Skryter av sin lagkamerat: Sebastian Larsson.

– Vi kan klare det igjen

Sunderlands Sebastian Larsson med advarsel foran lørdagens kamp på Old Trafford.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag ettermiddag er det duket for det 124. ligamøtet mellom United og de røde- og hvitstripete fra nordøst. All statistikk tilsier hjemmeseier, for United har et solid grep om hegemoniet de to imellom. Likevel har de to siste møtene på Old Trafford gått i favør av «De svarte kattene».

 

Seiret både i liga og cup

Forrige sesong besøkte Sunderland Drømmenes teater ved to anledninger, og begge ganger forlot de åstedet i triumf. Først, den 22. januar, etter returmøtet i Ligacupens semifinale. Riktignok sto det 2-1 til United både etter 90 minutter og ekstraomganger, men sammenlagt var stillingen 3-3. Deretter gikk det skeis i straffekonkurransen, hvor resultatet ble at Sunderland stakk avgårde med Wembley-billettene.

Så, vel tre måneder senere, dukket de igjen opp på Old Trafford, men denne gang var de nederlagsdømte som nesten aldri før. Grunnen til det var selvsagt så enkel som at Ryan Giggs hadde overtatt managertømmene etter den sparkede David Moyes. Stemningen rundt klubben var bedre enn på lenge, og Giggs hadde i sin sjefsdebut uken før vist at han kunne få laget til å spille champagnefotball. Nå skulle 4-0 over Norwich bli til noe omtrent tilsvarende mot Sunderland.

Men slik gikk det aldeles ikke. I en svak forestilling skulle isteden Sebastians Larssons fulltreffer etter en halv time vise seg å bli kampens eneste. Dermed kunne Sunderland dra hjem igjen med alle poengene, og det for første gang siden 1968!

Manchester United v Sunderland - Premier League
Seb Larsson til venstre, her i kamp med Nani under fjorårets oppgjør på Old Trafford.

– Vi må opp på vårt beste

Nå advarer fjorårets svenske målscorer om at historien fort vil kunne bli gjentatt denne helgen. Selv om Sunderland – i år som i fjor – lever med nedrykkspøkelset hengende over seg, mener 29-åringen fra Eskilstuna alvor når han hevder at laget hans er i stand til å gjenta suksessen. Det begrunner han slik overfor Shields Gazette:

– Vi klarte å sette dem på plass én gang, og slo dem på en måte også ved det andre tilfellet.

– Av de to vil jeg si at ligaseieren var den viktigste, men så spilte jeg heller ikke cupoppgjøret!

– Og, siden vi har beseiret dem før, skal vi bruke minnene om dem godt. Det er heller ingen grunn til at vi ikke skal klare å gjøre det igjen, sier Larsson, men han innrømmer at det vil bli tøft – ikke minst med tanke på Uniteds gode hjemmestatikk denne sesongen.

– Det vil bestandig være tøft å møte dem på Old Trafford, så vi blir nødt til å spille på vårt beste for å kunne slå dem, sier en kamplysten svenske.

Powered by Labrador CMS