Ryktesaker, uke 22

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 13. juni

23.02: Fabrizio Romano skriver at United har vært i kontakt med Jadon Sanchos representater denne helga også. Forhandlinger med Dortmund om overgangssum, bonuser og betalingsstruktur vil fortsette de neste timene/dagene, skriver journalisten.

Han legger til at 70 millioner euro ikke kommer til å være nok.

21.08: Overgangsguru Gianluca Di Marzio skriver at AC Milan har lagt inn et bud på Diogo Dalot. Det skal være snakk om et nytt lån – men med en kjøpsopsjon som en del av avtalen.

19.18: Lørdag videreformidlet vi Mirror-rapporten om at Atlético Madrid er fast bestemte på å få 30 millioner pund for Kieran Trippier, og Madrid-avisa Marca har lignende informasjon.

De skriver nemlig at Atlético Madrid ikke kommer til å selge Trippier unntatt om noen betaler utkjøpsklausulen på 40 millioner euro (34,3 mill. pund i dagens kurs), og det virker helt urealistisk at United skal betale noe slikt for Trippier.

Marca skrev også at United sonderte terrenget på fredag ved å legge inn et bud på beskjedne 12 millioner euro (10,3 mill. pund i dagens kurs), men det budet skal ha blitt raskt avvist av Atlético Madrid.

15.05: United skal være «veldig lystne» på Wolves’ Ruben Neves, som Bruno Fernandes skal ha lagt inn et godt ord om. Det skriver 90min, som riktignok ikke er i det øvre sjiktet når det gjelder troverdighet. Nettstedet mener også å vite at United skal ha en interesse i samme klubbs Adama Traore.

11.55: 90min skriver at Arsenal skal ha forhørt seg om Donny van de Beek og bedt United holde dem oppdaterte rundt nederlenderens fremtid på Old Trafford.

Det skal sies at 90min langt ifra er dem vi stoler mest på når det gjelder ryktestoff.

08.10: Jesse Lingard ønsker å bli i United, noe han også har fortalt Ole Gunnar Solskjær. Det skriver The Sun. Avisen skriver dog at 28-åringen ikke skal ha lukket døren helt for en permanent overgang til West Ham, der han var på utlånt hele vårsesongen.

The Sun skriver også at Juan Mata skal ha blitt tilbudt en ny United-kontrakt, som visstnok innebærer en solid lønnsnedgang.

Hvor mye kan United få igjen dersom de selger Lingard? Det svarer Tor-Kristian Karlsen på i denne saken.

01.00: BBC-journalist Simon Stone melder at Jadon Sancho kommer til å forlate Dortmund i sommer, dersom klubben får det rette tilbudet til rett tid. Tidligere United-mål Jude Bellingham skal derimot ikke være til salgs.

Lørdag 12. juni

14.25: Gianluigi Donnarumma har tidligere blitt lenket til United, men det spørs om vi slipper de ryktene denne sommeren. Italieneren har nemlig nesten kommet til enighet med PSG, etter at kontrakten med Milan løp ut i sommer. Det skriver Fabrizio Romano.

Den medisinske testen skal visstnok gjennomføres neste uke.

14.00: The Mirror skriver at United hadde håpet på å få tilslag på Kieran Trippier for en sum mellom 15 og 20 millioner pund, mens Atletico Madrid står ved en prislapp på 30 millioner pund.

13.30: Spanske AS skriver at forhandlingene mellom United og Borussia Dortmund om Jadon Sancho er på oppløpssiden. Styret i United skal være villig til å legge de 95 euromillionene Dortmund ønsker seg på bordet, og som tidligere rapportert, er det hvordan og når disse pengene skal betales klubbene må bli enige om.

Avisen skriver faktisk at klubbene bare skal være timer unna en avtale. Så kan man jo stille seg spørsmålet hvordan en spansk avis skal sitte på opplysningene om når avtalen finner sted mellom en engelsk og en tysk klubb for en engelsk spiller.

13.10: Mundo Deportivo skriver at Atletico Madrid må selge unna spillere før de kan hente nye denne sommeren, og at midtbanemann Saul Niguez er blant spillerne som kan forsvinne. United nevnes som en av klubbene med interesse for spanjolen, som vil koste rundt 80 millioner euro.

11.30: Foot Mercato er ikke tidenes mest pålitelige kilde for overgangsstoff, men vi nevner dette likevel. Chelsea skal ha gjort Raphael Varane til en «prioritet» under sommerens overgangsvindu. Fra før av skal United og PSG være interesserte i Real Madrid-spilleren.

