Ryktesaker, uke 40

Zidane på vent? Eller lite sannsynlig med Zidane? Rapportene er motstridende.

Forrige ukes rykter


Søndag 7. oktober:

17.16: Vi tar med i forbifarten at Rui Faria skal være en av de som kan bli ny manager i Axel Tuanzebes Aston Villa.

Den tidligere United-assistenten er på Villas ønskeliste sammen med blant andre Brendan Rodgers og Thierry Henry, skriver pålitelige Simon Stone i BBC.

13.08: Zinedine Zidanes agent har uttalt seg til søndagsavisa Le Journal du Dimanche, og han sier at han ikke tror franskmannen kommer til å bli manager i England. Zidane skal ikke være så lysten (blant annet) på grunn av stilen, ifølge agenten, som også sier at Zidane ikke vil returnere til manageryrket før han har hatt et friår.

Vi har ikke funnet noe på avisas nettside, men vi har sett intervjuet bli referert til også i Frankrike. Spørsmålene nå er vel mest: Mener Migliaccio det han sier her, og hva betyr det eventuelt for hva United ender opp med å gjøre hvis Mourinho skulle få sparken? Det vil kanskje tiden vise.

09.39: Daily Mirror skriver at Zinedine Zidane har blitt bedt om å avslå alle jobbtilbud mens United bestemmer seg for hva som skal bli José Mourinhos skjebne.

Klubben gjorde noe lignende da Mourinho tok over for Louis van Gaal.

Zidane skal være klubbens førstevalg hvis Mourinho blir sparket, og franskmannen skal være begeistret over den eventuelle muligheten over å få lede et lag i Premier League, og han holder på med engelskopplæring.

Saken er skrevet av John Richardson, som ikke er blant journalistene vi stoler mest på.

Lørdag 6. oktober:

09.32: Rykter som ikke handler om Mourinhos fremtid blekner jo litt i dag, men vi tar med oss at Goal skriver at Neymar har vært i kontakt med Paul Pogba for å forhøre seg om en eventuell overgang til PSG. Samtalen skal ha skjedd i slutten av september.

Vi anbefaler en klype salt enn så lenge.

08.49: Andre journalister enn McDonnell har blitt foret med helt annen informasjon enn den som kom fredag kveld – vi har omtalt det i en egen sak her.

Fredag 5. oktober:

23.00: José Mourinhos United har hatt den verste ligastarten siden 1989 og det kommer til å koste ham jobben. Det skriver Mirror sent fredag kveld.

Artikkelen er ført i pennen av David McDonnell som er kjent for sine gode kilder i United-systemet. Mirror skal ha fått saken bekreftet av kilder høyt oppe i United-systemet og selv en seier mot Newcastle vil ikke være nok til å kunne redde jobben for Mourinho.

United.no vet at McDonnell, som har fulgt United i flere år, har gode kilder i United-systemet.

Mirror skriver at Zinedine Zidane er favoritten til å overta jobben, men at det kan bli Michael Carrick som overtar midlertidig.

08.10: The Sun melder at United-toppene har mistet troen på José Mourinho, og at et eventuelt tap mot Newcastle kan føre til at han får sparken allerede i neste uke.

07.45: «De to [kommende] ukene uten kamper vil omsider gi United-styret anledning til å diskutere den pågående krisen, og hvorvidt Mourinho – selv om han har Woodwards støtte, fortsatt er rett mann til å lede klubben ».

Slik innleder The Guardians «Chief Football Writer» Miguel Delaney en sak om situasjonen som for tiden råder på Old Trafford.
Han påpeker blant annet dilemmaet om at United står overfor et utlegg på mer enn £12 millioner dersom Mourinho skulle få sparken, og hevder at enkelte av klubbens nøkkelpersoner heller ikke er overbevist om at Zinedine Zinedane er mannen som eventuelt bør overta. Det hersker også en viss tvil ved om franskmannen i det hele tatt vil være interessert i å lede dagens spillertropp, og at Mauricio Pochettino fortsatt er klubbens førstevalg. Tottenham-sjef Daniel Levy vil imidlertid aldri gi slipp på argentineren nå som sesongen er igang, skriver Delaney.

