samjohnstone240921

– United er veldig lystne på å hente ham tilbake til Old Trafford

Publisert Sist oppdatert

United har en keepersituasjon som må løses.

David de Gea har slått tilbake denne sesongen, etter at Dean Henderson var ventet å starte sesongen som førstekeeper, og nå er det nok liten tvil om at De Gea har vunnet den duellen.

Det er ikke ventet at Henderson kommer til å ønske å bli værende i klubben, og det virker naturlig at United kommer til å prøve å selge 25-åringen i sommer – eller låne ham ut igjen, hvis Henderson og United ikke har gitt opp hverandre.

I så fall er det også ventet at United kommer til å prøve å få tak i en ny andrekeeper. 

United hentet inn Tom Heaton forrige sommer, og Heaton har fått sin United-debut, men United vil neppe være lystne på å gå inn i neste sesong med han som det beste alternativet til De Gea.

Så hvem kommer inn? Det navnet som nevnes oftest er Sam Johnstone, og det siste døgnet har United blitt koblet til Johnstone av flere igjen.

WBA-journalist Joseph Masi i lokalavisa Express & Star (som absolutt ikke har et lignende troverdighetsproblem som tabloidavisene Daily Express og Daily Star!) skriver at avisas forståelse er at United er veldig lystne på å hente Johnstone tilbake til Old Trafford.

29-åringen er ventet å forlate West Bromwich Albion når kontrakten hans går ut i sommer.

Masi skriver at det er sannsynlig at Johnstone får flere Premier League-tilbud denne sommeren, og nevner West Ham og Southampton som klubber som har blitt koblet til keeperen, og det er klubber som gir større sjanse til å bli førstekeeper.

De nevner også at Johnstone har blitt koblet til Tottenham, og Sky Sports skriver at United og Tottenham kommer til å konkurrere om WBA-keeperens signatur denne sommeren.

De skriver at United har fulgt nøye med på Johnstones progresjon siden de lot ham forlate klubben for fire år siden.

Litt av problemet for United, og for så vidt også Tottenham, er Johnstones ønske om å komme seg med i Englands VM-tropp i desember. I så fall trenger han spilletid. United kan potensielt tilby Europa League-gruppespill (som ikke virker usannsynlig) og ligacupkamper kan være noe United potensielt vil kunne tilby i månedene før VM-sluttspillet.

Italy v England - UEFA Euro 2020: Final
MED I EM-TROPPEN: Sam Johnstone sammen med Aaron Ramsdale og førstekeeper Jordan Pickford før Englands EM-finale mot Italia.

Forlot United som 25-åring – har spilt tre ganger for landslaget

Sam Johnstone ble værende lenge i Manchester United, men fikk aldri spille en tellende kamp for førstelaget.

Han er, etter Heatons debut i desember, den spilleren som har vært flest ganger på benken for United uten å ha fått sjansen. Johnstone har nemlig vært på benken for United 15 ganger.

I løpet av sine år i United var Johnstone utlånt til Oldham, Scunthorpe, Walsall, Yeovil Town, Doncaster Rovers, Preston North End og Aston Villa – flere av disse klubbene var han til to ganger også.

I 2018 ble han solgt til West Bromwich, og han har spilt der siden. Han har der levert godt nok til å være med i en del England-landslagstropper, og i 2021 hadde han tre opptredener for England.

HAR UNITED-BAKGRUNN: Sam Johnstone.
Powered by Labrador CMS