Ryktesaker, uke 1

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 9. januar

12.30: Transferguru Fabrizio Romano påstår at Amad Diallos utlån til Birmingham er i ferd med å kollapse.

Han mener at United nå vil låne ut spilleren til en engelsk klubb, og helst ikke sende ham utenlands.

12.00: Paris Saint-Germain fremstår som den mest sannsynlige neste klubben for Paul Pogba. Det skriver Paul Hirst i The Times.

09.30: Det er ikke ofte vi tar med 90min som kilde og det er ganske bevisst, men de påstår hardnakket at Amad Diallo også kommer til å gå til Birmingham på lån. Dermed må vi også nevne det her. Da blir han i så fall den tredje United-spilleren som ikler seg Birmingham-trøya denne sesongen, etter Chong og Mengi. Amad var egentlig på vei til Feyenoord på lån i august da en skade ødela for det utlånet.

LES OGSÅ: – Mengi best i debuten

09.10: Eric Bailly skal være et alternativ for AC Milan, som erstatter for Simon Kjær. Det er Sky Italia som melder dette.

09.00: Cristiano Ronaldos agent, Jorge Mendes, har reist til England og Manchester for krisesamtaler med spilleren sin. Det skriver The Suns Richard Moriarty i en såkalt eksklusiv sak. Ingenting er aktuelt, er tittelen på saken, som altså handler om Ronaldos frustrasjon over at United-comebacket har gått så galt for laget.

Lørdag 8. januar

09.00: Spanske El Nacional, som har tilhold i Katalonia, skriver at superagent Jorge Mendes vil tilby Bruno Fernandes til Barcelona, siden portugiserens situasjon i United har endret seg så mye etter at Ralf Rangnick kom. Barcelona er ifølge artikkelen heller ikke uinteressert. De ser Fernandes som et alternativ hvis Erling Braut Haaland ikke kommer til dem, siden United-spilleren vil sees på som en Galactico hos supporterne. Det påpekes at overgangen kan bli enklere å få til hvis United ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League neste sesong.

08.10: Flere kommer sikkert lørdag til å melde at United jakter på Lazios 26 år gamle midtbanespiller, Sergej Milinkovic-Savic, men Calciomercatio-saken det handler om er egentlig bare en sak der de diskuterer spillerens fremtid nå som han har to år igjen av kontrakten sin i Lazio. 

– Manchester United har gitt flest konkrete signaler til spillerens representanter, så det er greit å følge med på dem, står det.

Samtidig skal det sies at Milinkovic-Savic er den spilleren som har vært mest koblet til United de siste årene, men uten å faktisk være det. United.no har tidligere blitt fortalt at veldig mye av oppmerksomheten i mediene er agentstyrt – for å skape oppmerksomhet rundt spilleren som én gang var en av Europas heteste midtbanespillere.

08.05: MEN: Daily Mail har vært i kontakt med representanter for Paul Pogba, og de benekter at han har fått et nytt kontraktsforslag (på 500 000 i uka) av United.

– For å klargjøre media-rapportene – Paul har ikke blitt tilbudt noen ny kontrakt de siste månedene. Paul er fullt fokusert på rehabiliteringen etter skaden sin og har som mål å hjelpe laget så snart som mulig, heter det.

08.00: Fredag skrev The Suns Daniel Cutts at Unted hadde tilbudt Paul Pogba en kontrakt verdt 400 000 pund i uka. Vel, siden den gang ha saken blitt oppdatert, og nå står det at franskmannen er tilbudt en ukelønn på 500 000 pund i uka – 100 000 pund mer enn Pogba trolig tilbys av noen annen klubb i Europa.

 

Fredag 7. januar

22.00: United skal ha trukket seg fra Erling Braut Haaland-kampen, etter at de har forstått at han vil til Real Madrid. Det skriver Daily Stars sjefsskribent på fotball, Jeremy Cross., og saken er også publisert i Daily Mirror.

12.55: Manchester United skal fremdeles være interessert i Erling Braut Haaland i sommer, men kan vente seg veldig tøff kamp fra byrivalen City som skal ha nordmannen som sitt førstevalg på ønskelisten.

Det skriver David Ornstein i The Athletic.

Han nevner også Real Madrid som en mulig destinasjon for Haaland, men at et kjøp av Kylian Mbappé kan svekke den spanske storklubbens muligheter til å hente Haaland. 

Ornstein skriver at United er interessert i Haaland, men at han er usikker på om interessen er gjensidig.

10.10: Radiostasjonen talkSPORT melder at Manchester United ikke vil åpne sjekkheftet i januar, men i stedet satse på å hente forsterkninger i sommer.

Skal vi tro talkSPORT står West Hams midtbanespiller Declan Rice høyt på Uniteds ønskeliste etter å ha storspilt for London-klubben og det engelske landslaget.

08.35: Manchester United skal være klare til å tilby Paul Pogba en ny kontrakt med en ukelønn på 400.000 pund for å få franskmannen til å bli på Old Trafford, skriver The Sun.

