Ryktesaker, uke 29

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 24. juli

20.45: Spanske AS med journalist Javi Miguel skriver at Barcelona-trener Xavi forrige uke hadde et møte med Frenkie de Jong om fremtiden til den United-aktuelle midtbanespilleren. Der skal treneren ha sagt at han har tillit til ham og slike ting, men at hvis det skal bli en slik fremtid så må De Jong selv bidra med å akseptere at lønna hans kuttes i to. Ifølge såkalte kilder mener Miguel at både Xavi og De Jong gikk fornøyde fra møtet – noe som kan tyde på at nederlenderen er åpen for å godta et stort lønnskutt for å bli i Barcelona videre.

Det meldes også fra flere spanske kilder søndag kveld at Barcelona skal være enig med Sevilla om et kjøp av Jules Kounde. Enda en spiller de altså skal registrere.

19.50: Spisstalentet Benjamin Sesko fra Red Bull Salzburg er blitt nevnt som United-aktuell fra den østerrikske avisa Kurier, men Fabrizio Romano skriver at selv om United – som mange andre – har fulgt ham lenge så skal det ikke være i nærheten av at noe kommer til å skje.

10.25: Barcelona-president Joan Laporta har igjen omtalt Frenkie de Jong: – Frenkie er vår spiller. Vi liker ham veldig godt. Vi har mottatt noen bud, men ikke akseptert noen av dem foreløpig. Nå vil vi snakke med ham (Frenkie) for å finne ut nøyaktig hva han vil. Vi må få klarhet i et par ting.

Her kan du lese om at Frenkie de Jong spilte en ny kamp som midtstopper i natt.

10.00: United-journalist Paul Hirst i The Times understreker at United fortsatt ikke aner om Cristiano Ronaldo returnerer til United-treningene denne uka. United-spillerne lander i Manchester rundt lunsjtid søndag etter touren i Thailand og Australia, har fri mandag, før de fortsetter forberedelsene til resten av sommeren og sesongen med trening igjen tirsdag.

08.40: Lørdag kom det rapporter om at forrige sesongs beste U23-spiller, Alvaro Fernandez, kunne være på vei til Preston på lån. Etterpå snakket også Preston-manageren om det mulige lånet, og du kan lese hva han sa her.

08.05: Hvis Brighton og Man. City blir enige om et salg av back Marc Cucurella så vil Brighton visstnok gå for Uniteds Brandon Williams som hans erstatter. Det skriver Steve Bates i Daily Mirror. Brighton krever 50 millioner pund for Cucurella, mens det snakkes om en pris på 15 millioner pund for Williams. Williams ble igjen i Manchester når resten av United-troppen reiste til Thailand og Australia i juli.

08.00: United nevnes flittig på nettsiden Calciomercato og det er ikke alltid vi tar med det her. Vi gjør det nå siden de følger opp en Gazzetta-sak fra lørdag om høyreback Denzel Dumfries. Inter er nemlig i den situasjonen som en del andre er, at de må selge for å kunne kjøpe. Dermed er veldig mange av spillerne til salgs, og Calciomercato understreker som Gazzetta at prisen for den offensive høyrebacken er 40 millioner euro. Inter kjøpte 26 år gamle Dumfries fra PSV for 15 millioner for ett år siden. Tidligere har det vært rapportert andre steder at United også er i en posisjon hvor de trolig må få sendt unna noen av sine egne spillere før de for eksempel henter en ny høyreback.

Lørdag 23. jul

21.55: Det er mye rart man skriver, men siden vi regner med at denne kommer til å gå rundt i verden: Steve Bates i Sunday Express slår stort opp at United skal være villige til å lå Cristiano Ronaldo gå i sommer, men KUN på lån hvis han samtidig godtar opsjonen som binder ham til klubben frem til sommeren 2024 – slik at United er sikret å få ham tilbake neste sommer.

Dette virker ganske snodig, med mindre United har en eller annen tanke om at de da er med i Champions League og følger seg sikre på at en da 38 år gammel Ronaldo i 2023/24 vil være avgjørende for akkurat det.

