Skotter

– En massiv ære

Publisert Sist oppdatert

For en United-spiller er det nok lite som slår det å få ros av selveste Sir Alex Ferguson, kanskje spesielt om man er oppfostret i klubbens akademi.

Det fikk Scott McTominay oppleve tidligere denne våren, da den legendariske managerskikkelsen omtalte den unge midtbanespilleren som en av Uniteds store spillere, i tillegg til å sammenlikne ham med landsmann Darren Fletcher.

McTominay har fått med seg hyllesten, som gjør inntrykk.

– En stor ære, sier den EM-aktuelle skotten, ifølge Manchester Evening News.

Stolt McTominay

Midtbanespilleren har lagt bak seg en bunnsolid sesong i United-trøyen, der han har scoret sju mål på 49 kamper, inkludert målet som sendte laget videre fra FA-cupmøtet med Watford, en kamp der McTominay fikk æren av å bære kapteinsbindet for første gang.

Den ruvende midtbanemannen har også blitt en viktig brikke for et skotsk landslag som denne sommeren er med i sitt første store mesterskap på 23 år.

Med andre ord er det ikke en McTominay som gjør Fergusons ord til skamme.

– Faren min fortalte meg det (om Fergusons rosende ord). Det er åpenbart en massiv ære å bli snakket slik om av en som Sir Alex, sier McTominay.

Manchester United v Watford - FA Cup Third Round
CAPTAIN FANTASTIC: Med kapteinsbindet på armen scoret Scott McTominay målet som sendte United videre fra FA-cupkampen mot Watford.

Nå sier McTominay at han vil bruke de hyggelige ordene som motivasjon for å bli en enda viktigere figur for United og Skottland.

– For min del er det en sjanse til å pushe videre, og forhåpentligvis gjøre alle stolte av meg.

Sammenliknet McTominay med Fletcher

Det var i et intervju med det skotske fotballforbundet, i forbindelse med deres deltakelse i fotball-EM, at Ferguson hentet frem McTominay-rosen. United-ikonet kunne fortelle om en indre stolthet over påvirkningen skotter har hatt i klubben gjennom historien, fra Denis Law til Brian McClair, til McTominay den dag i dag.

Ferguson sammenliknet også 24-åringen med landsmannen Darren Fletcher, som var en viktig spiller gjennom flere av Fergusons år i klubben, der den nåværende United-direktøren blant annet vant fem ligagull.

– McTominay likner på Darren som spillertype – lang, slank, en god ballvinner og med god fart fremover i banen, med en god holdning til spillet. Alle de gode holdningene som Darren hadde, har han, uttalte Ferguson.

'Sir Alex Ferguson: Never Give In' World Premiere - Photocall
BETRODD MANN: Darren Fletcher var lenge en av landsmann Sir Alex Fergusons mest betrodde menn. Her er de to avbildet sammen tidligere i år.

Ferguson påpekte at Fletcher var en mann han sjelden vraket til de største kampene, på samme måte som Solskjær ofte setter sin lit til McTominay når det virkelig gjelder.

– Han fremstår som en av Uniteds store spillere. Når du ser United velge sine lag før storkampene, er navnet hans med. Han er en fin karakter og flink til å trene, utdypet Ferguson.

Powered by Labrador CMS