10.50: Grimsbylive melder at United nå nærmer seg signaturen til 16-årige Ben Grist fra Grimsby. Mye har blitt sagt og skrevet om den unge midtbanespilleren, som nærmest alle toppklubbene i England skal ha vært ute etter, men det later nå til at United vinner kampen om Grists gunst.

Kompensasjonsbeløpet skal ligge på omtrentlige 500 000 pund og unggutten skal i første omgang være tiltenkt en rolle på Uniteds U18-lag.

10.05: Fredag kom det meldingene om at United og Dortmund nå har kommet til et punkt i forhandlingene rundt Jadon Sancho, der spørsmålet er hvordan Uniteds betalingsplan skal være. I tillegg har det blitt nevnt at klubbene håper å få på plass en avtale i løpet av neste uke.

Dette melder nå også både Sam Pilger og Constantin Eckner, som begge skriver for blant annet The Times.

Fredag 11. juni

23.20: Duncan Castles, som ikke alltid treffer like godt med sitt overgangsstoff, sier at Ole Gunnar Solskjær skal være klar til å ofre Anthony Martial dersom klubben haler i land en angrepssignering denne sommeren.

Castles hevder i sin podkast at United-treneren er lei av Martials holdninger og manglende målproduksjon. United skal dermed ha tilbudt franskmannen til Real Madrid på et sesonglangt lån der den spanske hovedstadsklubben har opsjon på et kjøp.

Journalisten mener også å vite at agenten til Martial holder på å se etter en ny klubb for sin klient.

19.35: United er etter sigende på jakt etter en ny midtstopper i sommer og et av navnene som har blitt nevnt i den anledning er den nederlandske midtstopperen Sven Botman. Nå skriver Fabrizio Romano at United kan få konkurranse av Atalanta i jakten på Lille-forsvareren og at det er et åpent kappløp om Lille-forsvareren.

19.30: Journalist Constantin Eckner skriver at United har fått et bud på Kieran Trippier avslått, men at de fortsetter jakten på Atletico Madrid-backen.

18.10: ESPN mener å vite at David de Gea fortsatt er i mørket når det gjelder fremtiden i United. Ole Gunnar Solskjær skal ikke ha gitt spanjolen beskjed om hva planen for keeperposisjonen er før neste sesong, men ESPN skriver at De Gea bare vil ønske seg bort dersom Solskjær bestemmer seg for å satse på Dean Henderson som førstekeeper.

17.35: United-korrespondent Laurie Whitwell i troverdige The Athletic melder at det nå er mer positivitet rundt en United-overgang for Jadon Sancho enn noen gang før. Han mener å vite at det nå er mindre enn 10 millioner pund som skiller klubbene i forhandlingene, noe som skal anses som overkommelig.

Ifølge Whitwell handler mye nå om å finne ut av bonusene som er del av avtalen. Dortmund ønsker seg realistiske klausuler basert på Uniteds prestasjoner som lag heller enn individuelle utmerkelser. Eksempelvis er de motvillige til å gå med en klausul der deler av overgangssummen utbetales dersom Sancho vinner Ballon d’Or.

The Athletic melder for øvrig at United så vidt skal ha begynt diskusjonene rundt en forlengelse av Paul Pogbas kontrakt med klubben.

16.40: Her kommer en liten pakke med Jadon Sancho-stoff.

Sky Sports melder at differansen mellom United og Dortmund når det gjelder prislappen på kantspilleren er 11 millioner pund, tilsvarende drøye 12,8 millioner euro. Tyskerne skal ønske seg det meste av den rapporterte overgangssummen på 86 millioner pund som en engangsbetaling. Sky skriver videre at den personlige avtalen med tilhørende agenthonorarer ikke er ventet å by på problemer.

ESPN melder derimot at differansen mellom klubbene er på 20 millioner euro, men at United fortsatt er sikrere enn noen gang på avtalen vil la seg gjennomføre denne gangen, så lenge Dortmund sier seg villig til å motta en del av summen som avdrag og bonuser.

United skal altså ha lagt inn et første bud på kantspilleren. Mer leser du i denne saken.

16.20: Jadon Sancho-leiren tror overgangen til United er så godt som i boks. Det skriver Jan Åge Fjørtoft. Han skriver også at oppfatningen i Dortmund er at overgangen kan fullføres i løpet av neste uke.

14.50: Her er det bare å finne frem en ny klype salt – AS melder nemlig at United er blant klubbene som står klare til å ta imot Robert Lewandowski, dersom polakken skulle finne på å forlate Bayern München.