19.50: Atletico Madrid forsøker nå å kvitte seg med Antoine Griezmann i et forsøk på å ordne midlene som skal til for å sikre seg Cristiano Ronaldo fra United. Det er Duncan Castles i Sunday Times som hevder dette.  Såkalte «personlige årsaker» skal fortsatt være grunnen til at United vil forlate United.

18.40: United er villig til å betale mer enn 51 millioner pund, men vil ikke møte Ajax-kravet på 68 millioner for Antony. Dette ifølge Goals James Robson, som tidligere blant annet jobbet for Manchester Evening News.

15.20: Alvaro Fernandez var ikke med United-troppen til Thailand og Australia. Nå skrives det av Lancashire Live (som følger Preston tett) at den unge spanjolen sitter på tribunen på Deepdale når Preston tar i mot Leicester kl 16.00. Det vil med det se ut til at det blir utlån til Championship for den unge spanjolen kommende sesong.

15.00: José Mourinho skal ønske å hente Eric Bailly til Roma. Vinnerne av Europa Conference League forrige sesong skal ifølge Steve Bates i Mirror ha forberedt et bud på £10 millioner for ivorianeren, som i sin tid var Mourinhos første signering som United-manager.

14.50: Erik ten Hag ønsker at Cristiano Ronaldo skal være stjernen i hans United-lag og vil ha en samtale med Ronaldo for å finne ut om Ronaldo vil bli eller dra, men hans agent Jorge Mendes jobber hardt for å finne en ny klubb til portugiseren, det sier Fabrizio Romano i sin ferskeste Youtube-video. Videoen handler i helhet om ulike ting rundt overgangssituasjonen i Manchester United.

Andre oppdateringer:

  • Situasjonen rundt Frenkie de Jong er fortsatt den samme. United er enige med Barcelona, men jobber for å overbevise De Jong om å bli United-spiller.
  • Anthony Martial er ikke til salgs eller tilgjengelig for utlån.
  • Marcus Rashford har et år igjen av kontrakten, med opsjon på et ekstra år, og Ten Hag vil beholde Uniteds nummer 10.
  • Donny van de Beek er en spiller Erik ten Hag vil beholde og at han kommer til å få en rolle.
  • Alejandro Garnacho vil bli tilbudt en ny kontrakt.

14.35: Manchester United og Erik ten Hag ser på Denzel Dumfries som et alternativ på høyreback, det skriver Gazzetta Dello Sport (her gjengitt av Sport Witness). Dersom United klarer å bli kvitt Aaron Wan-Bissaka skal United ifølge den italienske avisen være klare til å legge inn et bud og Inter kommer ikke til å stå i veien for en overgang dersom et bud på nærmere €40 millioner tikker inn på deres faksmaskin.

08.15: David de Gea ser for seg å avslutte karrieren i Manchester United, det sa den spanske keeperen i en sak united.no skrev. Med ett år igjen av kontrakten håper De Gea at han kan bli i flere år og vinne noe før han legger hanskene på hylla.

08.00: ESPN Nederland har intervjuet Ajax-manager Alfred Schreuder som sier at han ikke ser for seg at Ajax kommer til å selge Antony. Manageren påpeker at Ajax ikke har vært en selgende klubb de siste somrene og at å miste enda en nøkkelspiller ikke vil være bra for laget.

Fredag 22. juli

18.00: Det har vært en del rykter om Anthony Martial, men nå skriver Fabrizio Romano at Erik ten Hag og United ønsker å beholde spissen. To klubber skal være interessert i å låne han, men enn så lenge har United ingen intensjon om å la  Martial gå.

14.40: Daily Mirror ved journalist Freddie Keighley (ikke en som pleier å jobbe med United) skriver at det er positivt nytt for United siden Antonys agent skal ha reist til England for offisielle forhandlinger. Det står i saken at United vil gå i samtaler med agenten for å sikre seg at alle personlige avtaler er på plass når en eventuell enighet med Ajax senere nås om overgangssummen. Dette står helt uten kilder, men det skal sies at det er flere som tror at Ajax-kantspiller Antony kan bli den offensive spilleren Erik ten Hag på pressekonferansen fredag snakket om viktigheten av.

