14-åring i Youth League-troppen

Merk deg navnet Shola Shoretire.

Publisert Sist oppdatert

Det tilhører et bare 14 år gammelt vingtalent som tirsdag setter seg ombord i flyet som skal frakte Manchester Uniteds spillere, førstelag så vel som U19-lag, til Valencia. Der venter det avsluttende gruppespillkamper i henholdsvis UEFA Champions League og UEFA Youth League.

Siden begge Uniteds lag allerede er klare for videre turneringsspill, er det ventet at både José Mourinho og akademisjef Nicky Butt vil benytte anledningen til å stokke om på sine respektive mannskaper til fordel for spillere som normalt må finne seg i å stille seg i køen bak de to sjefenes førstevalg.

NICKY BUTT – akademisjefen er ikke redd for å gi sine yngste en sjanse.

Får selskap av 15-åring

Nå tilhører riktignok ikke purunge Shola Shoretire gruppen av spillere som har grunn til å føle seg forbigått i køen. Til det er han selvsagt altfor ung. Like fullt er det et faktum at 14-åringen overraskende har blitt kalt opp i troppen til U19-laget som onsdag ettermiddag møter Valencia til Youth League-oppgjør på Estádio Antonio Puchades.

Shoretire, som er av nigeriansk herkomst og ble født 2. februar 2004, er imidlertid ikke det eneste unge talentet som har blitt innlemmet i Nicky Butts tropp. Der finner vi nemlig også den ett år eldre forsvarsspilleren Will [William Thomas] Fish. Han ble født 17. februar 2003.

Så vil tiden vise om de to unge talentene får spilletid allerede nå eller må nøye seg med opplevelsen av å få være med. Vi mistenker at det siste er stort nok i seg selv.

– Vi er Manchester United

I en kommentar før onsdagens kamp sier for øvrig et av lagets faste innslag, 18 år gamle Aidan Barlow, at spillerne – til tross for allerede å være klare for neste fase – er innstilt på å gi alt mot et helt sikkert revansjelystent hjemmelag. Spanjolene ble knust hele 4-0 da de besøkte Manchester i oktober, og ønsker naturligvis å få vist seg fra en helt annen side denne gang.

– [Selv om vi er videre] er vi nødt til å dra til Valencia for å skaffe oss et resultat, sier Barlow, og viser til at det står stolthet på spill.

– Vi er Manchester United og trenger å vinne hver eneste kamp. Vi drar derfor til Valencia for å prøve å vinne, og så tar vi det derfra.

Onsdagens kamp starter for øvrig klokken 13.

OBS: Hovedbildet viser Josh Bohui [9] i UEFA Youth League-aksjon mot Juventus den 23. oktober.

Tabellen før siste runde i Youth Leagues gruppe H:

Kilde: UEFA.com

Powered by Labrador CMS