Pogbas kontrakt med United går ut i sommer og PSG, Real Madrid og Juventus skal alle være interesserte i midtbanespilleren, skriver avisen.

08.15: Mauricio Pochettino venter angivelig bare på et tilbud fra Manchester United om å bli klubbens nye manager i sommer, og om tilbudet kommer vil han takke ja, skriver The Sun.

Argentineren skal ønske seg tilbake til Premier League, men torsdag skrev Henry Winter i The Times at Ajax-trener Erik ten Hag nå har seilt opp som favoritten internt i United.

Torsdag 6. januar

22.09: Ikke en avis vi stoler på, men vi tar likevel med oss at Daily Star-sjefsskribent Jeremy Cross skriver at Cristiano Ronaldo vurderer sin fremtid i Manchester United. Portugiserens kontrakt går til 2023, men han kan ende opp med å forlate United denne sommeren om han ikke er enig i valget av ny manager.

20.46: Mer Anthony Martial: Julien Maynard fra franske Téléfoot skriver at Martial allerede er enig med Sevilla, og at han til og med har snakket med manager Julen Lopetegui, men at United skal være skeptiske til en avtale med Sevilla fordi den spanske klubben ikke kan betale det United krever når det gjelder lånesum/lønnsbidrag.

Videre hevder Maynard at både Barcelona og Juventus også har vært i kontakt med United om Martial, og at de også har vært i kontakt med Martials agent. Det foreligger ikke noe bud for øyeblikket fra Barcelona eller Juventus.

16.39: Newcastle-kjenner Craig Hope skriver i Daily Mail at Newcastle følger med på Anthony Martials situasjon i Manchester United, siden laget trenger en ny spiss etter at Callum Wilson skadet seg. Martial skal opprinnelig ikke ha vært den type angrepsspiller Eddie Howe ønsket å hente, men frykten for at toppscoreren blir ute store deler av vårsesongen har forandret måten de tenker og prioriterer på.

United skal være litt tilbakeholdne med å slippe spillere ut av klubben nå på grunn av smittesituasjonen i England, enn så lenge, men det er nok ikke utenkelig at noe kan skje her i løpet av måneden likevel.

Liverpools Divock Origi har blitt nevnt som et alternativ til Martial, men Howe skal være skeptisk til en slik overgang.

07.50: Wolverhamptons portugisiske midtbanespiller Ruben Neves har flere ganger blitt linket til Manchester United og nå skriver The Sun at United forbereder et bud på 35 millioner pund for å hente 24-åringen i januar.

Wolverhampton skal kreve minst 40 millioner pund for 24-åringen som har Jorge Mendes som sin agent, en agent United har et godt forhold til.

Onsdag 5. januar

22.16: Medisinsk test fredag for Axel Tuanzebe. Les mer i egen sak her.

21.51: Vi har oppdatert vår artikkel om at Ethan Laird blir sendt til en ny klubb.

20.33: BBC skriver at det er flere klubber som er interesserte i å hente Ethan Galbraith på lån, både fra Championship og League One.

Galbraith er for øyeblikket på lån hos Doncaster Rovers, som sliter tungt helt nederst i League One, og det spekuleres i artikkelen i at United kanskje vil teste ham ut i en bedre klubb.

17.42: Marca skriver at Alavés og Facundo Pellistri venter på å finne ut om den uruguyanske kantspilleren skal fortsette i klubben resten av sesongen også.

United har som en del av låneavtalen muligheten til å hente Pellistri tilbake om han ikke får spille nok, og han har spilt vesentlig mindre enn den grensa.

Manglende spilletid taler for å avslutte låneavtalen, men den spanske avisa trekker frem flere grunner til at det også fort kan ende opp med at han blir værende i Alavés:

  • Alavés har nettopp skiftet manager. Det skal ha gjort sjansen større for at Pellistri får bli.
  • United er skeptiske til om U23-fotball i United er en god løsning for Pellistri, og utlån til Championship/League One skal ikke være en løsning Pellistri selv er spesielt lysten på. Alavés/La Liga blir sett på som god matching om en ser bort fra at det har vært mindre spilletid enn ønsket hittil.
  • Pellistri ønsker selv å bli i Alavés ut sesongen som tidligere avtalt.

13.20: Venter du på nytt om spillere inn? Vel, det er kanskje ikke altfor stor grunn til å vente på det i januar, men TalkSPORT-programleder Alex Crook skriver onsdag at Uniteds interesse for Wolves-midtbanespiller Ruben Neves er blitt større. Et par mindre troverdige nettsider skriver at United skal ha kontaktet agenten til Dortmund-stopper Dan-Axel Zagadou. Spilleren er gratis til sommeren.

The Times påpeker som før at Leipzig-midtbanespiller Amadou Haidara er på Uniteds radar, men det er verdt å merke seg at han nå er opptatt med Afrika-mesterskapet for Mali.

Sky Sports never tidligere omtalte Marseille-midtbanespiller Boubacar Kamara som et alternativ.