10.30: Egentlig ikke så mye nytt, men vi tar med at Anton Meana i spanske El Larguero mener at superagent Jorge Mendes mener det er mulig å gjøre Cristiano Ronaldo til Atletico Madrid-spiller – hvis det bare er økonomien det eventuelt står fra den spanske klubbens side.

09.45: Angående Frenkie de Jong: Barcelona offentliggjorde fredag at de har solgt ytterligere 15 prosent av inntektene de får for TV-rettighetene til La Liga. De solgte 10 prosent 30. juni, og nå 15 prosent, noe som betyr at Barcelona mister 25 prosent av inntektene fra dette de neste 25 årene – alt for å få kontroll på økonomien her og nå. Tidligere har flere eksperter kalt disse grepene som «å pisse i buksa», siden det gir en klar oppside nå, men ikke nødvendigvis på lengre sikt. Fra før av er det kjent at et mulig salg av De Jong er enda en mulighet klubben har til å gi seg selv bedre økonomiske muligheter.

09.00: United var før sommeren åpne for å lå Anthony Martial forlate klubben, enten på et salg eller på et utlån, men Erik ten Hag skal nå ha blokkert dette. Det skriver Daily Mirrors David McDonnell. Årsaken er selvsagt usikkerheten rundt Cristiano Ronaldo, samt det faktum at United fortsatt ikke har fått kloa i en ny offensiv spiller.

08.50: Brian Brobbey ble en liten stund i sommer koblet til United, siden han gjorde en solid jobb på utlån for Erik ten Hag i Ajax forrige sesong, men nå har Ajax bekreftet ar de er enig med RB Leipzig om en permanent overgang for spissen. Ajax betaler opp til 19,35 millioner euro, hvis ulike klausuler slår inn.

Torsdag 21. juli

14.10: Ajax er nære ved å sikre seg en potensiell erstatter for Antony. Francisco Conceição skal ifølge flere nederlandske medier være enig med Ajax om en overgang fra Porto. Det kan åpne opp en mulighet for at en utgående overgang for Antony om det rette budet kommer.

12.45: Jorge Mendes gjør alt han kan for å få flyttet Cristiano Ronaldo til en ny klubb. Han forsøker å selge det inn ved at Ronaldo skal være villig til å ta et lønnskutt på 30 %, det skriver Ben Jacobs.

12.30: Jurrïen Timber var et navn som ble hyppig nevnt som i Erik ten Hags planer for overgangsvinduet da han ble ansatt som Manchester United-manager. Ryktene forsvant likevel fort da Louis van Gaal uttalte at det ville bli vanskelig for Timber å skaffe seg en plass i VM-troppen dersom han meldte overgang til Manchester United. Nå kan en eventuell fremtidig overgang fort bli enda vanskeligere. Timber skal være nære ved å signere ny kontrakt med Ajax.

10.45: Franske L’Equipe (her gjengitt av GFFN) skriver at Benjamin Pavard kan være en av spillerne som er på vei bort fra Bayern München etter at den tyske klubben signerte Matthijs De Ligt. Den franske avisen skriver at Manchester United er blant klubbene som har den franske forsvarspilleren på sin liste. Chelsea, Juventus og Atletico Madrid nevnes også som interessenter for den franske verdensmesteren.

08.00: Spanske Marca følger Real Madrid svært tett. Ifølge flere rapporter skal det ha vært et møte mellom Cristiano Ronaldos representanter og Florentino Perez, men den spanske avisen skriver at dette ikke er tilfellet. Real Madrid ønsker ikke å hente Ronaldo tilbake til klubben og at Madrid-klubben ikke ønsker å endre sine visjoner og fremtidsplaner for å hente Ronaldo tilbake.

