Ryktesaker, uke 13

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 29. mars:

16.30: Angående Jadon Sancho: – Vi må alltid respektere spillerens egne ønsker, sier Dortmund-sjef Hans-Joachim Watzke i et intervju med BILD. Leser man mellom linjene i svarene hans så virker det ikke usannsynlig at de vil slippe kantspilleren til sommeren. Watzke understreker imidlertid at det er uaktuelt å selge på billigsalg.

– Vi sa før coronautbruddet at ønsket vårt er at Jadon fortsetter hos oss. Jeg kan nå si, selv til de rikeste klubbene og til tross for situasjonen i verden akkurat nå, at ingen må tro at de kan få noe på billigsalg hos oss. Vi trenger ikke å selge for mindre enn det verdien faktisk er, sier han.

15.00: Mourinho-kjenner Duncan Castles er ikke lenger så altfor treffsikker på United etter at portugiseren forsvant, men skal i sin Podcast (Transfer Podcast) ha sagt at Juventus har tilbud Aaron Ramsey og penger i bytte for Paul Pogba. Se også 09.00 lørdag for mer om en mulig bytteavtale mellom United og Juventus. Ifølge Castles så liker Solskjær Aaron Ramsey, og mener at spilleren kan gi balanse til Uniteds midtbane.

Folk skal få tro hva de vil om dette, men vi må vel kunne si at sannsynligheten for at Ramsey får de 350.000 pundene han har i lønn i Juventus, som 29-åring (30 i desember) også i United, virker svært lite trolig med tanke på hvordan United nå opererer på overgangsmarkedet.

08.45: Like før coronaviruset brøt ut skal Chelsea ha intensivert sin jakt på Birminghams 16-åring Jude Bellingham, spilleren United er så lystne på å få kloa i og som var på rundtur på Carrington med blant annet Sir Alex for noen uker siden. Det er Daily Mails Rob Draper som skriver dette. Dortmund er nevnt som det tredje laget som virkelig ønsker Bellingham.

08.30: Daily Mirror har en merkelig sak søndag. Saken er ikke skrevet at avisas United-journalist, men handler om at hvis United skal kjøpe Real Madrid Federico Valverde så må de betale 450 millioner pund. Avisa siterer riktignok  Diario Madridista, men for det første så har ikke United vært spesielt mye koblet til Valverde, for det andre så er ikke faste, unge og dyre spillere på de andre europeiske topplagene akkurat det United nå går etter og for det tredje så kommer United selvsagt aldri til å betale så mye for Valverde – selv om de ønsket ham. Her virker det mest som en desperat nettvakt, Jaque Talbot, forsøker å skaffe klikk.

Lørdag 28. mars:

10.30: Italienske La Repubblica skriver at United har fått fart på sin interesse i Napoli-stopper Kalidou Koulibaly. Napoli har tidligere ikke vært voldsomt interessert i å selge, men nå kan 28-åringen hentes for 85-90 millioner euro, ifølge avisa.

09.00: Juventus har ifølge Tuttosport en mulig løsning på Paul Pogba-drømmen sin. Den innebærer å sende enten offensive Paulo Dybala (26) eller midtbanespiller Miralem Pjanic (29) til United – sammen med en slump penger. Det skrives at avtaler som denne – altså spillere og penger – må anses å være mye mer sannsynlig etter coronaviruset – som vil skape store problemer økonomisk for mange klubber, også flere av de største.

Juventus skal lenge ha ønsket seg Pogba tilbake, mens det nå virker litt mer usikkert om Real Madrid faktisk vil gjøre noe med sin interesse.

Fredag 27. mars:

10.04: Metro har tidligere omtalt Chelsea-interesse for Angel Gomes, og nå skriver samme journalist (Sean Kearns) i en eksklusiv sak at United har kommet med et nytt kontraktsforslag til Gomes i løpet av de siste ukene. Gomes skal tidligere ha blitt tilbudt 25 000 pund i uka, og det nye tilbudet skal inneholde muligheter for at lønna kan bli økt til 30 000 pund i uka.

United tror Gomes helst vil bli i United, og at hans representanter bare søker en bedre avtale for klienten sin.

Metro er vanligvis ikke regnet som en spesielt god kilde, men det kan selvsagt likevel være at Kearns har tilgang til en god kilde til denne saken.

08.30: Odion Ighalos kinesiske klubb, Shanghai Greenland Shenhua, kommer ikke til å slippe den nigerianske spissen på et nytt utlån til United. De vil heller ikke la United få utvide det pågående lånet. I stedet vil de kreve at United kjøper Ighalo hvis de nå vil ha ham med videre. Det skriver The Times’ United-journalist Paul Hirst og Gary Jacob.

