Ryktesaker, uke 49

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12. desember

09.27: Sunday Mirror hevder i en såkalt eksklusiv sak at Erik ten Hag har blitt identifisert av United-styret som mannen som kan bringe suksess tilbake til Manchester United, og nederlenderens innrømmelse i midtuka om at han er åpen for nye utfordringer åpner døra for Uniteds del.

Ten Hag skal ifølge artikkelen ha imponert United med måten han har foredlet talenter på, men også måten han har klart å få gode prestasjoner ut av spillere som ikke fikk det helt til i Premier League.

Artikkelen er skrevet av Simon Mullock, som ikke regnes som en spesielt treffsikker journalist på United-stoff, så vi ville tatt det med en klype salt.

Lørdag 11. desember

08.10: Ralf Rangnick uttalte seg om kontraktssituasjonen til Paul Pogba i går. Les mer i egen sak!

08.05: Skal Cristiano Ronaldo gjøre enda et comeback? Her er vi usikre på kilden, men Football Insider melder i alle fall at Real Madrid følger 36-åringens situasjon på Old Trafford.

08.00: I går meldte agenten til Anthony Martial at franskmannen vil se seg etter ny klubb i januarvinduet. Ifølge Daily Mirror har Newcastle, Arsenal, Barcelona og Paris Saint-Germain vist sin interesse.

Fredag 10. desember

22.15: Det planlagte utlånet til Feyenoord for Amad Diallo ble kansellert grunnet skade. Ifølge Fabrizio Romano er den nederlandske klubben en av flere som er interessert i ivorianeren i januar. Romano tvitrer også om Newcastles interesse for Jesse Lingard.

13.45: Anthony Martials agent sier at franskmannen ønsker seg bort fra United i januar. franskmannen vil se seg etter ny klubb i januarvinduet

Barcelona skal, ifølge The Times’ United-journalist Paul Hirst og hans kollega Pol Ballus, følge nøye med på utviklingen i saken.

13.00: I et stort intervju med tyske sport1 snakker agent Mino Raiola både om Paul Pogba og Erling Braut Haalands fremtid. Les mer om det her.

09.40: ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at United forventer en rolig januar-måned på overgangsmarkedet.

De legger imidlertid til at da Ralf Rangnick ble intervjuet av United-ledelsen kom han blant annet inn på spillere som Jude Bellingham, Kalvin Phillips og Amadou Haidara, i tillegg til at han snakket om Erling Braut Haaland. Alle disse navnene er også blitt koblet til United de siste ukene.

07.10: Gerard Romero er kjent som en fyr som melder mye, men som også kan treffe på Barcelona-stoff, han er blitt nevnt som såkalt tier 1 i troverdighet og nå har han meldt at Barcelona faktisk vil være villig til å slippe midtbanespiller Frenkie de Jong. United er blant de interesserte, og The Sun nevner en mulig overgangssum på cirka 50 millioner pund – noe som vel høres i overkant lavt ut all den tid han dro til Barcelona for 75 millioner euro og har kontrakt med dem i flere år til. Marc-Andre ter Stegen og Sergino Dest skal også være blant spillerne Barcelona kan finne på å selge nå som de sviktet i Champions League.

07.00: Antonio Rüdiger er blitt koblet til en mulig United-overgang senest denne uka, siden han er uten kontrakt i Chelsea til sommeren. Nå skriver pålitelige The Athletic at Real Madrid føler seg stadig sikrere på at han kommer til å skrive en pre-kontrakt med dem i januar og dra dit til sommeren.

Daily Mail har også en eksklusiv sak om Rüdiger, der de skriver at han trolig vil få en lønn på nærmere 400 000 pund i uka der han går, og de har ikke nevnt United som ett av lagene som er tettest på denne overgangen.

Torsdag 9. desember

21.25: Fotballagent Mino Raiola er ikke akkurat kjent som tidenes mest anonyme spillerformidler og tar seg gjerne en prat med diverse medier når han finner det hensiktsmessig.

Nå har han snakket med Sport1 (her sitert av The Mirror) om klient Erling Braut Haaland, en spiller United har vært linket til i lang tid. Raiola forteller at Haaland-leiren har en formening om hvor fremtiden ligger.

– Vi har tenkt på fremtiden hans i to år. Vi har klare ideer og hvor han bør dra og vi ser selvfølgelig på hva markedet har å tilby. Med en spiller som ham, er det vi som påvirker markedet og ikke markedet som påvirker oss, sier Raiola.

– Jeg har endret overgangsmarkedet. Vi agenter har laget en ny sport, ved siden av fotballen – overgangsmarkedet. I dag snakker vi om fotball to dager i uka, mens vi snakker om overganger de fem andre.

