De Gea gir klare beskjeder under ligacupkampen mot Liverpool.

– Reddet av De Gea

Men skulle Shakhtar hatt straffe? Britisk presse om onsdagens kamp i Donetsk.

Publisert Sist oppdatert

The Telegraph (Mark Ogden)

[poll id=»27″]- Med sin avgjørende inngripen like før slutt, reddet David de Gea David Moyes fra et katastrofalt fjerde nederlag som United-manager. Spanjolen understreket sin stadig økende betydning for United ved å fiste Taisons avslutning over tverrliggeren, og reddet dermed det ene poenget for laget sitt. Og det var et fortjent poeng. Til syvende og sist kan det vise seg å være nøyaktig det laget trengte for å snu opp ned på situasjonen etter den senere tids svake resultater i Premier League.

Manchester Evening News (David Lynch)

5 ting vi lærte:

1. Forsvarsspillet
Det var uendelig mye bedre enn mot West Bromwich. I Rio Ferdinands fravær, spilte vikaren, Chris Smalling, strålende ved siden av sin serbiske kollega, Nemanja Vidic. Også Rafael og Evra ga Moyes håp om en løsning på den senere tids defensive uorden.

2. Moyes er i stand til å klare seg i Europa
Dette var sjefens første bortekamp i Champions League (Everton-laget hans ble utslått i kvalifiseringen). Og, til tross for at spillere som Ferdinand og Rooney manglet, sendte han utpå et veldrillet mannskap som gjennomførte en nesten feilfri taktisk forestilling.

3. Spørsmål ved Fellaini
Selv om belgieren sto bak innlegget som endte med at Welbeck scoret, sløste han så mye at forestillingen hans som sådan må karakteriseres som svak. Fellaini må lære seg betydningen av å holde ballen i laget, ellers vil det på lengre sikte kunne koste United dyrt.

4. Welbeck – i ferd med å bli en nøkkelspiller
Med sin opportunistiske avslutning som førte til hans tredje scoring hittil i 2013/14-sesongen, passerte den unge Manchester-gutten sin egen fjorårstotal. Det har aldri blitt stilt spørsmål ved arbeidsraten eller viljen hans, og dersom han nå skulle fortsette å sette inn viktige mål, vil han snart bli en av de første Moyes setter opp på laget sitt.

5. Angrepsbekymringer
Selv om Moyes utvilsomt vil være tilfreds med måten laget hans fikk med seg et resultat fra Donbass Arena, vil manglende flyt fremover på banen være til bekymring. Siden Sir Alex Ferguson forsvant har United virket mindre effektive i angrepsfasen. Moyes må derfor finne den rette balanse snart om han skal lykkes på kontinentet, og for den saks skyld på hjemlig grunn.

Spillerbørs

8: De Gea, Welbeck; 7: Rafael, Smalling, Carrick, Van Persie; 6: Vidic, Evra, Valencia, Cleverley; 5: Fellaini

The Independent (Ian Herbert):

– Denne forestillingen reflekterte de engelske mesterne på en mye bedre måte enn fjorårets bedrøvelige bortekamper på kontinentet, oppgjørene mot Braga, Cluj og Galatasaray.
På sidelinjen sto David Moyes og så ut til å leve seg inn i hver eneste pasning, i motsetning til ved andre anledninger i den senere tid, der han har funnet sin plass i «dug-out»‘en, tilsynelytende tom for idéer.
At United til slutt gikk av banen med bare ett poeng etter å ha ledet i nesten en time, førte til en umiskjennlig følelse av motløshet. Likevel var dette første gang et engelsk lag har kommet herfra med poeng etter en Champions League-kamp.
Og, etter Real Socidads nederlag mot Bayer Leverkusen, kan fire poeng fra de forestående dobbeltmøtene mot spanjolene, vise seg å være nok (til å sikre avansement).

The Mail (Ian Ladyman)

– Idet Taisons kanonkule boret seg inn i nettaket over David de Gea, var det fristende å kjenne på følelsen av at David Moyes’ verden igjen var i ferd med å rase sammen. Mens fantastiske Donbass Arena dirret i grunnvollene, og foretaksomme Shakhtar-spillere stormet mot sidelinjen for å feire med treneren sin, så United-spillerne ut til å vakle – og ikke for første gang denne sesongen.
Med et kvarter igjen å spille, dominerte ukrainerne. Nok et nederlag for United – i så fall det fjerde på en måned – virket svært mulig.

– Men denne gangen skjedde ikke det. På bakgrunn av hjemmeseieren mot Bayer Leverkusen, var ett poeng her tilfredstillende. Men, United må ha følt at laget var svært nær en seier. Uansett bør de ikke dvele ved slikt. Mange gode lag har besøkt dette stadionet i de senere år og dratt hjem uten noe. Mange flere vil møte samme skjebne. Dette var et høyt hinder for United, men de hadde hellet med seg og klarte å krype over – så vidt det var, skriver Ladyman, før han trekker frem en episode han mener burde gitt ukrainerne straffespark i første omgang:

– Tom Cleverleys knotter traff Alex Teixeiras ankel inne i straffefeltet. Det burde ha blitt blåst, og hvem vet hva som ville ha skjedd om Shakhtar hadde tatt ledelsen?

Powered by Labrador CMS