Ryktesaker, uke 30

LES OGSÅ: Forrige ukers rykter

Hvis du er interessert i å motta nyhetsbrev med kommentarer og siste nytt fra United.no flere dager i uken, meld deg på her.

Søndag 31. juli:

11.20: Ethan Laird kommer til å lånes ut til Watford i Championship kommende sesong. Det skriver Samuel Luckhurst i Manchester Evening News. Lånet skal visstnok gå gjennom når United – og kanskje Laird – har spilt den siste treningskampen i pre-season, mot Rayo Vallecano søndag kveld. The Athletic skrev først om Laird-samtalene med Watford tidligere denne uka.

10.55: Benjamin Sesko var sentral i ryktene lørdag, men vi tar også med at han gikk målløs av banen da Red Bull Salzburg tapte 2-1 mot Sturm Graz i den andre ligarunden i Østerrike. I stedet var det den 19 år gamle dansken Rasmus Højlund som stjal showet med to scoringer for hjemmelaget.

10.15: Angående Napolis Fabian Ruiz, som ble nevnt i spalten i går. Fabrizio Romano har nå en oppdatering, men uten å nevne United.

09.15: Alex Telles ble tidligere i uka koblet til franske Nice, og lagets lokalavis, Nice-Matin, skriver at dette stemmer. Nice vil styrke venstresiden, og ser altså til Uniteds brasilianer, som etter kjøpet av Tyrell Malacia har fått vanskeligere rammevilkår i United.

09.00: Tyske Sport1 skriver at franske Benjamin Pavard ble tilbudt til United (og Chelsea) for et par dager siden av en av spillerens representanter. Den 26 år gamle franske landslagsspilleren kan brukes både som stopper og høyreback. Han har kontrakt med Bayern frem til 2024.

08.30: Barca-trener Xavi snakket litt om Frenkie de Jong etter nattas treningskamp. Det har også stått litt om United-ryktene rundt De Jong de siste timene. Les saken her.

Lørdag 30. juli

19.00: Manchester United gikk målløse av banen på Ullevaal og tapte 1-0 mot Atlético Madrid. Laget skapte flere gode muligheter, men klarte ikke å sette ballen i mål. En som vet hvor nettet står er Benjamin Šeško. Sloveneren jaktes etter rapportene av flere av storklubbene rundt om i Europa og Fabrizio Romano skriver lørdag kveld at United fortsetter å se om det er mulig å få til en avtale, men at det ikke foreligger noe offisielt tilbud enda.

08.25: Ikke akkurat det vi tror mest på foreløpig, men den italienske journalisten og Napoli-eksperten Ciro Venerato nevner at United har henvendt seg til representantene til Napolis Fabian Ruiz. Den 26 år gamle midtbanespilleren som har 15 A-landskamper for Spania siden 2019 skal visstnok være tilgjengelig for bare cirka 25 millioner euro, ifølge en sak gjengitt av Daily Express. Det som virker å være sant er at United langt i fra er ferdighandlet i sommer, og da er det kanskje spesielt interessant å følge med på noen litt billigere muligheter når juli blir til august. For et par dager siden ble det imidlertid også meldt at Ruiz-prisen skulle ligge på cirka 50 millioner euro, så får vi se…

08.20: Jonathan Shrager har tidligere vist at han har kontakter inn mot United, men har også bommet. Fredag kveld skriver han blant annet at en annen klubb har henvendt seg til Ajax angående Antony, og at franske og spanske klubber skal ha kontaktet United om Alex Telles.

Fredag 29. juli

Dagen United kommer til Oslo!

20.30: Manchester United har landet i Oslo. Cristiano Ronaldo var ikke en del av troppen Ten Hag tok med seg til Norge. Portugiseren ble igjen i Manchester og kan være en del av spillerne som søndag spiller mot Rayo Vallecano på Old Trafford. Ronaldo selv virker klar til kamp. På Instagram har portugiseren kommentert et innlegg fra en fan-konto og sagt: «Kongen spiller søndag».