11.00: Sport Witness gjengir en Gazetta dello Sport-artikkel om River Plate-spiss Julian Alvarez (se også 08.50). Der står det at United skal ha fortalt spillerens agent at de kan betale utkjøpsklausulen, men at Anthony Martials situasjon må avklares før de eventuelt tenker noe mer på Alvarez.

09.05: The Times’ United-journalist Paul Hirst skriver at United har fortalt Ralf Rangnick at det er midler tilgjengelig for å hente spillere, hvis han ønsker å forsterke stallen. Rangnick skal, som tidligere nevnt, mene at den sentrale midtbanen må sees på.

08.50: River Plate-spiss Julian Alvarez har vært mye koblet til United den siste tiden, men transferguru Fabrizio Romano sier at spissen ikke er en prioritet for United. Hovedårsaken til koblingen skal være at Ralf Rangnicks Lomomotiv Moskva fulgte spilleren tett, men det skal ikke være aktuelt for United å betale utkjøpsklausulen på 20 millioner euro.

07.30: Den store saken onsdag er altså alle United-journalistene som nå skriver om store interne problemer i United, at halvparten av spillerne skal være misfornøyde og opp til 11 spillere vil vekk. Les saken her.

07.20: Kieran Trippier ble mye koblet til United frem til overgangsvinduet stengte, men det var under Ole Gunnar Solskjærs ledelse. Nå er høyrebacken fra Atletico Madrid på vei til Newcastle, og sent tirsdag kveld ble nyrike Newcastle enig med Atletico om en overgangssum på 12 millioner pund pluss ulike bonuser for spilleren. Les mer hos BBC.

07.10: Spanske Marca mener at Borussia Dortmund har gitt Erling Braut Haaland frist ut januar til å fortelle dem hva planen hans er for sommeren. De mener også å vite at nordmannen ønsker å spille i La Liga når han drar fra Tyskland.

07.00: Donny van de Beek vurderer fortsatt å dra fra United i januar. Det skriver ESPNs United-journalist, Rob Dawson.

Tirsdag 4. januar

18.40: Det er bare å forberede seg på mye Erling Braut Haaland i aviser og TV utover vinteren og våren og de neste årene – uansett hva som måtte skje i 2022. Nå melder spanske Cuatro at Mino Railola skal ha inngått en avtale med Barcelona for en overgang for Haaland, selv om Jan Åge Fjørtoft, som har sine kilder inn i tysk fotball, avviser dette.

Cuatro mener at Haaland velger Barcelona så lenge de klarer å ordne pengene det vil koste å hente ham.

Det skal også sies at velinformerte personer tidligere har uttalt at det vil ta tid før Haalands fremtid avklares.

11.39: Newcastle-kjenner Luke Edwards i Daily Telegraph har skrevet en artikkel om hva en kan vente seg av Toons i januar, og nevner blant annet der at det er sannsynlig at de vil gjøre et forsøk på å finne ut om Manchester United er villige til å la Donny van de Beek dra.

Det nevnes også at det ikke er utenkelig at Newcastle kan overbevise Anthony Martial om å dra dit, men det virker ikke som om Edwards ser på det som en spesielt sannsynlig overgang heller.

08.07: Klubbene har kanskje ikke bekreftet det ennå, men lokalavisene The Courier og Manchester Evening News skriver at Reece Devine returnerer til Manchester United. Utlånet til St Johnstone har ikke vært noen stor suksess, siden Devine har fått mindre spilletid enn mange av St Johnstone-supporterne mener at han har fortjent.

Så vil tiden vise seg om han får et nytt utlån. Trolig er planen å sende ham ut igjen, og å håpe på at en treffer bedre med destinasjonen denne gangen.

Mandag 3. januar

12.00: Sky Sports melder at Ethan Laird kommer til å gjennomføre legesjekken hos Bournemouth i løpet av 48 timer – i det han altså kommer til å skifte utlånsklubb fra Swansea til Bournemouth. Dermed går han også fra en klubb på 17. plass i Championship til ligalederen i Championship.

10.30: Jonathan Shrager, som tidligere har vist at han har kontakter inn mot United, skriver på Twitter at han er blitt fortalt at United er blant klubbene som har undersøkt muligheten for å signere Denis Zakaria i januar. Zakaria er en 25 år gammel sveitsisk midtbanespiller som lenge har blitt koblet til en større overgang.

10.00: Agenten til River Plate-sensasjonen Julian Alvarez skal være på vei til Europa for å prate med aktuelle klubber om en overgang. Det melder journalisten Roberto Rojas, som mener at møter om den United-aktuelle spissen også skal finne sted i Manchester,

07.10: Spanska Ara skriver at Barcelona kan komme til å tilby United kantspiller Ousmane Dembele i bytte mot Anthony Martial nå i januar.

Martial har vært koblet til Sevilla lenge, men uten at en avtale er i boks. Han har samtidig vært utelatt fra de siste kamptroppene etter at han signaliserte at han helst ville bort fra United.

Dembele manglet da Barcelona søndag slo Mallorca 1-0, etter at han testet positivt på covid i slutten av desember.