Torsdag 4. oktober:

14.10: Nå er kanskje ikke italienske Tuttosport de mest treffsikre hva United-rykter angår, men avisen skriver at Chelsea skal være på stopperjakt i Serie A fordi klubben regner med at Gary Cahill kan forsvinne til United.

Cahill har kun kontrakt ut denne sesongen med Chelsea og har havnet helt ute i kulden på Stamford Bridge.

11.30: Neil Custis i The Sun skriver at José Mourinho har fått kniven på strupen og at han kan være ferdig allerede neste uke dersom det blir tap mot Newcastle.

Custis forklarer at flere i Uniteds styre har mistet tålmodigheten med portugiseren og at han nå balanserer på en knivsegg.

08.40: José Mourinho har ingen intensjoner om å gi seg frivillig som United-manager, men skal ha gitt uttrykk for at han savner støtte fra klubben, skriver The Times.

Portugiseren skal også ha uttrykt frustrasjon over at enkelte avdelinger i klubben ikke henger med i tiden. Det er Paul Hirst og avisens fotballsjef Oliver Kay,som begge kjenner klubben godt, som står bak saken.

Ledelsen på sin side skal være bekymret over Mourinhos konflikt med Paul Pogba, mens Mourinhos selv skal være betenkt over at ikke flere personer med tilknytning til klubben har gått offentlig ut og gitt sin støtte til ham i konflikten med Pogba.

Onsdag 3. oktober:

18.53: Vanligvis treffsikre Mark Ogden i ESPN skriver at Glazer-familien fortsatt tror at José Mourinho kan få orden på situasjonen i United, og at resultatene kan få en rask oppsving.

Familien er klar over spenningene både i og utenfor garderobene, så melder ESPN-kilder at det ikke er noen stemning per nå for å sparke Mourinho og å søke etter en ny manager.

United-eierne ønsker visstnok å opprettholde et omdømme for å gi managere sjansen til å snu vanskelige situasjoner – selv om både David Moyes og Louis van Gaal måtte gå, var det i begge situasjonene slik at mange ropte på deres avgang ganske lenge før noe faktisk skjedde – mens Glazer-familien ventet i Moyes’ tilfelle til etter at Champions League-kvalifikasjon ikke lenger var teoretisk mulig, mens de ventet til etter FA-cupfinalen i 2016 før de sparket Van Gaal.

Deler av grunnen til Glazer-familiens syn på nåværende situasjon, skal ifølge ESPN være mangelen på passende og tilgjengelige kandidater til å erstatte ham.

07.50: The Sun hevder at PSG nå har meldt seg på i kampen om å få overta Paul Pogba.

Tirsdag 2. oktober:

15.50: Dette er ikke noe nytt, men vi tar med likevel for å være sikre på at folk får det med seg. Barcelonas økonomi tilsier nemlig at de må selge unna eller restrukturere stallen ganske så mye hvis de skal ha noen som helst sjanse til å eventuelt få Paul Pogba – og det er før vi har tatt med i likningen at United sannsynligvis ikke vil selge.

14.55: Vi må vel nevne det siden det står i Sverige. Fotballdirekt.com skriver nemlig at United har den svenske stoppersjefen Andreas Granqvist som én av flere navn på blokka som et januarlån ala det man gjorde med Henrik Larsson. 33-åringen spiller nå for Helsingborg etter å ha vært i Krasnodar før det. Granqvist selv skal ikke ha hørt noe. Så skal hver og en som leser dette selv få velge i hvilken grad de tror at dette faktisk kan skje.

