Ryktesaker, uke 50

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 19. desember

08.38: Torino-avisa Tuttosport skriver (her gjengitt av Sport Witness) at både Edinson Cavani og Anthony Martial er på Juventus’ liste over potensielle spissforsterkninger i januar.

Juventus har slitt stort offensivt denne sesongen, noe som gjør at de henger etter i kampen om å havne blant de fire beste i Serie A, og de må nok løse sine offensive problemer om det skal bli Champions League-fotball neste sesong.

De har et nokså stramt budsjett, og ser dermed på spillere som enten er på utgående kontrakt, eller som ønsker seg bort fra nåværende klubb.

Sport Witness nevner muligheten for en låneavtale med en kjøpsopsjon i Martials tilfelle, men Tuttosport har ikke gått i detalj på akkurat hvilken type avtale det kan bli. Interessen for de to United-spissene skal uansett være der.

Lørdag 18. desember

16.00: Edinson Cavani – mye rart som ruller rundt nå. The Times hadde 2. desember en sak om Cavani hadde valgt Barcelona som sin nye klubb. Så skrev TYC Sport om det denne uka – og siterte The Times. Dette blir så nevnt av mange – også Marca – og så skriver Manchester Evening News lørdag at Cavani ifølge Marca har valgt Barcelona, selv om Marca-saken altså egentlig stammer fra TYC Sport som skrev av The Times som hadde sin sak 2. desember. Og slik lever ryktebørsen sitt eget liv over mange uker. Jeg nevner det nå, mest for å vise hvordan ting kan utarte, og ofte vil ikke United.no nevne slikt i det hele tatt.

Lørdag er det for eksempel rapporter fra spanske El Nacional om at United skulle ha valgt Boubacar Kamara som ny spiller. Når info om en fransk spiller i et fransk lag som skal kanskje skal til en engelsk klubb dukker opp på et spansk nettsted – og ingen ordentlige United-journalister tar i det – da er det greit å være skeptisk, veldig, veldig skeptisk.

08.05: Det er mye rart man skal lese, men vi tar det med likevel siden det sikkert kommer til å nevnes mange andre steder siden BBCs ryktespalte har brukt den. Nå skriver spanske Sport at Marcus Rashford gjerne skriver under for Barcelona, siden han har fått så lite spilletid i United denne sesongen. De lager til og med et poeng av at Amad Diallo fikk spilletid mot Young Boys som et eksempel på Rashfords utfordringer. Ps. United har kontroll på Rashford frem til 2024 (2023 + 1 års opsjon), og Rashford har vært på banen i 12 av 13 kamper etter comebacket fra skade, og han har startet åtte av dem. Alt dette under tre ulike managere. Og da har vi ikke en gang begynt å snakke om Barcelonas økonomi. Lykke til med den saken, Sport…

08.00: Gazetta dello Sport skriver at Juventus kan være interessert i et lån av Anthony Martial i januar, og heller eventuelt kjøpe ham til sommeren igjen. Martials agent sa forrige uke at spilleren ønsket seg vekk i januar.

Fredag 17. desember

16.20: Den spanske Barcelona-journalisten Gerard Romero (som treffer på en del) mener å vite at Barcelona har tilbudt Edinson Cavani en 18-måneders kontrakt i Spania. Uruguayaneren skal få 3,5 millioner euro for å dra i januar og så fire millioner sesongen etter – pluss bonuser avhengig av prestasjon.

Cavanis United-kontrakt går ut til sommeren, men det står ingenting om noen overgangssum. Hvis dette stemmer kan det også være at United slipper ham gratis siden de selv fikk ham gratis og dermed også slipper å betale lønna hans videre.

15.00: United-journalist David McDonnell skriver at Ralf Rangnick vil kvitte seg med Anthony Martial og Jesse Lingard i januarvinduet. United krever 30 millioner pund for Martial og 20 millioner for Lingard. Dean Henderson kan også forsvinne, men tyskeren ønsker i utgangspunktet å beholde keeperen som backup for David de Gea. Phil Jones kan også forsvinne, mens Donny van de Beek blir værende.

12.27: Gazzetta dello Sport (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Anthony Martial er lei av å vente på førstelagsmuligheter i Manchester United, og at han vil gjøre alt han kan for å få skifte klubb i januar.

Det har blitt spekulert i at Juventus er interesserte, og Martial skal ikke være avvisende til det. Et lån er regnet som det mest sannsynlige, i så fall.

08.06: Det nevnes fra flere hold – som Manchester Evening News og Daily Telegraph – at Anthony Elanga er i ferd med å signere en ny langtidskontrakt med Manchester United.

Elanga signerte den forrige kontrakten (av ukjent lengde) i mars, men siden den gang har han spilt fem ganger for United, og er ventet å få mer tillit også, og da får han nok også en kontrakt som skal reflektere det.

Rangnick skal ifølge begge artiklene ha likt det han har sett av den 19 år gamle svensken hittil.

Torsdag 16. desember

21.02: Fabrizio Romano skriver at det foreløpig er stille rundt Frenkie de Jong, og at Manchester United ikke har startet samtaler om å signere Barcelona-midtbanespilleren.

15.25: Det er en travel dag på ryktefronten, og enda en United-spiller som linkes bort fra Old Trafford er Anthony Martial. Eurosport melder at Atletico Madrid ønsker å hente franskmannen til den spanske hovedstaden og vil tilby en byttehandel uten at det nevnes hvilken spiller som kan gå motsatt vei.