FY2qLrhWAAQD9bs
SKJERMDUMP: @cr7.0_lendario Instagram

17.05: Etter at Tyrell Malacia kom til Manchester United har det vært ventet at Alex Telles skal få lov til å se seg om etter en ny klubb. De siste dagene har det begynt å versere rykter fra ulike kilder om at brasilianeren kunne returnere til Porto, klubben United hentet ham fra. Disse rapportene skal bare være oppspinn, det melder den portugisiske journalisten Pedro Sepúlveda på sin Twitter-konto.

14.00: United skal ikke være villig til å betale prislappen på 55 millioner pund for Red Bull Salzburg-spiss Benjamin Sesko. Det skriver United-journalist James Ducker i The Telegraph.

10.50: – Dere kjenner lønnssituasjonen vår, men vi vil gjøre vårt beste for å beholde Frenkie de Jong i Barcelona. Jeg håper han vil gjøre det samme, sier Barcelona-president Joan Laporta.

Her er altså enda et utspill fra Barcelona-presidenten som spiller på at den United-aktuelle spilleren bør godta lønnskuttet Barcelona krever at han tar.

10.40: Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at fotballdirektør John Murtough møtte agenten til Red Bull Salzburg-spiss Benjamin Sesko forrige onsdag for å undersøke muligheten for en overgang.

Østerrikske Kurier var første avis som meldte om Sesko-interessen, mens Fabrizio Romano har vært klar på at en overgang ikke virker å være nær og at United må ta i fra lommaboka for eventuelt å få på plass en overgang for spissen som senket Liverpool i en treningskamp i midtuka.

09.40: Cristiano Ronaldo har svart på en Instagram-post som meldte at Mendes og Ronaldo ville bort, men at United sa nei – og at Fergie involverte seg.

– Umulig å ikke snakke om meg en eneste dag. Ellers tjener ikke pressen penger. De vet også at hvis de ikke lyver så får de ikke folk oppmerksomhet. Men bare fortsett – kanskje dere får rett en gang.

Det var Manchester Evening News som først så dette svaret.

08.00: United kommer til å teste Lazio med et bud på 42 millioner pund for Sergej Milinkovic-Savic. Det skriver italienske Messagero, i en sak som er gjengitt hos Daily Mail. Så er det ventet at Lazio vil ha mer, minst 59 millioner. Det hevdes at Milinkovic-Savic er nummer to på Uniteds midtbaneliste, og altså er den United vil gå for når de eventuelt forstår at Frenkie de Jong ikke er mulig å få kloa i.

07.45: Cristiano Ronaldo skal ha fortalt United at han har et tilbud fra en rivaliserende klubb, og har derfor bedt United om å sette en prislapp på ham. Det skriver The Suns United-journalist, Neil Custis. United sa imidlertid nei. United ville heller ikke lytte til forespørselen om å løse Ronaldo fra kontrakten fordi han har vært så «lojal» mot klubben. Det skal ha vært utspillet til Ronaldo-agent Jorge Mendes i samtaler med klubben.

Mendes skal også på ny ha tilbudt Ronaldo til italienske Napoli. Dette ifølge spanske AS.

Ronaldos agent skal ifølge The Athletic også ha vært i helt ferske samtaler med Ronaldos barndomsklubb, Sporting Lisboa, men det er vanskelig å se for seg hvordan de skal ha råd til spisslegenden.

Torsdag 28. juli:

19.40: United skal ha vært i samtaler om Red Bull Salzburg-spiss Benjamin Sesko, som senket Liverpool onsdag, men en overgang vil være komplisert siden klubben overhodet ikke vil selge. Det skriver The Athletics troverdige United-journalist, Laurie Whitwell.

Sesko ble forrige nevnt som United-aktuell av en lokalavis i Østerrike, men Fabrizio Romano sa da at United og mange andre hadde kontroll på ham, uten at en overgang var nær. Sånn sett bekrefter nesten bare Whitwell det.

