– Se opp for Welbeck!

United.nos redaksjon teller ned mot seriestarten neste helg. Først ut er det Jonas Klingan Olsen, som spår at Welbeck vil ta nye steg.

Hva er en god United-sesong i dine øyne?

– Det eneste som kan regnes som en god United-sesong i mine øyne er en sesong der man vinner gull, helst ligagull. Alt annet blir regnet som en dårlig sesong og f.eks er et Ligacup-gull et lite plaster på såret, men langt fra nok.

Hva frykter du mest?

– Frykter jo at Manchester United kan havne utenfor topp 4 igjen, ellers frykter jeg jo at «Prosjekt Van Gaal» skal mislyktes slik som det gikk med David Moyes, men jeg tror ikke dette skjer.

En United-spiller det er verdt å se opp for den kommende sesongen?

– Hmm… Danny Welbeck! Jeg liker spilleren og mener han er god nok til å kunne bøtte inn mål i fremtiden. Tror også Welbeck kan passe inn i Van Gaals filosofi og få gjennombruddet sitt i år. Tom Cleverley er også en spiller å se opp for, han var god i 11/12-sesongen og den offensive fotballen tror jeg også passer Cleverley. Samtidig, så er Herrera og Mata to spillere som passer Cleverley.

Hva er det beste rådet du kan gi Louis van Gaal?

– Tja, jeg er glad jeg selv ikke er manager. Har egentlig ingen gode tips, men vil helst (og tror fansen vil det) at han spiller angrepsfotball og er ute etter å underholde. Mange mål er alltid bra, uansett.

Hvem er vinneren på overgangsmarkedet så langt denne sommeren?

– Chelsea. Ingen tvil om det. De har hentet mye kvalitet og jeg er stor fan av flere av spillerne de har hentet. Derimot tror jeg ikke Diego Costa er helt spissen de trenger, men de andre signeringer er knallkjøp.

Er du tilfreds med forsterkningene United har hentet?

– Ja, jeg er fornøyd. Ander Herrera ser svært spennende ut, samme med Luke Shaw. Endelig har vi fått en kreativ midtbanespiller, som også visstnok skal være god defensivt. Shaw er jo et stort talent og selv om han kostet en del, er jeg sikker på at han blir verdt det om noen år. Jeg er også svært glad for at klubben henter engelskmenn.

Bortsett fra United, hvilken klubb har Premier Leagues beste bortefans?

– Denne var vanskelig. Velger å svare Swansea, men ville svart rivalen (Cardiff) hvis de ikke hadde rykket ned. Begge de to walisiske klubbene har gode bortefans som lager mye stemning.

Beste bortebane i Premier League?

– Det står mellom tre baner. White Hart Lane, St. James’ Park og The Hawthorns, alle baner der Manchester United har vunnet mye de siste årene. Jeg velger uansett St. James’ Park, pga. Stemningen og de fantastiske geordiene. Elsker dialekten deres og det får være avgjørende her.

Beste minne fra fjoråret?

– Har få gode minner fra fjoråret. De 60 sekundene da United ledet mot Bayern var bedre enn mye i denne verden * og jeg skulle gjort mye for å oppleve de igjen. Ellers var seieren og feiringen til Robin van Persie mot Arsenal noe jeg alltid vil huske.

En spiller hos våre motstandere du beundrer i all hemmelighet?

– Her må jeg dessverre skrive en Liverpool-spiller, Daniel Sturridge. Jeg har alltid synes Sturridge var en god spiss og alltid likt han som spiller, så synes det er gledelig å se han gjøre det bra. Synd det er for feil klubb. Han virker også som en år type utenfor banen også.

Har du en «Guilty Pleasure» du sjelden og aldri har delt med noen andre tidligere?

– Jeg er en stor, stor fan av Arsene Wenger. Jeg liker ikke Arsenal som klubb, ei heller mange av spillerne der, men Wenger er en kul type og jeg liker fotballfilosofien hans. Han er den manageren i Premier League jeg beundrer mest.

Om du får nevne en spiller hos en motstander du ikke har særlig mye til overs for…

– Steven Gerrard. Mannen har ikke gjort så mye, men han er «Mr.Liverpool» og det er nok for meg. Jeg liker forøvrig heller ikke Martin Skrtl eller noen andre på Liverpool.

Slik tror jeg Premier League ender:

Topp 3:
1: Chelsea
2: Manchester United
3: Manchester City

Nedrykk:
18: Southampton
19: West Ham
20: Hull