PSG, Manchester City, Chelsea og Real Madrid nevnes også som potensielle nye klubber for superspissen som blir 33 år gammel i august.

14.20: Ifølge spanske Mundo Deportivo, som ikke er blant verdens mest pålitelige kilder når det gjelder ryktestoff, skriver at United skal ha tilbudt Atletico Madrid drøye 12 millioner euro for Kieran Trippier. Hovedstadsklubben ønsker seg en sum nærmere 40 millioner euro, og skal ha avslått tilbudet.

Før de mer troverdige mediene melder seg på, er det nok grunn til å ta denne informasjonen med en klype salt.

14.05: Manchester Evening News melder at Andreas Pereira ønsker seg bort fra United på permanent basis denne sommeren, noe som skal skyldes mangelen på spilletid. Denne sesongen har den belgiskfødte brasilianeren vært på utlån til Lazio, men lokalavisen fra Manchester mener å vite at Roma-klubben ikke skal være interesserte i å punge ut for å beholde Pereira.

08.11: Torsdag ble det meldt om United-bud på Jadon Sancho, men hva om United ikke får tak i Dortmund-stortalentet? Ifølge tyske Sport1 er Bayerns Kingsley Coman Uniteds plan B.

United skal ifølge artikkelen ha ønsket Coman i fjor også, men da regnet Bayern München ham som usalgbar. Julian Nagelsmann, den nye Bayern-sjefen, håper inderlig at Coman skal fornye kontrakten (som går ut i 2023), mens spilleren selv også skal ønske å bli værende.

Coman kobles ikke spesielt mye til United i engelsk presse, og kanskje brukes Uniteds navn her for å få fortgang i Coman-kontraktsforhandlinger…?

Torsdag 10. juni

20.56: Ingen stor sak, men vi tar med oss at The Athletic skriver at Darren Fletcher er stor fan av landsmann John McGinn (som Sir Alex Ferguson også tidligere skal ha anbefalt til United), og at United følger med på ham, men at Aston Villa-midtbanespilleren ikke skal være spesielt høyt oppe på Uniteds ønskeliste over midtbanespillere.

10.05: Real Madrid har tidligere verdsatt sin franske midtstopper Raphael Varane til rundt 60 millioner pund, men skal være villige til å fire på prisen for å få til en rask overgang, melder Teamtalk.com som har den spanske avisen Mundo Deportivo som sin kilde.

Varane har gjentatte ganger blitt linket til United de siste månedene.

08.05: David de Gea forventer å bli værende i Manchester United, og regner med at han er førstevalget mellom stengene neste sesong, skriver The Sun.

08.00: West Ham jobber med å hente Jesse Lingard fra Manchester United.

Lingard imponerte stort på lån hos London-klubben sist sesong, men kom ikke med i Englands EM-tropp. Nettopp det faktum at han ble utelatt fra England-troppen har gjort at West Ham nå har intensivert arbeidet medå hente Lingard, skriver The Sun.

Onsdag 9. juni

08.05: Erling Braut Haaland, som mange ganger har blitt linket til United, skal være interessert i å dra til Chelsea selv om han må vente ett år, skriver Telegraph.

Dortmund ønsker ikke å selge nordmannen denne sommeren, men både Chelsea og Braut Haaland skal være villige til å vente til neste sommer, og Chelsea ser på mulighetene til å få på plass en avtale for at det skal skje allerede denne sommeren.

Avisen skriver at det kun er Manchester United, Manchester City og Chelsea som vil ha råd til nordmannen blant Premier League-klubbene.

Tirsdag 8. juni

19.04: Jonathan Shrager, som har hatt en del innsideinformasjon denne sesongen (lagoppstillinger, bl.a.), har skrevet en kjapp oppdatering om Kieran Trippier. Han skriver at alt praktisk ligger til rette for en retur til England, og at United er interesserte. Samtidig utelukker ikke Shrager at Trippier kan ende opp med å bli værende i Madrid heller, selv om planen er å returnere til hjembyen.

17.41: Manchester United ønsker å sette i gang samtaler med Paul Pogba på grunn av frykten for at franskmannen kommer til å forlate klubben gratis sommeren 2022, skriver Rob Dawson for ESPN.

