– Fantastisk erfaring

Scott Wootton om å være midtstopper med etablerte førstelagsspillere.

Publisert Sist oppdatert

– Scott har kanskje hatt den beste uka i hele sitt liv, sa Ole Gunnar Solskjær til united.no etter at forsvareren i løpet av kort tid spilte i tospann med først Rio Ferdinand og deretter Wes Brown.

19-åringen, som nå er på utlån hos Tranmere, lærte mye av å spille med to midtstoppere som er fulle av erfaring.

– Det var fantastisk. Ole (Gunnar Solskjær red.anm.) sa til meg før Oldham-kampen: «Nyt det å spille sammen med England-kapteinen.» På det tidspunktet var jeg så fokusert på å prestere at man først setter pris på erfaringen når man ser tilbake. Gjennom kampen pratet han hele tiden, og han sa «well done» da jeg gjorde noe bra. Det samme gjaldt Wes, som selv valgte å gi seg på landslaget. Det gir deg et løft når spillere som ham forteller deg hva du bør gjøre før en kamp. De har vært der og opplevd alt, så de vet hva de snakker om, sier han til ManUtd.com.

Wootton bruket snakketøyet mye i løpet av 90 minutter. Solskjær ba ham om å gjøre det samme også da Ferdinand og Brown var på banen.

– Det er en annen ting Ole pratet med meg om i forkant. De snakket med meg for å hjelpe underveis, men han sa: «si ifra til dem også. Ikke tro at du ikke kan gi dem råd selv om det er Rio eller Wes. De vet hvordan det er å bli gitt informasjon.» Ole sa at jeg ikke skulle bli skremt, og jeg mener at jeg ikke var det.

Kom fra Liverpool

Unggutten er en av få som har tjenestegjort for både Liverpool og Manchester United.

– Jeg spilte på U16 for Liverpool, men jeg ble hindret av alle spillerne som ble hentet fra utlandet, som nødvendigvis ikke var bedre enn de av oss som var fra England. De ble hentet av Rafael Benitez, og de fikk spilletid i stedet for engelskmenn som var på vei oppover. De tilbød meg en skolekontrakt, men jeg sa nei. Heldigvis for meg var United interessert, og jeg var der på prøvespill i en uke. Jeg ønsket ikke å dra noe annet sted da jeg hørte om interessen deres.

Wootton mener han har tatt store steg siden han kom til Carrington.

– Jeg har blitt større og sterkere, men det er fortsatt noe jeg må jobbe med. Jeg er raskere, men det er fremdeles en svakhet. Jeg synes jeg har blitt bedre i luftrommet de siste 12 månedene, det samme gjelder hvordan jeg leser spillet.

– Jeg skal fortsette i samme spor. Jeg spilte mange kamper forrige sesong, og jeg ønsker å spille hver eneste gang i første halvdel. Forhåpentligvis vil manageren legge merke til meg. Det hadde vært fantastisk om jeg fikk muligheten i Carling Cup, men du vet aldri. For øyeblikket er det viktigste at jeg er konsentrert og fortsetter med å imponere.

Powered by Labrador CMS