eller kommer til oss til å forandre på.

Du kan også følge Silje på twitter på _Miss_United eller på hennes private blogg Watchmeruletheworld.com.

Det er lov å være enig eller uenig med Silje. Si din mening i kommentarfeltet under.

Powered by Labrador CMS