Spionøyne på CL-rivalene

Sociedad, Leverkusen og Shakhtar vant alle i helga, men tyskerne fikk et juksemål.

United måtte avgi poeng hjemme mot Southampton, og nå venter Real Sociedad på Old Trafford i Champions League onsdag. Håpet er at den gode Champions League-formen fortsetter, etter at det tidligere er blitt 4-2-seier hjemme mot Bayer Leverkusen og et sterkt 1-1-resultat borte mot Shakhtar Donetsk.

Her kan du lese hvordan de tre Champions League-motstanderne gjorde det i helga.

Endelig seier

Etter nesten to måneder uten en eneste seier, kunne endelig Real Sociedad-spillerne juble lørdag. De hadde nemlig spilt åtte strake kamper uten seier, og hva som verre er var at fem av kampene var tapt. Seieren ble ikke noe mindre søt av at den kom på bortebane mot et brukbart Valencia-lag, og bør – dessverre – gi selvtillit før onsdagens kamp på Old Trafford.

De første 40 minuttene var det imidlertid Valencia som styrte begivenhetene. De hadde en rekke sjanser, men uten å omsette det til tellende resultat. Et raskt tatt frispark ga så Sociedad ledelsen etter 41 minutter, da Antoine Griezmann scoret etter en stuss i feltet.

Etter målet kom Sociedad mer med i kampen, og etter 58 minutter doblet de ledelsen da Ruben Pardos skudd fant veien inn i hjørnet.

Etterpå virket bortelaget fornøyde med å legge seg dypt og la Valencia ha ballen. Den taktikken virket også fint. Det var først i kampens nest siste minutt av Pabon klarte å finne en åpning. Det ble imidlertid med den ene reduseringen, og dermed tok Sociedad en sjelden seier mot et Valencia-lag som var ubeseiret i fem kamper og én måned før oppgjøret.

Valencia 1-2 Real Sociedad

41. min.: 0-1 Griezmann
56. min.: 0-2 Pardo
69. min.: 1-2 Pabon

Reals lag: Bravo; Diez, Gonzalez, Martinez, De La Bella, Bergara, Pardo (Ros inn 78), Zurutuza (Prieto inn 74), Griezmann (Castro inn 83), Agirretxe, Vela

Fikk mål som ikke var mål

Bayer Leverkusens fantastiske seriestart i Tyskland fortsatte fredag kveld, men denne gangen hadde de mer flaks enn hva som er lov. 2-0-målet kom nemlig etter en avslutning som gikk utenfor, men som snek seg inn i nettmaskene gjennom et hull i nettet uten at dommeren så det. (Se det ville målet her). Spiss Stefan Kiessling fortvilte først over missen, men sa ikke fra da han skjønte at dommeren trodde det var mål.

Før det hadde Sydney Sam gitt Leverkusen 1-0, men uansett hva Hoffenheim kom med så hjalp det ikke. De trodde de hadde utliknet til 1-1, bare for at et mål ble feilaktig annullert for offside. Etter 2-0 fikk de også en straffe som de misbrukte, og da 1-2-reduseringen kom helt på tampen så var det for lite for sent.

Spillemessig var Leverkusen imidlertid igjen gode, og etter ni seriekamper står de med sju seirer, en uavgjort og bare ett tap i Bundesliga. Det betyr at de ligger poenget bak serieleder Bayern München, og er á poeng med Borussia Dortmund i Tyskland. Sett i det lyset blir faktisk Uniteds 4-2-seier på Old Trafford ganske så pen.

Hoffenheim 1-2 Bayer Leverkusen

26. min.: 0-1 Sam
70. min.: 0-2 Kiessling
88. min: 1-2 Schipplock

Bayer 04s lag: Leno, Hilbert (Donati inn 86), Wollscheid (Spahic inn 46), Toprak, Boenisch, Reinartz, Castro, Rolfes, Sam (Kruse inn 80), Hegeler, Kiessling

Snudde til ny seier

Etter en under middels sesongstart, har det ukrainske topplaget funnet formen de siste ukene. I helga ble Illichivets slått 3-1 på bortebane, og dermed står Shakhtar med 10-1 i målforskjell og to strake seirer etter poengdelingen med United i Champions League. Lørdag snudde de 0-1 til seier.

Hjemmelaget tok nemlig ledelsen før pause, men tre mål de siste 25 minuttene snudde kampen. To av målene kom etter straffer av innbytter Dario Srna mens det siste målet ble satt inn av Luiz Adriano. Shakhtar leder dermed serien i Ukrainia.

Illichivets 1-3 Shakhtar Donetsk

38. min.: 1-0 Selvmål
66. min.: 1-1 Srna (straffe)
73. min: 1-2 Srna (straffe)
85.min: 1-3 Luiz Adriano

Shakhtars lag: Pyatov, Pereira, Rakitskyi, Kryvtsov (Volovyk inn 59), Ismaily, Stepanenko, Fernando (Srna inn 46), Texeira, Taison (Ferreyra inn 56), Costa, Luiz Adriano