Ryktesaker, uke 41

Her er alle United-ryktene i uke 41.

Forrige ukes rykter

Søndag 14. oktober

12.30: United.no har nylig bragt dere historien om hvem som egentlig styrer klubben – og hvordan Glazer-familien har påvirket driften av United siden overtagelsen i 2005.

Glazer-familien er åpenbart pengesterke, men nå ryktes det at en familie med enda bedre økonomi ønsker å overta Manchester United.

Saudi Arabias styrende familie, Salman-familien, skal være interessert i å kjøpe klubben. 

Hvis vi skal tro saken til Daily Star så vil et eventuelt oppkjøp koste Salmans-familien gode fire milliarder pund.

Det er flere ting ved denne saken united.no stusser over, så vi anbefaler en god dose salt til dette ryktet.

08.45: Manchester United skal allerede ha kontaktet treneren til Juventus –Massimiliano Allegri – for å undersøke om trofégarantisten i Torino er interessert i å bli United-sjef på et tidspunkt. 

Calciomercato poengterer at det på dette tidspunktet kun ha vært innledende samtaler, men at de til gjengjeld skal ha vært positive.

LES OGSÅ: (+) – Han er mannen for Uniteds eiere

Lørdag 13. oktober

13.15: Spanske Marca (via Sport Witness) har fått med seg at United ønsker å omstrukturere måten klubben drives på, og skriver på lørdag at ett av grepene klubben vil gjøre er å skaffe seg en samarbeidsklubb i Spania.

Dette kan gjøre det enklere å sende spillere på utlån, og det er også en måte man kan hente inn spillere fra Europa uten arbeidstillatelse.

09.30: Lazios Sergej Milinkovic-Savic har vært hyppig linket til United siden i sommer, og på fredag var Mourinho selv tilstede for å se spilleren for Serbia.

Milinkovic-Savic kom først inn i kampens andre omgang, og avslørte etter kampslutt at han hadde fått med seg at Mourinho ville være på tribunen. 

– Jeg er en Lazio-spiller, men selvfølgelig er det stort at en trener av hans kaliber kom hit for å se kampen. Kanskje var han her for å se noen andre? Jeg har lest litt av hvert, men det betyr ingenting, sa spilleren.

08.15: Lokalavien MEN viser til sine kilder, som kan fortelle at Manchester United og David De Gea ikke er langt unna hverandre når det kommer til kontraktforlengelse.

De Gea skal være veldig glad i støtten han mottar fra United-fansen, og nå er det opp til klubben å vise at de matcher ambisjonene til verdens beste målvakt.

Fredag 12. oktober

17.00: Aaron Ramsey har vært en trofast tjener for Arsenal i mange sesonger, men bekrefter nå at han ikke vil fornye kontrakten sin som går ut ved sesongslutt.

Det er Di Marzio som fører saken, hvor Ramsey også forklarer grunnen til at klubb og spiller nå går hver sin vei.

– Alt gikk bra med forhandlingene med Arsenal, men så stoppet det opp på et tidspunkt. Nå er det ingen vits i å gjenoppta samtalene, forklarte waliseren som ved flere anledninger har vært linket med en overgang til United.

07.20: Må vel også nevne at José Mourinho så Montenegro – Serbia live i går, men det er vanskelig å si nøyaktig hvilke(n) spiller(e) han speidet på.

07.15: Ikke nytt, men mer om United-spillernes kontrakter som har vært en del i mediene denne uka. Flere United-spillere står uten kontrakt de neste snaue to årene, men klubben ønsker å forlenge med Juan Mata. Det melder The Sun, som viser til kilder i klubben. Ifølge artikkelen ønsker Mata å bli, men samtidig handler det om én ting for ham – spilletid.

07.00: Vi gikk glipp av denne torsdag, men ifølge Marca – gjengitt av Metro – skal United være veldig interessert i Atletico Madrids franske back, Lucas Hernandes. Utkjøpsklausulen hans er 70 millioner Euro, United lokker med dobbel lønn og spilleren skal ikke være uinteressert.

Torsdag 11. oktober:

20.30: Den spanske avisen Sport rapporterer ifølge Sport Witness at United er klare til å «by hardt» på Ajax-stopper Matthijs de Ligt til sommeren, selv om flere andre klubber også skal være interessert. José Mourinho ser de Ligt som en ledertype i backfireren.

16.35: Norske Isak Hansen-Aarøen(14) nærmer seg United-overgang. United.no skrev for en stund siden at unggutten, da bare 13 år gammel, spilte for Uniteds U16-lag i en turnering i Hong Kong, og interessen for nordmannen har lenge vært reell. Nå skriver Itromsø at United var på plass i Tromsø onsdag og torsdag for å sikre seg underskriften til den talentfulle unggutten. Møtene i Tromsø skal ikke ha endt med endelig avtale, men partene skal være enige om å fortsette samtalene utover høsten.

