Bak kulissene: Slik foregår forhandlingene

Etter en lang sommer brenner United-fansen inne med spørsmål som ikke harmonerer med klubbens argument om at rekrutteringsarbeid er styrket. Hvor blir det av Jadon Sancho? Hva er det som tar så lang tid? Jobber de bare med én spiller om gangen? Bli med bak kulissene, der Ed Woodward og Matt Judge jobber i det stille. Velkommen til forhandlingsbordet!

Før overgangsvinduet stenger har nesten 150 forskjellige spillere blitt koblet til Manchester United i 2020. De mest attraktive av dem har du lest om i månedsvis. Jadon Sancho, Jack Grealish, Jude Bellingham, Kalidou Koulibaly, Ousmane Dembélé, Dayot Upamecano, Alex Telles og så videre.

Da vet du også at de færreste av dem ender opp ved forhandlingsbordet i klubbens ekstravagante Mayfair-kontor like ved Buckingham Palace.

Det var heller ikke der Donny van de Beek ble overbevist om at fremtiden hans ligger på Old Trafford. Det skjedde under en telefonsamtale med Ole Gunnar Solskjær. Ajax-spilleren var koblet til Real Madrid, Barcelona, Tottenham og Borussia Dortmund, men insisterte selv på å få snakke med Manchester Uniteds manager da han fikk høre at de var interessert. I samtalen forklarer Solskjær hvordan Van de Beek kan bli en brikke på midtbanen sammen med Paul Pogba og Bruno Fernandes. Han bruker de samme ordene han sier til journalistene noen uker senere. At talentfulle spillere alltid kan spille sammen.

NYSIGNERING: Donny van de Beek kom fra Ajax som lyn fra klar himmel i sommer etter at han ble overbevist av Ole Gunnar Solskjær.

– Alle trenere kan si at de vil ha deg på laget, men de færreste av dem klarer å forklare hvorfor de vil ha deg på laget. Ole overbeviste Donny fullstendig, er en kilde nær Van de Beek sitert på i The Athletic.

United.no vet at en lignende samtale mellom Solskjær og Jadon Sancho har funnet sted.

Men veien fra en inspirerende «pitch» til spillerens signatur er lang og kronglete.

I ryktespalter og på sosiale medier kan overgangsmarkedet i fotballen fremstå som en ganske primitiv bransje. Virkeligheten er en ganske annen.

Bare spør Ed Woodward.