17.40: Jeremy Cross i Daily Star (og av og til Mirror) skriver at United skal ha fått beskjed av Frenkie de Jong om at han ikke vil til United. Saken er helt uten kilder, og selv om dette kan skje så virker det rimelig sikkert at når dette eventuelt blir offsielt så vil storkanonene i medieverden også kaste seg over det. Så får vi se hva som skjer.

13.30: Nærmer det seg en avklaring på Frenkie De Jong? La Liga-sjefen blander seg nå, og spanske AS melder at en avgjørelse om fremtiden hans er ventet snarlig. Les saken her.

07.25: Det var et litt merkelig rykte her om dagen, om at Anthony Martial var på Juventus-listen, akkurat som om United, med Ronaldo-trøbbel og god Martial-form i sommer skulle selge ham nå, men onsdag skal Juventus ha kommet nærmere et kjøp av Liverpools Roberto Firmino. Det var mer forståelig, og dermed blir det ham – og ikke Martial eller andre – som eventuelt ender i Italia. Det er Corriere dello Sport som skriver om dette.

07.20: Simon Jones i Daily Mail skriver at Cristiano Ronaldo skal ha bedt United om å bli løst fra det siste året av kontrakten sin med klubben. United skal som før ha understreket at de ikke ønsker å selge ham. Les mer om Ronaldo-utviklingen her.

Atletico Madrid-fansen protesterte også mot klubbens mulige Ronaldo-kjøp onsdag. Les mer om det her.

Onsdag 27. juli

22.15: David Ochoa er nok et ukjent navn for de fleste. Keeperen spiller i for Real Salt Lake i MLS. 21-åringen skal være interessant for flere klubber. Manchester United skal ifølge Tom Bogert være blant klubbene som har vist interesse. Keeperen er født i USA og er spilleberettiget for både Mexico og USA. Kontrakten hans går ut i vinter og han kan muligens hentes billig.

21.30: Det slovenske stortalentet Benjamin Šeško var kampens eneste målscorer da Salzburg vant 1-0 mot Liverpool onsdag kveld. Da oppdaterte selvsagt Red Bull Salzburgs engelske Twitter-konto prisen for den 19 år gamle spissen.

Her kan du også lese hvorfor toppklubbene ligger langflate etter 19-åringen.

19.30: I tirsdagens ryktespalte kunne du lese om at Atletico Madrid-presidenten kunne fortelle at ryktene rundt en overgang for Cristiano Ronaldo er falske. Nå har Atletico-fansen også uttrykt seg sterkt mot en eventuell Ronaldo-overgang.

19.05: Nathan Bishop sin låneovergang til Wycombe Wanderers er nært forestående, det skriver Daily Mail. I den samme artikkelen får vi også vite at Zidane Iqbal er ventet å bli værende i klubben den kommende sesongen.

10.25: Ifølge Mike Verweij har prislappen på Antony nå steget fra 80 millioner euro til 100 millioner, inkludert potensielle bonusutbetalinger. Journalisten som følger Ajax tett skriver at brasilianeren ønsker seg til Manchester United, men at den nederlandske storklubben ikke har noen planer om å selge.

Etter gårsdagens treningskamp mot Shakhtar Donetsk gjentok Ajax-treneren at Antony ikke er til salgs.

– Internt har vi blitt enige om at vi ønsker å beholde den nåværende stallen. Ingen ønsker å selge ham, sa Alfred Schreuder.

08.15: Dersom Juventus ikke lykkes med å hente tilbake Alvaro Morata fra Atlético Madrid, vil den italienske klubben vurdere Anthony Martial og Timo Werner, ifølge Sky Sports.

08.05: Nye opplysninger i saken om Cristiano Ronaldo!

Tirsdag 26. juli

21.00: – Jeg aner ikke hvem det er som har funnet på denne historien om Cristiano Ronaldo til Atletico Madrid. Den er definitivt ikke sann.

Det sier Atletico-presidenten ifølge Fabrizio Romano.

Her kan du lese om møtet mellom Ronaldo og United tirsdag.

20.00: Barcelona skal nå ha gitt Frenkie de Jong to alternativer. 1) Godta et omfattende lønnskutt eller 2) Dra.