Ighalos lån løper ut mai, og det er blitt nevnt at kineserne ønsker 15 millioner pund for å slippe ham til United permanent.

Samtidig skal det sies at FIFA torsdag varslet mulige endringer som kan innebære at alle nåværende kontrakter skal gjelde frem til inneværende sesong er ferdigspilt, uavhengig av dato. Så spørs det hvordan det slår ut for lånekontrakter mellom England og Kina. Les mer om det i torsdagens notisspalte.

Torsdag 26. mars:

18.56: Hvor ender Sandro Tonali opp? Calciomercato.com, som vel ikke er blant kildene vi stoler aller mest på, skriver om interessen for den 19 år gamle midtbanespilleren, og Juventus og Inter nevnes som mulige destinasjoner.

Juventus skal være mest opptatt av Paul Pogba, men sportsdirektør Paratici skal ikke ha droppet tanken om Tonali-alternativet. Samtidig skal flere storklubber i Premier League og La Liga også være interesserte, mens PSG også er lystne på Brescia-spilleren. United skal ifølge Calciomercato være blant klubbene som har gjort fremstøt, uten at de går mer i detalj rundt det.

Vi tar det med en klype salt foreløpig.

14.00: Spanske Marca skriver ifølge Sport Witness at United forsøker «det beste de kan» for å signere Ajax’ Donny van de Beek i sommer, hvis det ikke blir noe mer ut av hans muntlige avtale med Real Madrid.  Ajax forventer at midtbanespilleren reiser til Madrid, men Zinedine Zidane har ikke utelukket et nytt forsøk på å sikre seg Paul Pogba fra United i stedet. Det har lenge vært skrevet at United er på jakt etter en enda en sentral midtbanespiller.

12.40: Sky Sports melder at kinesiske Shanghai Greenland Shenhua, Odion Ighalos klubb, skal være klare til å tilby ham en ukelønn på 400.000 pund i uka. Saken er skrevet av Dharmesh Sheth.

10.20: Spanske Marca skriver ifølge Daily Mirror at Barcelona sliter med å finne noen som vil betale 72 millioner pund for Philippe Coutinho, og at de dermed skal være villig til å låne ham ut også neste sesong. Coutinho var denne sesongen på lån i Bayern, og har jevnlig vært koblet til flere engelske klubber, også United.

09.50: Veldig spent på Jadon Sancho? Her har vi forsøkt å se nærmere på hvordan situasjonen faktisk er, ved å se på hvem som sagt hva og hva som er skrevet om den mulige overgangen de siste månedene.

LES OGSÅ: (+) Mange måneder med rykter: – Slik er situasjonen med Sancho

07.15: – Nå eller aldri! Det skriver spanske AS torsdag om Real Madrids jakt på Paul Pogba. Pogba er trener Zinedine Zidanes drømmesignering, og prisen kan ende på 100 millioner euro. Avisen har også snakket med en kilde som kjenner den mulige overgangen og den kilden karakteriserer opsjonen i Pogbas kontrakt på ett ekstra år (til 2022) som ubrukelig, at om United bruker den så vil spilleren bli rasende og at United dermed skal være forpliktet til å gå i nye kontraktsforhandlinger med ham i sommer slik at han ikke går inn i neste sesong i United slik at han kan gå gratis sommeren 2021.

07.10: Mer Chris Smalling: Nevnte Arsenal skal ha tilbudt United 25 millioner pund for ham, ifølge Corriere dello Sport i en sak gjengitt av Daily Mirror.

07.05: Italienske Gazetta dello Sport skriver at United skal være villig til å la Chris Smalling gå permanent til Roma hvis de selv sikrer seg Napolis Kalidou Koulibaly som erstatter. Arsenal og noen andre klubber har også vært interesserte.

07.00: Ikke noe særlig nytt, men mer Jadon Sancho: The Independents Mark Critchley skriver at det er United som leder an i kampen om ham, men at Liverpool og Chelsea fortsatt er to andre alternativer.

JADON SANCHO: Her er sports-forsiden på Daily Mirror torsdag, altså det vi skrev om 22.00 onsdag kveld. Se også 13.50 onsdag.

Onsdag 25. mars

22.00: Daily Mirrors United-journalist David McDonnell skriver nå at United skal bli stadig mer sikre på at de kommer til å sikre seg Jadon Sancho i sommer, til en sum av 120 millioner pund. De andre aktuelle klubbene skal ikke være like villig til å møte tyskerens priskrav.

