– Det kan bli magisk

SESONGTIPS: Veronica Handeland tror United-fansen har uforglemmelige øyeblikk i vente når denne supertrioen trår til.

Publisert Sist oppdatert

United.no-redaksjonen gir sine spådommer før Premier League-sesongen starter til helgen. I dag er det Veronica Handeland som forklarer hvorfor hun tror trioen Rooney, Mata og Van Persie vil i United-fansen grunn til å juble denne sesongen.  

Hva er en god United-sesong i dine øyne?
– Min generasjon United-supportere er kanskje litt bortskjemt når det kommer til dette, men jeg skal ikke legge skjul på at en god sesong i mine øyne er at United tar troféer hvor ligagull vekter mest. Om det blir tilfellet denne sesongen gjenstår å se, men jeg er godt fornøyd så lenge vi er blant topp 4 og kan kvalifisere oss til Champions League igjen neste sesong. Ellers er det viktig med en skadefri tropp og spillere som presterer om resultatene er med eller går dem imot.

 Hva frykter du mest?
– Det jeg frykter mest er at United ikke kvalifiserer seg til Champions League, og at Louis van Gaal ikke oppnår de resultatene som kanskje mange forventer av ham. Men jeg tviler på at det kan bli verre enn 2013/14-sesongen og velger å være optimistisk med tanke på hva vi har sett så langt i sesongoppkjøringen – selv om det ikke er selvskrevet at de prestere likt i ligaen.

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?
– Jeg tror Ander Herrera er verdt å se opp for denne sesongen, og jeg håper han fortsetter slik som han har gjort under sesongoppkjøringen. Men som forrige sesong har jeg full tro på at en skadefri Robin van Persie blir en viktig brikke, spesielt nå siden van Gaal har overtatt roret. Jeg håper at super-trioen van Persie, Rooney og Mata finner formen og kjemien sammen – det kan bli magisk!

 Hva er det beste rådet du kan gi Louis van Gaal?
– Det må jeg si var et vanskelig spørsmål. Jeg tror ikke van Gaal er rett mann å gi råd til, men jeg håper han klarer å samle troppen igjen og bringe tilbake en sprudlende gjeng som oser av selvtillit fremfor rådvill som de var forrige sesong.

 Hvem er vinneren på overgangsmarkedet så langt denne sommeren?
Chelsea har trukket det lengste strået på overgangsmarkedet, uten tvil! Men jeg tror også sjansen er større for at de skuffer utover i sesongen, og at enkelte spillere ikke vil gjøre det like bra i Premier League som i sin forrige klubb.

FAVORITTER: Veronica Handeland mener Chelsea har hatt det best overgangsvinduet så langt
FAVORITTER: Veronica Handeland mener Chelsea har hatt det best overgangsvinduet så langt

Er du tilfreds med forsterkningene United har hentet?
– Jeg er veldig tilfreds med forsterkningene så langt og tror Ander Herrera og Luke Shaw kan gjøre det bra i United. Men det trengs enda forsterkninger, spesielt i bakre ledd. Klarer de å hente Arturo Vidal, Mats Hummels og/eller Angel Di Maria før overgangsmarkedet stenger tror jeg United har et solid lag å stille med denne sesongen. 

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?
– Bortefansen til Stoke City imponerer meg stadig – støynivået deres er noe helt for seg selv.

 Beste bortebane i Premier League?
– Vanskelig valg ettersom jeg har vært på flere av bortebanene, men jeg velger å gå for Emirates Stadium. Jeg liker stadion atmosfæren (helheten), og at det er en moderne stadion i motsetning til andre i Premier League.

Beste minne fra fjoråret?
– Mitt beste minne fra fjorårets skuffende sesong må være Champions League kampen mot Olympiacos på Old Trafford da Robin van Persie scoret hattrick og sendte United til kvartfinalen. Jeg satt på pressetribunen under denne kampen, et ubeskrivelig øyeblikk og det var helt fantastisk å se reaksjonene rundt om på stadion. Også på pressetribunen jublet flere, og det er ikke ofte jeg har sett profesjonelle journalister slipper seg løs.

HATTRICK HERO: Tre mål av Van Persie mot Olympiakos sendte United vider i Champions League i vår.
HATTRICK HERO: Tre mål av Van Persie mot Olympiakos sendte United vider i Champions League i vår.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?
– Jeg har alltid hatt sansen for Oliver Giroud, og etter årets VM fikk jeg ikke mindre sansen for han. Ellers er Sergio Agüero en jeg ikke snakker for mye om.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?
– Jeg har i grunnen ikke det, men kan vel si at jeg har stor sans for José Mourinho og ble skuffet da han ble manager i Chelsea fremfor United. Han er en dyktig manager og jeg liker han som person.

Om du får nevne en spiller hos en motstander du ikke har særlig mye til overs for…
– Hadde jeg fått dette spørsmålet for noen måneder siden hadde valget enkelt falt på Luis Suárez. Men for øyeblikket er det faktisk ikke så mange spillere i Premier League jeg misliker, men flere jeg mener spiller ufint til tider.

Slik tror jeg Premier League ender:

Topp 3:

1: Chelsea

2: Manchester City

3: Manchester United

 

Nedrykk:

18: West Bromwich

19: Hull

20: Burnley

Powered by Labrador CMS