Frykter for United

Ex-Red Andrei Kanchelskis, her med Premier League-troféet i 1994, tror United vil få det meget tøft mot Shakhtar.

Publisert Sist oppdatert

Den nå 44 år gamle tidligere lynvingen, spilte selv for Shakhtar Donetsk inntil han i 1991 ble hentet til Old Trafford for £1 million.

Foran onsdagens kamp på Donbass Arena advarer han alle dem som måtte gå rundt i villfarelse om at United bare kan møte opp for å hente med seg tre poeng.

– Tvert imot er jeg redd for at det kommer til å bli veldig tøft for dem, sier han i en kommentar til Manchester Evening News.

– Det blir i det hele tatt en veldig, veldig vanskelig kamp. Shakhtar har mange gode spillere – flere av dem brasilianske teknikere, og de har et publikum i ryggen som gjør dem uhyre vanskelig å slå på hjemmebane.

Spesielt sterke hjemme

Et eksempel på det er at hjemmetapet mot Juventus i desember i fjor, var Shakhtars første nederlag på eget gress på 49 kamper. Riktignok har det blitt ytterligere tre  nederlag siden den gang, men lagets merittliste på Donbass Arena er like fullt fryktinngytende.

– De har bare blitt bedre og bedre, forsetter Kanchelskis, og minner om at klubben i de siste ti årene har vunnet praktisk talt hver eneste tittel i den ukrainske ligaen (7 titler siden 2004/05; journ.anm).

P.S.: Shakhtar har også vunnet «the Double» i de tre siste årene, og de vant også UEFA-cupen i 2008/09, den siste sesongen før turneringen ble omgjort til Europa League.
I mange år var Dynamo Kiev den dominerende kraften i ukrainsk fotball. Nå er det imidlertid ingen tvil om at Shakhar har overtatt hegemoniet.

 

Powered by Labrador CMS