15.00: ESPN har meldt at United vurderer å hente Zlatan Ibrahimovic tilbake til United i januar. Det skal handle om få på plass en personlighet som kan bidra til at klimaet i spillergruppa bedres igjen. Den 37 år gamle svensken har gjort det bra i USA den siste tiden, og har endelig vært skadefri over en god periode.

13.20: Det er lukrative tider for Jesse Lingard. Så sent som i fjor skrev han under på en 4-årskontrakt verdt £100.000 i uken, og nå meldes det at United skal være så fornøyd med stegene han har tatt at det allerede nå er duket for samtaler om en ny og ytterligere forbedret avtale. Football.London skriver at det for klubben er viktig at det 25 år gamle akademiproduktet føler seg ordentlig verdsatt.

07.55: Evening Standard skriver at United og Liverpool slåss om Arsenals Aaron Ramsey og kan komme til å legge inn bud på ham allerede i januarvinduet.
Ifølge Mail Online kan begge klubbene vente seg konkurranse fra Juventus.

07.50: Både Tottenham og Arsenal følger situasjonen rundt Eric Bailly nøye, og i alle fall førstnevnte kan være villig til å by på ham allerede i januar.
Ifølge Daily Star er det imidlertid knyttet usikkerhet til hvorvidt United kan godta å selge ivorianeren til en klubb den selv er i direkte konkurranse med.
United verdsetter angivelig Bailly til rundt £30 millioner, omtrent det samme som klubben la ut for ham.

Onsdag 10. oktober:

19.25: José Mourinho var på stopperjakt i sommer, og med tanke på at ingen av målene ble landet, er det mye som tyder på at jakten fortsetter i januar.

Milan Skriniar spiller til daglig i Inter, og skal være et av hovedmålene til Mourinho på stopperplass.

– Jeg har hørt litt, men jeg vet ikke om det stemmer. Overgangsvinduet har akkurat stengt, så det er vanskelig for meg å uttale meg, sa Skriniar i følge MEN.

16.50: Tidligere denne onsdagen ble det meldt at Rui Faria skal være favoritten til å overta den ledige jobben i Aston Villa.

Nå skriver Duncan Castles, som pleier å ha god oversikt over Mourinho og hans nærmeste, at Faria selv har takket nei til tilbudet.

43-åringen skal ikke være klar for å returnere til treneryrket riktig enda, og Villa-jobben skal ikke være den eneste han har takket nei til så langt denne sesongen.

15.45: Barcelonas venstreback Jordi Alba skal ikke være enig med katalanerne om en ny kontrakt, noe som har vekket interesse hos Manchester United. Det er spanske Mundo Deportivo [gjengitt av The Mirror] som skriver dette.

13.05: José Mourinhos høyrehånd gjennom mange år, Rui Faria, forlot som kjent Old Trafford etter forrige sesong, angivelig fordi han selv ønsket å overta en managerpost.
Nå kan 43-åringens drøm bli virkelig, for Faria sies å være favoritt til den ledige jobben i Aston Villa.


07.45: En liten oppfølger til tirsdagens ESPN-melding, der det fremgikk at Manchester United tar David De Geas usikre kontraktsituasjon med stor ro — og det til tross for man risikerer å miste sin viktige sisteskanse etter 2019/20-sesongen.

ESPNs United-korrespondent, Rob Dawson, skriver at klubben innser at den  må være villig til å matche De Geas ambisjoner. Det betyr at 27-åringen først og fremst må overbevises om at Manchester United snart vil være med og kjempe om titler i Premier League og Champions League igjen. Dersom De Gea lar seg overbevise, vil klubben i så fall være beredt til å gjøre ham til verdens best gasjerte målvakt.

Tirsdag 9. oktober:

15.30: Nye meldinger som tilbakeviser tidligere rapporter har dukket opp, nå fra ESPN. Deres United-korrespondent skriver at United på ingen måte opplever det som kritisk at David de Gea ikke har signert kontrakt. Det er derimot stor tro på at partene vil bli enige om en avtale, til tross for at de har vært i dialog helt siden august.

Ander Herrera, Luke Shaw, Juan Mata og Ashley Young skal også få tilbud om nye kontrakter, og i motsetning til det Daily Mail skriver, skal det være stor sannsynlighet for at de signerer.

12.40: Ifølge Sport Witness stemmer det ikke at Luke Shaw ikke vil signere ny kontrakt med Manchester United så lenge José Mourinho er manager. Påstandene (se nedenfor) omtales som «tull» av nettstedets kilder.

12.20: José Mourinho og Ed Woodward skal møtes i London til et slags krisemøte. Det skriver United-journalist Neil Custis i The Sun. Møtet skal finne sted før torsdagens styremøte.