15.20: Transferguruen Fabrizio Romano melder at Dean Henderson er klar til å forlate Manchester United etter at han har fått minimalt med spilletid denne sesongen. Om overgangen vil skje i januar eller i sommer kommer an på hvilke tilbud United eventuelt får på keeperen.

14.45: Antonio Rüdiger har bare et halvt år igjen av kontrakten med Chelsea og har blitt linket til flere storklubber. Nå skal også Manchester United ha vist interesse for stopperen, skriver den tyske journalisten Christian Falk.

Bild skriver at Ralf Rangnick har gode forbindelser med Rüdigers agent og halvbror Sahr Senesie og at United håper det kan bli utslagsgivende. Tyskeren skal ønske seg en ukelønn på rundt 200.000 pund, men Chelsea har så langt ikke ønsket å gå med på det kravet.  

08.15: Erling Braut Haaland vil bli en ettertraktet mann i sommer, og Manchester United er bare en av mange klubber som har blittt linket til Dortmund-spissen.

Barcelona skal nå planlegge å sette sammen en pakke for å hente nordmannen, til tross for økonomiske problemer, skriver den spanske avisen Sport.

Manchester Evening News skriver at Uniteds erkerival City også er interessert i nordmannen, men at det hersker tvil om hvor langt City er villige til å strekke seg for å hente ham.

08.00: I sommer var Manchester United meget lystne på å hente Kieran Trippier fra Atletico Madrid, men prisen Uniteds motstander i åttedelsfinalen av Champions League krevde var for høy. Nå skal Trippier i stedet være aktuell for Newcastle, skriver Football Insider.

00.45: Amadou Haidara har blitt ryktet til United den siste tiden, og malieren er selv klar på at favorittlaget hans er nettopp klubben fra Old Trafford.

– Alle hadde et favorittlag som liten. Mitt var Manchester United. Jeg var en stor fan av Cristiano Ronaldo og jeg likte Paul Scholes, Patrice Evra, Edwin van der Sar og Anderson, sier Haidara til Bild (her gjengitt av Manchester Evening News).

Midtbanespilleren ønsker dog ikke å helle mer vann på ryktemølla.

– Spør du meg om rykter, sier jeg at jeg er i Leipzig og føler meg bra.

Onsdag 15. desember

08.26: Sky Deutschland henviser til rapporter fra England om at Chelsea-stopper Antonio Rüdiger allerede har oppnådd en grunnleggende kontraktsenighet med Real Madrid, og skriver at det ikke stemmer ut fra den informasjonen de sitter på.

Real Madrid er definitivt interesserte, og det samme er PSG og Bayern München, og de skriver at Manchester United nå også er med som en utfordrer i jakten på Rüdiger.

I tillegg ønsker Chelsea å beholde nøkkelspilleren, og vil gjerne unngå at han forsvinner gratis, men partene skal være langt fra enighet om en ny kontrakt.

Tirsdag 14. desember

16.43: Mike McGrath i Daily Telegraph skriver at Manchester United ser på midtbanealternativer siden Paul Pogbas fremtid er usikker.

Pogba skal ikke ha bestemt seg for hvor han spiller neste sesong, og United er på et tidlig stadie i å vurdere potensielle midtbanesigneringer om Pogba skulle forlate klubben.

Mot slutten av artikkelen nevnes det også at Kieran Trippier, som har blitt sterkt koblet til United tidligere, er Newcastle-manager Eddie Howes hovedprioritering neste måned.

07.20: Frenkie de Jong skal ifølge flere rapporter være tilgjengelig fra Barcelona, siden klubben desperat trenger penger, men da faren hans snakket om sønnens fremtid med Algemeen Dagblad i Nederland var svaret om United følgende: – Europas fem største klubber har alle vært i kontakt, men United og Bayern? Det er ofte så dårlig vær der. Ja, dette er fotball, men sånt betyr noe.

07.10: Edinson Cavanis bror har igjen snakket om spissens fremtid. Han hinter til et klubbskifte, men uten at det er spesifisert at det eventuelt skjer før sesongslutt. Samtidig har spanske Marca en sak der Barcelona, Juventus og brasilianske Corinthians er klubber som alle ønsker seg uruguayaneren.

07.00: Ingen stor nyhet dette, men i en lengre sak på The Guardian om at Lille-stopper Sven Botman er et hovedmål for Newcastle i januar står det også at klubben ønsker seg Jesse Lingard på lån eller permanent avtale.

Mandag 13. desember

19.45: Transferguru Fabrizio Romano melder at Marseille-midtbanespiller Boubacar Kamara er én av mange spillere United speider på, men at det foreløpig ikke er noen kontakt med Leipzig eller agenten til Amadou Haidara.

16.00: Denne ble ikke nevnt i helga, men vi tar det med: Andreas Pereira understreker at han vil bli i Brasil, der han nå er utlånt til Flamengo.

– Ønsket mitt har alltid vært å bli her videre, og nå skal vi gjøre alt vi kan for at det skjer, sier han ifølge ESPN.

08.30: Ikke så mye interessant så langt. Diogo Dalot har flere ganger blitt koblet til José Mourinho og Roma. Ifølge Corriere Dello Sport virker imidlertid en overgang usannsynlig, kanskje med hensyn til at portugiseren har spilt seg inn på laget, og Roma har derfor i stedet rettet blikket mot Max Aarons og Benjamin Henrichs.

I tillegg nevner nettstedet 90min.com at PSG er et av lagene som vurderer Anthony Martial.