Tilbakeslag for Safe Standing

Tar nok fortsatt litt tid før ståplasser er tilbake på engelske toppseriearenaer.

Publisert Sist oppdatert

Safe Standing.

Det er omdiskutert på høyeste nivå, men svært ønsket på grasrotnivå. Det ville vært ett grep for blant annet å bedre stemningen på Premier League-arenaene.

Nå har det imidlertid blitt et kraftig tilbakeslag.

West Bromwich Albion ønsket å teste dette neste sesong, men har fått et klart svar fra idrettsminister Tracey Crouch – det er uaktuelt.

Crouch har uttalt at hun ikke kjøper argumentene for safe standing, og la til at hun ikke kan se for seg at regjeringen endrer på reglene.

I så fall må politiet gå aktivt inn for tiltaket.

Det betyr nok at safe standing er langt unna, og Duncan Drasdo i MUST, er oppgitt.

I en kommentar, blant annet gitt til Manchester Evening News, sier han dette:

– Jeg vet at fans hos alle klubber er veldig irritert over denne absurde avgjørelsen. Idrettsministeren har, i WBA-saken, sett bort fra rådene til lokale sikkerhetsgrupperinger som også har politiet på sin side.

– Alle undersøkelser viser at et stort flertall blant fans ønsker valgmuligheten.

– Den eneste konklusjonen jeg kan trekke er at hun er for opptatt av risiko, og derfor velger å beholde alt som det er. Samtidig tar hun da et valg, og det går mot all logikk og profesjonelle råd.

– Jeg håper denne avgjørelsen ankes og omgjøres. Vi trenger nå noen politikere som har mot til å gjøre det som er rett, eller så kan de holde seg langt unna fotballen og la sikkerhets-grupperingene ta disse avgjørelsene uten politisk innblanding.

Powered by Labrador CMS