Ryktesaker, uke 47

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 22. november:

10.11: Corriere dello Sport (via Football Italia) hevder at Inter har lyst til å få til en byttehandel med United mellom Christian Eriksen og Fred. Dansken har brukt mye at tiden sin på benken etter overgangen fra Tottenham i januar. Eriksen har blitt ryktet til United tidligere i karrieren.

10.05: United skal ifølge Daily Star være villige til å la Sergio Romero gå for 2,5 millioner pund i januarvinduet. Keeperen skal være svært misfornøyd med situasjonen sin i United.

Lørdag 21. november

08.07:  Ifølge Christian Falk fra Bild drømmer den høyreiste Bayern-stopperen Niklas Süle om å spille for Manchester United en dag.  25-åringen spiller ikke fast i Bayern-forsvaret, men har startet tre av sju ligakamper hittil denne sesongen, og to av tre Champions League-kamper.

Süle kom inn i det 25. minutt av Champions League-finalen mot PSG i august, etter at Jérome Boateng måtte ut, og Süle var en del av en forsvarsrekke som holdt nullen i den mest prestisjetunge kampen på klubbnivå.

Så veldig mye rykter om United-interesse har det uansett ikke vært. Süle ble koblet til United av Sport1 i april 2019, men ellers har det vært heller lite.

Fredag 20. november

10.40: United kommer til å avslå eventuelle forsøk fra AC Milan på å kjøpe Diogo Dalot i januarvinduet. Det skriver ESPNs United-journalist, Rob Dawson. United skal ha fortalt Milan at de ikke ønsker å selge portugiseren, og klubben håper fortsatt at Dalot kan bli et godt førstelagsalternativ også i United.

07.05: Den tyske midtbaneveteranen Sami Khedira, nå i Juventus, sier at det ville vært en drøm å komme til Premier League. Khedira har ikke fått spilletid denne sesongen, og har tidligere ofte vært koblet til United. Det spørs likevel om en 33 år gammel midtbanespiller er løsningen for Ole Gunnar Solskjær videre.

07.00: United, Paris St. Germain og Real Madrid ser ut til å bli klubbene som kjemper om Rennes-stortalentet Eduardo Camavinga. 18-åringen har allerede debutert for det franske A-landslaget. Ifølge spanske Marca er prislappen for de tre minst 70 millioner euro.

Torsdag 19. november

08.09: RB Leipzig-spiller Dayot Upamecano har jo blitt koblet en del til United, og også andre engelske klubber har blitt nevnt i forbindelse med den 22 år gamle midtstopperen (Liverpool har f.eks. blitt nevnt i det siste, bl.a. pga stopperkrisen).

Christian Falk fra tyske BILD skriver at en avgjørelse om franskmannens fremtid kan bli tatt i januar, og at de første tilbudene fra interesserte Premier League-klubber kan komme da.

Han skal, til tross for en utkjøpsklausul på 45 millioner euro (ca. 40,2 mill. pund i dagens kurs) være for dyr for Bayern München akkurat nå.

Onsdag 18. november

17.42: Italienske Tuttosport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at det ikke bare er Mauricio Pochettino og Massimiliano Allegri som kan være aktuelle for managerjobben i United om resultatene fremover får United til å skifte manager.

De skriver at mange klubber har vært imponert av jobben tidligere City-sjef Roberto Mancini har gjort for det italienske landslaget, og at Juventus forhørte seg før de ansatte Andrea Pirlo, og at det har kommet signaler fra PSG og i det siste fra Manchester United.

Mancini ville kunne tjent vesentlig mer som klubbtrener, og ifølge avisa tjener Solskjær tre ganger så mye som Mancini, men Mancini skal være ekstra glad i landslaget, og han ønsker angivelig å fortsette slik at han får med seg både EM og VM som Italia-landslagssjef.

Det er en type artikkel det er lett å være litt skeptisk til, og kanskje har informasjonen blitt plantet av folkene rundt Mancini for å styrke hans posisjon/popularitet som landslagssjef?

07.25: Spanske Sport rapporterer at Manchester United fortsatt er interessert i Ousmane Dembélé. Franskmannen har slitt med å finne formen under Ronald Koeman denne sesongen. Arsenal skal også følge med.

Tirsdag 17. november

17.20: Spanske Fichajes skriver tirsdag at United skal ha fått avslått et bud på Real Betis-vingen Roberto Gonzalez (19), som har imponert på utlån hos Las Palmas på nest øverste nivå i Spania. United skal ha budt 20 millioner euro for den aldersbestemte spanske landslagsspilleren, men altså fått nei – selv om saken ikke sier noe om når dette avslåtte budet skal ha blitt sendt. Det er Sport Witness som videresendte informasjonen fra den spanske avisa.

13.55: I en artikkel om Paul Pogba melder italienske Calciomercato at franskmannen lenge har vært ønsket av PSG-direktør Leonardo og eierne fra Qatar. Manchester United skal kreve minst 100 millioner euro, og Juventus har valgt å trekke sin interesse. En overgang til Real Madrid virker også usannsynlig, ifølge nettstedet.

13.50: Ifølge Manchester Evening News forbereder United spillersalg i vintervinduet. Sergio Romero, Marcos Rojo, Phil Jones og Timothy Fosu-Mensah skal alle være tilgjengelig for salg. I tillegg avsluttes lånet til Odion Ighalo.

07.25: Ikke den kilden vi siterer oftest her, men 90min.com skriver i en såkalt eksklusiv sak at Jadon Sancho fortsatt står øverst på Manchester Uniteds ønskeliste og at de vil bruke vinteren på å bli enig med Borussia Dortmund om en sommerovergang. Nettstedet skriver også at Dean Henderson har fått beskjed av Gareth Southgate om at han må spille klubbfotball om han skal ha et håp om å være Englands nummer én i EM. Celtic nevnes som et alternativ.

Mandag 16. november

12.47: David Ornsteins skriver i sin mandagsspalte i The Athletic at United kan få konkurranse om den høyreiste midtstopperen David Carmo, som har blitt koblet til United.

Den 21 år gamle Braga-spilleren har blitt sammenlignet med Virgil van Dijk, og ifølge The Athletics kilder har minst ti forskjellige klubber hatt samtaler med spillerens representanter. Flere av disse klubbene er engelske, inkludert en av United «big six»-rivaler.

Roma skal ha vært nærmest å signere ham i sommer – de fikk et bud på 17 millioner euro avslått. Han hadde da en kjøpsklausul på 20 millioner euro, men dette økte til 40 millioner euro (35,86 mill. pund i nåværende kurs) da han signerte ny kontrakt sist uke.

08.19: Spanske Mundo Deportivo skriver at Atlético Madrid og Manchester United er klubbene som har størst sjansen til å kunne signere AC Milans Hakan Çalhanoğlu når 26-åringens kontrakt går ut kommende sommer. Juventus og Inter er også interesserte.

Vi har tidligere omtalt at Manchester Evening News har lite tro på dette, og at Laurie Whitwell skrev for pålitelige The Athletic at klubben ikke skal være i forhandlinger med Çalhanoğlu, slik det på det tidspunktet ble hevdet.

Spillerens agent skal ha ringt opp Matt Judge, Uniteds sjefsforhandler, men United kommer ikke til å følge dette opp, skrev Whitwell.

Det kan være fordelaktig å bli koblet til United for spillere som skal flytte på seg, og The Athletics kilder trodde at dette var en faktor med disse Çalhanoğlu-ryktene.