17.00: Sky Sports’ United-journalist, James Cooper, skriver at United håper at det er deres langvarige jobb mot Jude Bellingham og Birmingham som skal overbevise 16-åringen om at United er det beste alternativet når han skal ta sitt valg senere i år.

13.50: Manchester United skal ha Jadon Sancho som sitt klare førstevalg på overgangsmarkedet denne sommeren. Sancho, som onsdag fyller 20 år, vil koste over 100 millioner pund, og i Dortmund er det nå en forståelse blant mange at Sancho ender opp i United, skriver James Robson i Evening Standard.

Gratisavisen Evening Standard er kanskje ikke den mest pålitelige kilden rundt overgangsnyheter, men James Robson er blant journalistene som følger United tett til daglig.

Robson skriver også at mens mange tror Sancho vil dra til United, er det andre som venter på at Liverpool skal komme på banen med et tilbud.

08.25: Internt i Manchester United er det nå stadig flere som deler en oppfatning av at Paul Pogba kommer til å bli værende i klubben. Real Madrid og Juventus har blitt nevnt som de to aktuelle klubbene for Pogba å dra til dersom han forlater United i sommer.

Det har imidlertid hersket tvil om noen av klubbene vil innfri Uniteds prisforlangende og om de kan komme til enighet med Pogba om lønn. Nå har utbruddet av coronaviruset gjort situasjonen enda mer usikker, og det har igjen ført til at flere i United nå tror Pogba vil bli værende i United, melder Rob Dawson i ESPN.

Tirsdag 24. mars

08.32: Daily Mail skriver at Odion Ighalos lånekontrakt går ut 31. mai, en måned tidligere enn de fleste låneavtaler, noe som potensielt kan føre til at en må forhandle en forlengelse med Shanghai Shenhua siden Premier League-sesongen er satt på vent (spillerorganisasjonen FIFPro jobber også med en løsning på det med kontrakter og coronaviruset).

Uansett er det en vilje i United om å signere Ighalo som et permanent spissalternativ etter nigerianerens gode start, melder avisa videre. Shanghai skal ha satt en prislapp på 15 millioner for spilleren.

Saken er skrevet av Simon Jones og Chris Wheeler – begge journalister vi gjerne stoler på når det gjelder United-stoff.

08.21: United har blitt koblet til Lilles Boubakary Soumaré, men nå kobles vi også til en annen Lille-spiller.

Lille-spiss Victor Osimhen, en 21 år gammel nigerianer, skal nemlig være på Uniteds ønskeliste, ifølge franske Le 10 Sport, og ting kan potensielt bevege seg raskt, mener de. Real Madrid skal også være interesserte i spissen, som virkelig har imponert med sine 18 scoringer hittil denne sesongen.

Osimhen scoret i høst blant annet mot Chelsea i Champions League-gruppespillet.

08.09: «Denne sommeren kan bli ubehagelig», uttaler Dortmund-sportsdirektør til Michael Zorc til Kicker, siden coronaviruset har satt ting litt på pause både når det gjelder jakten på overganger og fotballen generelt, siden en først må få kontroll på det økonomiske. Vi får se om dette kan få en betydning for jakten på Jude Bellingham.

Mandag 23. mars

18.07: Napoli-avisa Il Mattino (med flere) har skrevet at Kalidou Koulibaly har fortalt Napoli-president Aurelio De Laurentiis at han ønsker å forlate klubben i sommer, og i flere artikler fremstilles dette som godt nytt for United. TMW skriver at Solskjær er klar til å utfordre PSG i jakten på Koulibaly.

Manchester Evening News skriver derimot i sin livesak at midtstopperplassen ikke er et prioritert område for United i det neste overgangsvinduet.

12.00: Vi gikk glipp av denne i helga, men Sunday Mirrors Neil Moxley hadde en såkalt eksklusiv sak om at Jude Bellinghams tilbud fra United skal være dårlige økonomisk enn det Dortmund har gitt 16-åringen. Samtidig står det i saken at unggutten fort kan velge United på grunn av måten de har kurtisert ham på over tid, blant annet ved å involvere Sir Alex Ferguson og invitere ham til en omfattende rundtur på Uniteds treningsanlegg Carrington.

LES OGSÅ: Besøkte Carrington, slik vurderes han av egne fans
LES OGSÅ: – Knapt noen i engelsk fotball som er mer spennende