Onsdag 20. juli

19.00: Spanske Sport skriver at Frenkie de Jong ikke liker byen Manchester eller måten United har blitt drevet på de siste årene, og at det – koblet til mangelen på Champions League-spill – er grunnen til at han heller vil vurdere en overgang til Chelsea eller Bayern München hvis det viser seg helt umulig å bli i Barcelona. Chelsea venter ifølge Sport på at avtalen mellom United og Barca avslås på grunn av De Jongs manglende interesse, før de eventuelt går inn med et formelt bud. Artikkelen gjør det også helt klart at De Jong vil ha pengene Barcelona skylder ham.

LES OGSÅ: La Liga-ekspert Jonas Giæver om De Jong-situasjonen etter at nederlenderen ble brukt som midtstopper i en treningskamp natt til onsdag.

14.45: Media Foot Marseille mener å vite at Manchester United ikke nøyer seg med kun Lisandro Martinez av nye forsvarspillere i sommer. Det franske nettstedet melder at United skal være ute etter Dan-Axel Zagadou som er uten kontrakt etter å ha forlatt Dortmund tidligere i sommer. Her kan du lese saken gjengitt av Sport Witness

13.20: Manchester United har ikke gitt opp å hente Antony fra Ajax, det melder talkSPORT.

12.25: Bournemouth trenger midtstoppere som holder Premier League-nivå og skal være på jakt etter opp til tre forsvarsspillere. Axel Tuanzebe seiler opp som et aktuelt navn, ifølge The Athletic. Uniteds midtstopper skilte lag med resten av førstelagstroppen og reiste tilbake til England da resten av laget reiste til Australia. En overgang ser ut som nært forestående.

11.15: Cristiano Ronaldos agent, Jorge Mendes, skal ha vært i møte med administrerende direktør i Atletico Madrid, Miguel Angel Gil Martin med tanke på en overgang til Atletico, det skriver COPE (her gjengitt av Sport Witness)

Der skal Mendes ha fortalt at hans klient ønsker å spille Champions League-fotball og at Ronaldo kan være villig til å gå kraftig ned i lønn for å få oppfylt det ønsket. Martin fra Atleticos side avslo Mendes sin forespørsel fordi klubben akkurat nå ikke har råd til å hente nye spillere. I likhet med Barcelona har også Atletico problemer med La Ligas lønnstak og må kvitte seg med spillere til en verdi av €40 millioner før de kan tenke på å signere nye spillere.

10.10: Liverpool skal nå snuse litt på Antony. Likevel virker ikke det ikke som om de ønsker å møte Ajax sitt krav om £59 millioner for brasilianeren, det skriver Manchester Evening News.

09.00: Frenkie de Jong ble med Barcelona på tur til USA, selv om United og Barcelona skal være enige om overgangssum for den nederlandske midtbanespilleren. I natt spilte Barcelona sin første treningskamp på amerikansk jord mot Inter Miami og De Jong kom inn som innbytter og fikk 45 minutter i beina. Nederlenderen ble prøvd ut i en ny posisjon, nemlig som en av tre stoppere i fraværet av Gerard Pique. Hvordan det påvirker en potensiell overgang til Manchester United er vanskelig å si.

08.10: Edinson Cavani har fortsatt ikke funnet seg noen ny klubb etter at kontrakten hans gikk ut 30. juni. Spissen har hatt et stort ønske om å fortsette i en av de største ligaene og har ventet tålmodig på muligheten. Det kan nå ha lønnet seg. I følge Marca (her gjengitt av Sport Witness) skal Cavani være enig med Villarreal om en prinsipiell overgang.

08.05: I gårsdagens ryktespalte skrev vi at Manchester United er ute etter en høyreback, men kun dersom Aaron Wan-Bissaka forlater klubben. Kyle Walker-Peters lanseres av Daily Mirror som en kandidat til å bli ny United-spiller dersom det skulle trenges en ny høyreback. Southampton har satt en høy pris på sin engelske høyreback og krever opp mot £40 millioner.