09.50: The Sun skriver at Kalvin Phillips ikke ønsker å ødelegge sitt forhold med Leeds-fansen ved å gå til United, og at det derfor skal være mye mer aktuelt med en overgang til Liverpool før neste sesong.

Onsdag 8. desember

13.40: Ricardo Pepi er bare 18 år gammel, men han rakk likevel å score 13 mål på 31 kamper for FC Dallas i MLS i løpet av 2021-sesongen. Den unge amerikaneren har også revet til seg seks landskamper og betalt for tilliten med tre scoringer.

The Mirror har tidligere lenket både United og Liverpool til den fremadstormende spissen og CBS skriver at klubbene kan få konkurranse fra Bayern München. Mirror skriver om en mulig overgangssum på 7,5 millioner pund.

10.30: Ralf Rangnick fikk en god start på United-karrieren med 1-0-seier mot Crystal Palace søndag, men enn så lenge er den uttalte planen fortsatt å hente en ny, permanent trener til sommeren.

Italienske Roberto Mancini har blitt lenket til Old Trafford-jobben, men den tidligere Manchester City-treneren insisterer på at han er opptatt med å lede det italienske landslaget:

– At jeg skal ha en muntlig avtale med en klubb i Premier League? Det er helt feil. Alt jeg tenker på er å lede Italia til VM og prøve å vinne hele turneringen, sier Mancini ifølge Gazzetta dello Sport.

08.25: The Independent skriver at United er blant klubbene som har meldt sin interesse for Chelseas Antonio Rüdiger. Tyskeren er på utgående kontrakt i londonklubben og viser foreløpig ingen tegn til å skrive under på en ny avtale.

Det skal riktignok sies at Real Madrid anses som den ledende kandidaten til å hente midtstopperen, som visstnok vil foretrekke å bytte liga dersom han først skal forlate Chelsea.

Bayern München og Tottenham nevnes også som mulige beilere.

Tirsdag 7. desember

21.00: Edwin van der Sar sier at han ikke er aktuell for United nå, men at det kanskje kan skje på et senere tidspunkt. – Jeg trives veldig godt i Ajax nå, og har fortsatt to år igjen av kontrakten min her. Jeg ønsker også å oppnå mer her med Ajax, men jeg er sikker på at en gang i fremtiden så vil øyeblikket komme.

Søndag ble det publisert et intervju hvor Ajax-trener Erik Ten Hag sa at han var klar for en større jobb utenlands.

19.30: Daily Mirrors James Nusey skriver at Liverpool leder kampen om Jude Bellingham, og at de kan være villig til å gi nærmere 90 millioner pund for midtbanespilleren. United har lenge blitt koblet til Bellingham. Liverpool håper å utnytte det at veldig mange av rivalene er så opptatt av Erling Braut Haaland til å sikre seg 18-åringen, hevder Nursey.

12.00: Dean Henderson kan bli bli André Onanas erstatter i Ajax, ifølge Manchester Evening News. Edwin van der Sar skal ha likt det han har sett av United-keeperen. United skal imidlertid ikke ha bestemt seg for om Henderson skal lånes ut eller selges.

11.55: Real Madrids Federico Valverde har blitt koblet til Manchester United. Ifølge Fabrizio Romano er det en lite sannsynlig overgang.

08.05: Vi tar med oss at den franske avisen L’Equipe i dag skriver om Lionel Messis misnøye med Mauricio Pochettino. Den argentinske PSG-stjernen skal ifølge avisen være usikker på om landsmannen har de kvalitetene som trengs for å lede laget til suksess. Pochettino er sterkt koblet til jobben som United-manager.

08.00: I går skrev vi om Barcelonas krav til Ousmane Dembélé. I dag kobles franskmannen (igjen) til Manchester United. Det er spanske Mundo Deportivo som skriver om interessen. Newcastle skal også ønske seg Dembélé, som er på utgående kontrakt.

00.10: Manchester United skal være interessert i Barcelonas Frenkie De Jong. Det melder den spanske avisen El Nacional.

Nederlenderen kan være aktuell for 55 millioner euro og skal ha fanget Uniteds interesse etter at United først skal ha avslått et tilbud om å hente Philippe Coutinho fra Barcelona.

Mandag 6. desember

13.45: Ifølge ESPN henter Ralf Rangnick inn amerikanske Chris Armas til trenerteamet. Les mer i egen sak!

07.20: Ikke så mye i dag. Ousmane Dembélé har blitt koblet til Manchester United en stund. Ifølge spanske Sport har Barcelona gitt franskmannen en frist til 31. desember på å gi klubben beskjed om han kommer til å signere ny kontrakt. Hans nåværende avtale går ut i sommer.

Ellers uttalte Erik ten Hag seg om fremtiden i går.