– God nok til å erstatte Kagawa?

United.no tok en nærmere kikk på Tom Cleverley mot Ukraina.

ENGLAND – UKRAINA 1-1:

Shinji Kagawa kom aldri på banen da Japan slo Irak tirsdag. En ryggskade skal ha satt ham utenfor, og dermed er det selvsagt usikkert om han spiller når United møter Wigan hjemme lørdag ettermiddag. En lang flytur pleier sjelden å gjøre ryggskader bedre, heller.

Tom Cleverley fikk imidlertid masse skryt for sin innsats som offensiv midtbanespiller da England slo Moldova 5-0 på bortebane forrige fredag.

Hva kunne han prestere hjemme mot et atskillig bedre lag som Ukraina?

United.no tok en nærmere titt på midtbanespilleren, og vi skal være ærlige: Tom Cleverley har hatt bedre kamper. Veldig mange bedre kamper.

11 minutter uten ball

United-spilleren fikk 10er-drakta og 10er-rollen, rett bak Jermain Defoe, men slet lenge med å komme inn i kampen. Det tok faktisk 11,30 minutter før han var borti ballen for første gang.

De første touchene var heller ikke gode, og da han mistet ballen i en 50-50-duell etter 13 minutter endte det hele med en kjempesjanse for Ukraina på en overgang.

Det tok 23 minutter før han hadde ballen under kontroll på Ukrainas tredel av banen, selv om det skal sies at det ikke nødvendigvis var Cleverley, men hele England, som skal ha skylda for det.

Hele England kan imidlertid ikke få skylda for det som så skjedde.

To kjempebom

Etter 34 minutter spratt ballen til United-spilleren på helt åpent mål på fem meters hold. Keeper var også ute av posisjon. Det var Cleverley mot nettet. Likevel klarte han ikke å score, men traff i stedet keeper med en avslutning som uansett hadde gått utenfor. Der skulle han gitt England ledelsen, og manager Roy Hodgson kan bare lure på hvordan kampen hadde endt om England hadde scoret først.

Men det skulle bli verre.

I omgangens siste minutt mottok Cleverley så en pen tversoverpasning fra Frank Lampard, men fra ti meter, upresset rett foran mål, fikk han feiltreff. To kjempesjanser, men to misser. For de av oss som så missen hans fra kort hold mot Everton i serieåpningen og avslutningen som traff stolpe stolpe ut for Storbritannia i OL, så er det bare å innrømme at man lurer på hva som skal til for at han skal score. Han scoret fire seriemål på utlån i Wigan, 11 seriemål på utlån i Watford og to på utlån i Leicester, men står altså uten scoring for United og England.

Om ikke det var nok så skaffet Cleverley seg rom inne i feltet ett minutt på overtid i omgangen, men den gode avslutningen fra skrått hold smalt selvsagt i stolpens utside.

Byttet ut

Cleverley fikk også 16 minutter med spilletid etter hvilen før han ble erstattet av Danny Welbeck, men heller ikke da klarte han å komme med i kampen.

Cleverley skal ha for at han hele tiden jobbet helhjertet for å dekke rom og nærmeste motstander i 10er-rollen sin. Han skal også ha for at han var bevegelig og hele tiden ønsket ballen. I perioder uten ball trakk han ofte ned i banen for å få ballkontakt. Han kom seg altså også til tre store sjanser i kampen.

Likevel ble ikke kampen mot Ukraina et klart bevis på at det er han som fortjener å starte i Kagawa-rollen mot Wigan hvis japaneren ikke blir klar. Til det var England for dårlige. De klarte ikke å få Cleverley ordentlig med i spillet, samtidig som Cleverley selv ikke klarte å sette et positivt preg på kampen de gangene han fikk sjansene.

Sir Alex har tross alt en del andre alternativer også. Welbeck kom jo innpå for Cleverley mot Ukraina, og var positiv i sitt innhopp selv om Ukraina samtidig la seg dypt ned i banen i et håp om å forsvare 1-0-ledelsen.

Samtidig kan Robin van Persie trekkes tilbake i den rollen, mens spillere som Ryan Giggs og Anderson også har spilt gode kamper i sentrale offensive roller før. Og hvem vet – Sir Alex kan jo også finne på å bruke to rene spisser mot Wigan – selv om han ikke har gjort det hittil denne sesongen.

Hva synes du? Hvem bør få Kagawa-rollen hvis japaneren er skadet? Logg inn og si din mening nederst.