08.00: ESPN Uruguay skriver at Facundo Pellistri også denne sesongen vil bli sendt på utlån fra Manchester United. Hvilken klubb den uruguayanske kantspilleren skal til blir imidlertid ikke nevnt, men det skal stå mellom klubber i Italia og Portugal. Han vil med det etter det ESPN erfarer ikke returnere til Spania også kommende sesong.

Tirsdag 19. juli

21.50: James Ducker fra Telegraph snakket etter tirsdagens kamp mot Crystal Palace med United We Stand. Der sa han mye av det vi allerede vet om Manchester Uniteds jakt på Frenkie de Jong. Journalisten sa at Ten Hag er desperat etter å få De Jong til klubben og at Barcelona fortsetter forsøket med å presse nederlenderen ut av klubben. Han tror United er villige til å jobbe med overgangen helt opp mot overgangsvinduets slutt.

17.45: Det begynner å versere rykter om at Ajax skal være interessert i Ethan Laird. Høyrebacken har ett år igjen av sin kontrakt med United og man skal ikke se helt bort fra at backen ønsker seg en overgang til den nederlandske hovedstaden, det er Twitter-kontoen «TheEuropeanLad» viderebringer rapporter fra nederlandske journalister.

08.20: Alle vet at Uniteds navn blir brukt – og enda mer misbrukt – for å skape interesse rundt spillere, men likevel lar man seg ofte påvirke av ryktebørsen. For noen dager siden ble Lens-forsvarer Jonathan Clauss nevnt som en mulig ny United-spiller, men Fabrizio Romano mener at det ikke var i nærheten av å treffe rett – og at spilleren nå er i ferd med å skrive under for Marseille.

07.45: Flere som mener at United bør hente en ny høyreback, men United kommer først til å gjøre noe her hvis Aaron Wan-Bissaka drar. Diogo Dalot, som har startet de to første kampene med Ten Hag, skal nemlig være i planene hans. Dette ifølge Fabrizio Romano.

07.35: Spanske Sport skriver at det ikke er utopi å tro på at Cristiano Ronaldo ender i Atletico Madrid (se mandagens rykter), mest fordi de faktisk kan tilby ham Champions League-fotball. Spanske AS påpeker imidlertid at United ikke tøyser når de sier at Ronaldo ikke er til salgs, og understreker også at Atletico Madrid faktisk nå er avhengig av å skaffe inntekter, og skulle de virkelig gå for Ronaldo så er de avhengig av enda mer penger.

07.30: Daily Express er blant de nettsidene vi ikke stoler veldig på når de kommer med enslige rykter, men siden denne står i BBCs ryktespalte så kommer den sikkert til å gjengis nesten overalt. Det er heller ikke sensasjonelt, men de hevder at United jobber videre for å få på plass signering nummer fire og fem i sommer, med De Jong og Antony som de to navnene – selv om begge disse avtalene ser ut til å bli vanskelige å få i mål.

07.25: The Independents Miguel Delaney gjentar det som nå er blitt en sannhet – at Frenkie de Jong ikke er villig til å ofre de 17 millionene pund som Barcelona skylder ham. Dermed er det fortsatt ingen ny utvikling i De Jong-sagaen.

Mandag 18. juli

07.00: Søndag handlet det om Sporting Lisboa i Cristiano Ronaldo-ryktene. Nå skal Ronaldo og representantene hans ifølge spanske AS visstnok ha overbevist Diego Simeone i Atletico Madrid om å ta sjansen på ham. Dette ifølge flere journalister og medier. Så skal det sies at da united.no kikket på nettsiden til spanske AS tidlig mandag morgen så var det ingenting om det der, så… Samtidig er det vel åpenbart at om Ronaldo dro til Atletico så ville han ødelagt en del av forholdet sitt til Real Madrid-fansen. Kanskje er det agenten som forsøker seg med en «City/United»-greie, som han gjorde før Ronaldo returnerte til Old Trafford for ett år siden, bare med Atletico og Real involvert denne gangen.