Det skriver COPE-journalist Helena Condis, som legger til at Barcelona skal ha flere tilbud på spilleren, selv om Uniteds navn er det eneste som nevnes konkret denne gangen.

Samtidig så har altså De Jong kontrakt med klubben, som de dermed er bundet til å respektere, så det blir interessant hvordan dette nå spiller seg ut.

Journalisten skriver også at spillerens agent forstår nøyaktig hva situasjonen nå faktisk er, selv om spilleren selv kanskje helst kunne tenke seg å spille fast for Barcelona også videre.

Tidligere er det kjent at United og Barcelona langt på vei skal være enige om overgangssummen for nederlenderen.

Barcelona forsøker også kvitte seg med Memphis Depay og Miralem Pjanic.

17.20: Alvaro Fernandez er nå klar for sitt sesonglange utlån i Championship.

14.40: Det kommer med jevne mellomrom rapporter om at Frenkie de Jong kun vil til Chelsea hvis han må forlate Barcelona. Nå er det spanske Sport som skriver dette. Det er imidlertid et problem. De vil ikke betale det United er villig til å gi for ham. De Jong skal være såret over behandlingen han har fått fra Barcelona, men hvis ikke Chelsea betaler nok så går det mot at De Jong bare blir i Barcelona. Hvis man skal tro Sport…

11.50: Rich Fay fra Manchester Evening News skriver at United har blitt enige med Preston om å sende Alvaro Fernández på lån. Det er forventet at avtalen blir formelt offentliggjort senere i dag. Den 19-år gamle spanjolen spiller på Uniteds U23-lag.

11.20: Mike Verweij fra Telegraaf skriver at det forventes at United offisielt presenterer Lisandro Martinez i dag eller i morgen. 24-åringen har signert en 5-årskontrakt og ble Erik ten Hags tredje signering denne sommeren.

 

07.20: United ble koblet mot Red Bull Salzburgs stortalent på spissplass, Benjamin Sesko, her om dagen. Mandag svarte klubben på Twitter hva de skulle ha for å slippe ham, selv om det åpenbart var en spøk for å få oppmerksomhet.

07.05: Eric Bailly ble koblet mot Roma her om dagen, og nå skal det være opprettet kontakt mellom partene. I forrige rykte om Bailly til Roma handlet det om en overgangssum på 10 millioner, men nå skriver Gianluca Di Marzio at United nå skal bestemme seg for om de vil la Bailly dra på et utlån.

07.00: Mandag kveld skrev vi om at Cristiano Ronaldo fløy tilbake til Manchester, men spørsmålet var om det kun var for samtaler med Erik ten Hag og klubben om fremtiden, eller om han også ville trene. Nå er den saken oppdatert med at en spansk avis er klar på at han vil trene med United fra i dag, selv om han fortsatt helst vil bort fra United. Les hele saken her.

Flere andre aviser skriver også at Ronaldo vil bort fra United selv om han nå slutter seg til troppen.

Mandag 25. juli

19.50: Journalist Florian Plettenberg i tyske Sky Sports skriver at Sergej Milinkovic-Savic virkelig er backup-løsningen til United hvis det skjærer seg i Frenkie de Jong-jakten.

Se også ryktet 08.20 mandag. Lazio-spilleren har blitt koblet til United og andre i mange år uten at noe har skjedd. For det meste skal det ha dreid seg om at United er blitt brukt, men nå med to ulike kilder så kan det kanskje tyde på at det er litt mer sannhet i det denne gangen? (selv om det skal sies at ingen av kildene isolert sett ville vært nok til å tro spesielt på det)

Prisen på 27 år gamle Milikovic-Savic skal imidlertid være 80 millioner euro, bortimot det samme som United altså skal ha blitt enige med Barcelona om for De Jong. Han scoret i en treningskamp for Lazio senest fredag.

15.35: Birmingham-manager John Eustace har uttalt seg Birmingham Mail om klubbens angivelige interesse for Hannibal Mejbri.

