– Jeg lærer stadig vekk

Scott Wootton er fornøyd med fremgangen.

Publisert Sist oppdatert

I et intervju med ManUtd.coms Gemma Thompson like før troppen forlot Sør-Afrika, sier den 19 år gamle stopperen at han er storfornøyd med å ha ha sluppet til fra start både mot AmaZulu og Ajax Cape Town. Og ikke bare det; han fikk til og med spille 90 minutter hver gang, noe som er langt i overkant av hva han hadde forventet seg.

Wootton er også tilfreds med det meste av det han utrettet i de to kampene, selv om han innrømmer at det var ting å trekke.

– Totalt sett er jeg imidlertid veldig fornøyd med egen innsats, sier han.

– Og jeg har lært mye av å spille sammen med folk som Rio Ferdinand og Michael Carrick. Jeg synes vi har kommet bra fra det.

Wootton fremhever spesielt samarbeidet med midtstoppermakker Rio:

– Jeg synes vi har spilt ganske bra sammen. Vi har pratet til hverandre underveis i kampene, og med hans erfaring vet han nøyaktig hvor han skal plassere seg. All informasjon jeg har mottatt fra ham har vist seg å stemme på en prikk. For meg er det fantastisk å lære av en som ham.

Hvordan føles kroppen, nærmer du deg formen?

– Jeg føler meg ganske bra. Et par kamper i beltet har åpenbart hjulpet. I oppkjøringen til sesongen er spilletid nøyaktig det en ønsker seg, så jeg er fornøyd med utviklingen. Så langt, så godt.

Hva med mottakelsen dere har fått på turen?

At du er på tur sammen med mange andre jevnaldrende spillere, har det gjort det lettere å gli inn i miljøet rundt førstelagsspillerne?

– Ja, det tror jeg nok. Det er veldig godt å ha de andre ungdommene med seg. Når det er sagt er jo førstelagsspillerne helt vanlige mennesker de også. De er ikke slik som disse megastjernene vi av og til leser om. De er vanlige mennesker som har gjort det godt.

Du spilte midtstopper i begge kampene. Er det i den posisjonen du ønsker å etablere deg?

– Ja, så definitivt. Det er der jeg for det meste har spilt, selv om jeg også har blitt benyttet som midtbaneanker eller høyreback når jeg har vært ute på lån. Det var også fine opplevelser som jeg tar med meg videre. For meg er det likevel om å gjøre å bli så god som mulig på midtstopperplass.

Hva håper du å ha oppnådd når denne turen er over?

– Å ha spilt hvert eneste minutt i alle de tre kampene. Da vil jeg ha opparbeidet meg massevis av erfaring fra spill sammen med Rio, noe som kanskje vil ha hevet omdømmet mitt hos trenerne. Jeg er ung, og står fortsatt midt oppi en læreprosess, men jeg har mye positivt å ta med meg herfra. Måtte det bare fortsette, avslutter Wootton.

Powered by Labrador CMS