Ifølge Custis skal Mourinho være overbevist om at klubben allerede har begynt å planlegge en fremtid uten ham. Dersom Woodward klarer å overtale portugiseren om at det ikke er tilfellet, skal de to diskutere hvor mye midler som er tilgjengelig til spillerkjøp i januar.

08.50: José Mourinho reddet sitt eget skinn med snuoperasjonen mot Newcastle, men ifølge Daily Mail er det flere spillere som ønsker å forlate Old Trafford dersom portugiseren blir værende.

United-journalist Chris Wheeler lister opp til sammen ti navn.

Paul Pogba skal være den største bekymringen. Samtidig skal verken Luke Shaw, Anthony Martial eller David de Gea være interesserte i å forlenge sine kontrakter. Eric Bailly, Antonio Valencia, Juan Mata, Ander Herrera, Ashley Young og Phil Jones er de andre som vurderer sin egen fremtid.

Vi tar også med oss det en annen United-journalist, Neil Custis, skriver om Marcus Rashford.

The Sun melder nemlig at 20-åringen var forundret over uttalelsene til Mourinho, som etter Newcastle-kampen sa at Rashford virket trist på banen.

08.20: Svenske Andreas Granqvist har uttalt seg om den påståtte interessen fra Manchester United. Les mer om det i denne saken!

Mandag 8. oktober:

21.21: Juventus-sportsdirektør Fabio Paratici har uttalt seg om muligheten for at Juventus kan ende opp med Paul Pogba igjen:

– Vi elsker ham veldig. Vi er knyttet til ham, men vi har aldri tenkt på det, og vi skal ikke tenke på det.

Paratici har for øvrig også blitt nevnt i denne saken vi nettopp publiserte – United skal visstnok ha kontaktet han i forbindelse med Uniteds ønske om å omstrukturere klubben.

20.16: Mourinho på speidertokt?

19.14: Ifølge spanske SPORT (ikke alltid like treffsikre) følger både United og Liverpool godt med på Steven Bergwijn. AC Milan og Barcelona skal også være interesserte i 20-åringen.

PSV-vingen har imponert i en spennende angrepsrekke sammen med blant annet Hirving Lozano, som også har blitt koblet til United.

Bergwijn har ifølge avisa en utkjøpsklausul på €20 millioner.

17.02: ESPN skriver at José Mourinho ønsker støtte fra styret – i form av forsvarssigneringer i januar, som da igjen vil vise at Mourinho har en fremtid i klubben. Inters Milan Skriniar og Milans Alessio Romagnoli er spillerne han ønsker seg. 

Mourinho hadde problemer med å overbevise styret om å bruke penger på spillere som Diego Godin, Jerome Boateng eller Toby Alderweireld i sommer, men portugiseren håper det blir litt enklere å få midler til en yngre spiller – både Skriniar og Romagnoli blir 24 år gamle i starten av 2019.

ESPN omtaler en pris på rundt £40 millioner for hver av spillerne, noe som i Skriniars tilfelle høres i overkant optimistisk ut.

At Skriniar spiller Champions League-fotball denne høsten hindrer ham ikke i å kunne spille for United i turneringen i vår hvis en overgang skulle skje. Dette på grunn av regelendringer.

15.20: 15 år gammel unggutt fra Ranheim skal ifølge MEN være i Uniteds søkelys. Odin Thiago Holm er navnet på den unge mannen rødtrøyene, ifølge klubbkilder, håper å kunne hente til et treningsopphold i nærmeste fremtid.

Holm, som blir karakterisert som en «box-to-box-midfielder» skal ha blitt lagt merke til under Sambor Youth Cup i Polen i sommer. Der ble han kåret til turneringens beste spiller etter å ha scoret fem mål på seks kamper. Dette fulgte han opp ved å bli kåret til banens beste da Norges U15-landslag slo Sverige foran øynene på en rekke speidere.

14.55: Ifølge Mail Online er Atletico Bilbao interessert i å hente sin gamle stjernespiller Ander Herrera tilbake.

Den 29 år gamle baskerens kontrakt utløper ved sesongslutt, og så langt er det ingen enighet om en forlengelse. Selv har Herrera uttrykt ønske om å bli værende på Old Trafford, men han hadde ventet seg mer av klubbens forslag til en ny avtale. Han er derfor innstilt på å vurdere sine valgmuligheter i januar, heter det.

I den senere tid har han, i tillegg til Atletic, også møtt interesse hos Barcelona, Atlético Madrid og AC Milan.

14.30: «Manchester United står overfor en alvorlig kamp for å overbevise David De  Gea til å forlenge sin nåværende kontrakt».

Det er den normalt velinformerte Telegraph-journalisten James Ducker som skriver dette, og legger til at samtaler om en ny langtidskontrakt skal ha stanset opp, og klubben står dermed i økende fare for å miste De Gea for ingenting i juni 2020. Her kan du kan lese saken i sin helhet.