Jesse Lingard: Hvor mye penger kan United håpe på?

Overgangsvinduet i Europa åpnet onsdag, og det er flere United-spillere det er en del spenning rundt denne sommeren.

United.no har tatt en prat om noen av disse spillerne med fotballkjenner Tor-Kristian Karlsen, som selv har jobbet både som sportsdirektør og speider i flere europeiske klubber.

Karlsen har en CV få andre nordmenn kan vise til, og først ut: Jesse Lingard.

28-åringen ble nærmest latterliggjort for stadig dårligere form i United de siste par sesongene, men var sensasjonell på utlån i West Ham fra februar og ut sesongen.

Totalt ble det ni mål og fire målgivende, 13 målpoeng totalt. Det var bare Harry Kane og Keleni Iheanacho som var bedre – begge med 14 målpoeng totalt.

Men hva kan det bety for prisen for Lingard som tross alt bare har ett år igjen av United-kontrakten sin?

Kan United håpe på 30, 40 eller til og med 50 millioner pund etter storspillet? Selv om Lingard til slutt ble vraket fra den engelske EM-troppen har han tross alt også fire engelske A-landskamper siden mars, noe som vel også veier positivt.

Tor-Kristian Karlsen svarer:

Karlsen snakket med united.no i forbindelse med lanseringen av fotball.tvs EM-satsing. Du kan følge Karlsen på Twitter her.

Det må legges noen premisser til dette svaret. Det er veldig spesielle tilstander i overgangsmarkedet. De fleste klubbene går med store tap. Det virker også å være en enighet om at lønnsnivået må ned, ikke bare i Premier League, men i store europeiske klubber. Det bidrar fort til at spillere som ikke er fullt så attraktive, men har store lønninger blir sittende med kontrakten sine. De blir vanskelig å flytte på.

Jesse Lingard er imidlertid et spesielt og unikt eksempel på det motsatte.


Vil du høre mer om fotball og mer fra Karlsen?

Tor-Kristian Karlsen snakket med united.no i forbindelse med lanseringen av fotball.tvs EM-satsing.

Fotball.tv er en norsk strømmetjeneste som har daglige sendinger om fotball gjennom sesongen. Hver kampdag under fotball-EM er det også EM-morgen klokka 09.00, og Karlsen deltar på den et par ganger i uka. Han er også fast inventar i fredagssendingen Mercato der fotballoverganger og diskusjoner rundt overganger er selve essensen.

Fredag får du 30 prosent rabatt på et årsabonnement på fotball.tv.