jadsantall

Sancho på vei – dette er det vi får

Publisert Sist oppdatert

Jadon Sancho rapporteres nå omsider å være på vei til United.

Tidligere denne uka var det et gjennombrudd i forhandlingene, og da United sa seg villige til å legge minst 85 millioner euro på bordet – i tillegg til ulike ekstrautbetalinger hvis en del klausuler slår inn – så forventes det at Dortmund og United blir enige og at Sancho blir United-spiller.

Det rapporteres at overgangen kan gå i boks den første uka i juli, etter at united.no tidigere i sommer også ble fortalt at det bare var å forberede seg på at denne overgangen kom til å gå i boks.

Fredag skrev transferguru Fabrizio Romano – og andre – at Sancho er nærmere United enn noen gang. (Les også ryktespalten vår)

Men hva er det egentlig Sancho tar med seg- hvis eller når den bekreftes?

Flere assist per 90 enn Premier Leagues beste

United.no har tidligere skrevet om alle målpoengene han har levert – 109 på 125 kamper for Dortmund siden han var 18 år.

Men hva var det han egentlig viste i 2020/21-sesongen – det som ser ut til å bli hans siste i Bundesliga?

 • Han ble brukt både som høyre- og venstrekant, men det skal faktisk sies at han oftere ble brukt som venstrekant enn på høyresiden forrige sesong. I United er han tiltenkt en plass på høyresiden, men alle vet hvordan Solskjærs offensive system handler om frihet og spisser som vandrer og skifter posisjoner. Sancho er effektiv fra begge sider.
 • Han scoret 8 mål på 2167 Bundesliga-minutter, noe som betyr én scoring per tredje kamp. Det er likevel verdt å merke seg at det var bedre enn det f.eks Marcus Rashford leverte i Premier League.
rashsan
SNART LAGKAMERATER? Marcus Rashford og Jadon Sancho for England.
 • 10 målgivende i Bundesliga var 3. best der. Det er imidlertid viktig å få med seg at han leverte 0,42 assist per kamp – noe som overført til Premier League var bedre enn Harry Kane som hadde flest målgivende – og også alle andre som var inne på topplista der.
 • Det var ingen i Bundesliga som mottok flere pasninger enn Sancho per kamp, noe som sier alt om hvor sentral han var for Dortmund, men også at han var spillbar og tilgjengelig. 54,45 mottatte pasninger ville også gitt en 2. plass hvis man flyttet tallene til Premier League.
 • Han hadde i snitt 2,28 pasninger til en medspiller som deretter førte til avslutning. Det var tredje best i Bundesliga. Hvis man flyttet de tallene over til Premier League ville det gitt en 5. plass – bak De Bruyne og Grealish, men foran spillere som Bruno Fernandes og Tottenhams Son. Det er også verdt å merke seg at han ga Erling Braut Haaland hele 15 avslutningsmuligheter.
haasa
SAMMEN I DORTMUND: Er det lov å håpe at United først henter Sancho og så Haaland sommeren 2022?
 • Sancho var også tredje sist på fem scoringer. Det var nest best i Bundesliga, og et liknende tall ville også gitt topplassering i Premier League der Bruno Fernandes var best med å ha vært tredje sist på sju United-scoringer.
 • Hvis man ser på Sanchos driblinger i Bundesliga mot det som ble vist i Premier League så var det bare Adama Traore og Newcastles Allan Saint-Maximin som driblet mer enn ham.

I verdenstoppen på kreativitet

Men det er kreativiteten hans som virkelig utgjør en forskjell:

 • Sancho var fjerde best i Bundesliga på det med å slå såkalte positive, offensive pasninger som fikk laget fremover på banen, og var også fjerde best på det å levere positive, offensive løp som fikk laget fremover på banen.
 • Mer om punktet rett over. Med 4,73 positive, offensive løp per kamp var Sancho blant Europas 20 beste – rett bak Messi – og bedre enn alle United-spillere forrige sesong. Marcus Rashford, best på United på dette, gjorde dette 3,4 ganger per kamp.
 • Legg til at ingen i Europa var bedre enn Sancho til å sende vellykkede pasninger til en lagkamerat som var 20 meter eller kortere fra motstanderens mål. Sancho gjorde dette i snitt 4,36 ganger per kamp – noe som gjorde at han akkurat slo Lionel Messi på dette. For sammenlikningens skyld: Jack Grealish gjorde dette 3,51 ganger per kamp (6. plass), Neymar slo inn på 8. plass, Bruno på 10. plass og Kevin de Bruyne på 13. plass på samme oversikt.
shawsan
SHAW OG SANCHO: Det er nesten vittig hvordan hvert eneste bilde som kommer vår vei fra Englands treninger er Jadon Sancho sammen med en av United-spillerne.
 • Kevin de Bruyne var best i Europa på det å slå det som beskrives av Wyscout som «smarte pasninger» – gjennombruddspasninger eller helt avgjørende pasninger som hadde som mål å åpne motstandernes forsvar. Han gjorde det i snitt fire ganger per kamp. Sancho gjorde dette 9. best i Europa med 2,66 forsøk per kamp.
 • Men enda mer interessant om de smarte pasningene fra forrige punkt: Ingen i Europas fem største ligaer slår akkurat de pasningene bedre enn Sancho. Han traff med 70 prosent av dem. Nummer to på lista traff med 53 prosent. Han var altså i en egen liga når det gjaldt treffsikkerhet på de viktigste pasningene. For ordens skyld. Kevin de Bruyne slo altså fire slike pasninger per kamp, men traff «bare» på 43 prosent av de forsøkene.

(all statistikk: Wyscout.com)

Powered by Labrador CMS