– Jeg vet vi blir linket til mange spillere og jeg vet at Hannibal er en veldig god spiller. Manchester United har noen fantastiske unge spillere i troppen sin.

– Vi hadde en fantastisk en [Tahith Chong] som kom til klubben i fjor og gjorde det veldig bra. Hvis gode spillere er linket til Birmingham City, er det bra for oss.

14.30: Frenkie de Jong må ta et lønnskutt på ytterligere 40 % for at klubben skal få til å registrere ham innenfor lønnsreglene i La Liga, det skriver spanske AS. Et slikt kutt vil innebære tapt inntekt på ytterligere €4 millioner. Nederlenderen vil i utgangspunktet ikke gå med på dette enkelt, han ser at klubben stadig jakter nye signeringer.

Fabrizio Romano sier i et intervju med United Stand på Youtube at Frenkie de Jong verken ønsker å forlate klubben eller å ta et ytterligere lønnskutt. Nederlenderen ønsker å bli med dagens betingelser.

14.00: En avtale med Ajax for Antony kan bli vanskelig, det sier Dharmesh Sheth fra Sky Sports. De tidlige samtalene mellom klubbene viste en stor forskjell mellom klubbene hva gjelder valuering av spilleren. Uniteds jakt på Antony er på ingen måte over, men inntil en av klubbene gjør et kompromiss hva gjelder overgangssum vil det bli vanskelig å gjennomføre.

13.10: Det skal være stor interesse for å låne Hannibal Mejbri kommende sesong. Sky Sports melder om interesse fra både Championship, klubber i Spania samt Braga fra Portugal. Birmingham, Millwall, Middlesbrough og West Bromwich skal være de engelske klubbene som er interessert i den tunisiske midtbanespilleren.

12.10: I søndagens ryktespalte forrige uke ble det skrevet at Frenkie de Jong og Xavi begge hadde gått fornøyde ut av et møte de hadde sammen. Tema skal ha vært at nederlenderen må ta et ytterligere lønnskutt for å kunne fortsette å være i Barcelona.

Nå skriver Independent at Barcelona fortsetter å forsøke å få De Jong til å signere for Manchester United og har kommet med et tilbud om å betale De Jong en del av de €17 millionene klubben skylder nederlenderen, men den summen skal være over €10 millioner unna den fulle summen.

10.05: Brandon Williams var en av fire førstelagsspillere som ikke var med på sommerturnéen. Backen slet med en liten skade like rundt avreise og ble derfor igjen i Manchester. Nå kan det se ut til at akademiproduktets tid i United går mot slutten. Daily Mail skriver at Brighton er interessert i å legge £15 millioner på bordet for 21-åringen, men det avhenger at Brighton får de £50 millionene de ønsker for Marc Cucurella som er av interesse fra Manchester City.

08.45: Anthony Martial leverte en strålende turné som Uniteds nummer 9. Det skal ha fått Juventus til å våkne og den italienske klubben skal være interessert i å hente franskmannen til Juventus Stadium, det skriver Daily Mirror. United skal ha fortalt Martial at han ikke er til salgs etter prestasjonene på turnéen og på grunn av usikkerheten rundt Cristiano Ronaldo.

08.20: Dersom overgangen til Frenkie de Jong ikke skulle gå gjennom skal Ten Hag ha sett seg ut Sergej Milinkovic-Savic som et alternativ. Det skriver Calcio Mercato (her gjengitt av Daily Mail). Serberen har vært i Lazio i syv sesonger og klubben fra den italienske hovedstaden har ikke tenkt å slippe ham på billigsalg. Nærmere £60 millioner skal være påkrevd for å få akseptert bud fra Lazio.

08.00: Vi starter med Cristiano Ronaldo denne uken, akkurat som vi gjorde også forrige uke. Chris Wheeler i Daily Mail skriver at United fortsatt ikke vet når eller om Cristiano Ronaldo vil være tilbake i Manchester og klar for trening sammen med resten av laget på Carrington. Det er nå tre uker siden Ronaldo skulle vært tilbake sammen med resten av laget og både fans og ansattes tålmodighet begynner å bli testet.