10.00: Antonio Conte og Beppe Marotta til United som manager og ny toppsjef? Det spekulerer italienske Corriere dello Sport i tirsdag. Det var de to som for noen år siden herjet sammen i Juventus, og etterpå har jo Conte også vunnet ligaen med Chelsea før det gikk skeis der – selv om tiden hans ble avsluttet med en FA-cupfinaleseier mot nettopp United. Forsiden til den italienske avisen har altså «United» i tittelen, og det skrives at et slikt valg, med Marotta som nylig sa at han straks gir seg i Juventus, sannsynligvis ville ført til at Ed Woodward ble flyttet over i en mer sentral business-rolle og tatt bort fra det sportslige.

07.25: The Suns Neil Custis, som faktisk ofte kjemper José Mourinhos sak i sosiale medier, skriver tirsdag i en såkalt eksklusiv sak at Paul Pogba vil vekk fra United i januar om ikke portugiseren er borte. Så kan man gjerne mene veldig mye om The Sun, men Supporterklubben vet litt om hvordan Custis jobber – og han gjør en ordentlig jobb – uavhengig av hva man mener om avisen han jobber for.

07.15: Daily Mails Chris Wheeler skal være en av de United-journalistene som har best kilder i United nå – kanskje den som har mest. Han skriver tirsdag at Mourinho nesten ikke prater med kaptein Antonio Valencia en gang, og at det sånn sett er færre og færre spillere som virkelig støtter manageren. Alexis Sánchez skal være opprørt over at han ble satt ut av troppen lørdag, noe som det også skrives om i Mirror, mens Bailly, Pereira og Martial er i Pogba-leiren – og Marcus Rashford fikk gjennomgå forrige uke. Daily Mail mener at det kan være årsaken til at han ikke feiret reduseringen mot West Ham.

Mandag 1. oktober:

17.26:gårsdagens ryktesak omtalte vi Daily Mail-saken om at mange i klubben tror Mourinho kommer til å få sparken.

Nå skriver også vanligvis treffsikre James Ducker i Daily Telegraph at ansatte i klubben ser på det mer som et spørsmål om når enn hvis.

Ducker skriver videre at Zidane tror han fort kan bli tilbudt jobben om den blir ledig, men også at Ed Woodward er svært lite lysten på komplikasjonene som vil oppstå om Mourinho skal sparkes nå. Han er også lite fristet til en korttidsløsning, selv om det også kan vise seg å bli uunngåelig.

Det vises til at Woodward tidligere har latt Moyes og Van Gaal bli værende på tidspunkt der deres situasjon så helt håpløs ut, men at det er en økende frykt for at Mourinho har mistet så mye støtte i garderoben at situasjonen er uopprettelig.

14.20: ESPNs Barcelona-korrespondent, Sam Marsden, hevder at katalanerklubbens styre er splittet i synet på hvor fornuftig det ville være å forsøke seg på en overgang for Paul Pogba.
Barça ønsker å styrke midtbanen sin, men Pogba er bare en av tre spillere som vurderes. De to andre skal være PSGs Adrien Rabiot og Ajax’ Frenkie de Jong, en spiller som også påstås å interessere United. De to sistnevnte vil trolig også innebære en langt mindre utleggsrisiko enn Pogba, selv om klubben hevder at de økonomiske musklene som skal til.

08.00: De usikre tidene på Old Trafford skal ha ført til at en rekke spillere skal være bekymret for sin fremtid. Dette er alle spillere som er nær et kontraktsutløp.

Luke Shaw, Juan Mata, Ander Herrera og Ashley Young har alle kontrakter som løper ut til sommeren, mens andre, som Matteo Darmian, Andreas Pereira og James Wilson, fortsatt venter på å få vite om United vil benytte seg av retten til å beholde dem i ytterligere ett år.

07.50: Ifølge The Sun er José Mourinho overbevist om at klubbledere på Old Trafford har sjekket muligheten for å erstatte ham med Zinedine Zidane.

Bakgrunnen for overbevisningen er en telefonoppringning fra den franske legenden, som skal ha uttrykt bekymring for å bli mistenkt for å gå med planer om å overta Mourinhos jobb.

Zinedine skal ha forsøkt å berolige United-manageren med at det eneste som har skjedd i saken er at hans representanter har spurt om han ville vært interessert dersom United skulle komme på banen med et tilbud.