Denne sommeren er siste sjanse for United til å få en betydelig sum for franskmannen om han ender opp med å forlate klubben, men ifølge ESPNs kilder har det ikke vært konkret kontakt fra noen store klubber, og det er fortsatt usikkert om Real Madrid, Barcelona eller Juventus vil ha råd til å signere Pogba uten å sende spillere andre veien som en del av avtalen. Alle disse klubbene, pluss PSG, kommer dog til å være interesserte i å signere Pogba gratis neste sommer.

United skal ikke ha gitt opp at 28-åringen signerer en ny kontrakt med United, og det er ventet at det blir samtaler mellom Pogba og United etter sommerens EM-sluttspill, hvor Uniteds planer for å ta igjen City trolig kommer til å være en sentral del av samtalene.

11.20: Nylig debuterte Hannibal Mejbri for Tunisia, og nå kobles han til et utlån Tyrkia. Nærmere bestemt Galatasaray. Det er den tyrkiske avisen Fotomac som melder at det er lagt inn et bud på United-talentet. Galatasaray ledes av Fatih Terim og endte på andreplass forrige sesong, noe som gir en plass i Europa.

07.40: Det har ikke vært så mye skriverier om Jack Grealish så langt i sommer, men det tar garantert fyr dersom Villa-stjernen leverer i EM. ESPN skriver uansett at både Ole Gunnar Solskjær og Pep Guardiola ønsker seg Grealish. At Aston Villa i går signerte Emi Buendia skal ha gitt sistnevnte manager troen på at klubben er villig til å selge. City skal også jobbe med å hente Harry Kane.

07.35: Ikke noe nytt i grunn, men Times repeterer rapportene om at Manchester United jobber med å hente Jadon Sancho og at 21-åringen ønsker at overgangen skal gå i orden så raskt som mulig. Tiden er imidlertid en utfordring med tanke på at Englands EM-eventyr sparkes i gang på søndag. Sancho skal også være lysten på spansk fotball, men verken Real Madrid eller Barcelona skal ha råd.

Mandag 7. juni

21.23: Det er lite som tyder på at det er særlig aktuelt for United å prøve å signere Erling Braut Haaland denne sommeren, og i dag er det Chelsea som kobles sterkest til ham.

Fra flere hold blir det påstått at Citys overmenn fra Champions League-finalen, Chelsea, nå jobber hardt for å få nordmannen til klubben.

21.02: Den argentinske stopperen Cristian Romero har blitt koblet til United i italiensk presse i det siste. Romero er Juventus-eiendom, men han er på lån til Atalanta (som endte på tredjeplass, foran Juventus) frem til sommeren 2022, og det er ventet at Atalanta vil utnytte en kjøpsopsjon for å kjøpe ham for 16 millioner euro denne sommeren – og at de så vil selge ham videre for mer enn det.

Forrige uke påstod Eco Di Bergamo (som da altså blir utgitt i Bergamo, byen Atalanta kommer fra) at United skal ha lagt inn et bud på 45 millioner euro for 23-åringen, men da er det verdt å ta med i beregningen hvor mange av de troverdige journalistene som ikke har meldt om noe slikt bud.

Den italienske journalisten Gianluigi Longari (her gjengitt på engelsk av Sport Witness) er mer forsiktig, og omtaler Romero som en spiller som United vurderer. Det skal være kontakt mellom klubbene, skriver han, men ingenting er avgjort, og andre klubber skal også være interesserte i spilleren. Longari skriver ingenting om eventuell pris.

Enn så lenge ville vi tatt Romero-ryktene med en klype salt.

12.35: På tide med dagens første Jadon Sancho-oppdatering. I Tyskland skriver regionavisen Ruhr Nachrichten at salget av 21-åringen i Borussia Dortmund regnes som sommerens store aktivitet på overgangsmarkedet. Manchester United skal imidlertid ikke ha tatt kontakt ennå. I Manchester skriver derimot lokalavisen at klubbene er i forhandlinger, men at en overgang uansett ikke er nært forestående.

Dette kan være et klassisk tilfelle av ulike definisjoner av forhandlinger. Mange parter er involvert, og når engelske medier skriver om forhandlinger, er det sannsynligvis snakk om agenter og forskjellige representanter – ikke direkte kontakt mellom klubbene.

Dette er noe du kan lese mer om i den store overgangssaken til united.no fra i fjor sommer!

07.35: Skal Arsenal gi Manchester United konkurranse om signaturen til Kieran Trippier? Spanske Marca melder at Arsenal har kastet seg inn i kampen om høyrebacken. Planen skal være å sende Hector Bellerin motsatt vei. Daily Mirror skriver imidlertid at Trippier vil foretrekke United.

Powered by Labrador CMS