Ryktesaker, uke 53

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 3. januar

12.03: Steve Bates fra Sunday Mirror (ta det med en klype salt) skriver at United føler at de kan ha kommet heldig ut av det at de nektet å betale det Dortmund krevde for Jadon Sancho, og at de i Old Trafford-hierarkiet nå diskuterer behovet for å signere Sancho den kommende sommeren – interessen skal ha kjølnet noe.

Ifølge kilder i United skal Ole Gunnar Solskjær være mer lysten på Sancho-lagkamerat Erling Braut Haaland.

Sancho er fortsatt på radaren, men Braut Haaland skal være angriperen United virkelig ønsker. Det at Braut Haaland blir representert av agent Mino Raiola skal  ikke være noe som vil hindre United, fordi de i United-ledelsen tror at dynamikken med frittalende agenten vil være mye enklere med nordmannen enn i Pogba-tilfellet.

11.46: Manchester Evening News skriver at Timothy Fosu-Mensah fortsatt ønsker å bli i Manchester United selv om nederlenderen nylig avslo et nytt kontraktstilbud. 23-åringen skal ha følt at tilbudet ikke var godt nok.

Monaco, Marseille, Hertha Berlin og Bayer Leverkusen viser alle interesse for Fosu-Mensah, ifølge artikkelen, som er ført i pennen av Richard Fay.

Fosu-Mensahs kontrakt går ut i sommer, og United har allerede brukt opp forlengelsesopsjonen i kontrakten.

00.20: I forrige ukes ryktespalte kunne du lese at United igjen er lenket til Schalke-stopper Ozan Kabak. Nå skriver Daily Mail at Crystal Palace har kastet seg inn i kampen om 20-åringen. Avisen skriver at United, Leicester og RB Leipzig er klubbene som fra før av er med i kampen om tyrkeren.

Lørdag 2. januar

21.15: Mike McGrath i The Telegraph skriver at det sannsynligvis ikke vil komme noen store signeringer for Premier League-klubbene i januarvinduet. Årsaken er usikkerheten som kommer med en coronapreget fotballverden.

Det største hinderet for spillere som vil vekk, er at lagene ofte har fylt sine makskvoter på 25 mann i stallen. I tillegg trenger ethvert lag sine spillere, i tilfelle coronaviruset rammer stallen.

McGrath melder dog om fire overganger som kan finne sted i januarvinduet og én av disse er Brandon Williams ut av United. Både Southampton og Bayer Leverkusen er interesserte.

20.45: Lite troverdige CalcioMercato melder at Juventus har vurdert å tilby spillere som Douglas Costa og Aaron Ramsey i bytte for Paul Pogba. Det skal være fullstendig uaktuelt for Ole Gunnar Solskjær, som vil ha toppspillere eller penger i bytte for sin franske midtbanemann.

19.15: Bayern Münchens forsvarsspiller, David Alaba, ser ut til å være på vei bort. Daily Star har tidligere skrevet at United skal ha tatt kontakt med østerrikerens representanter. Nå siterer de spanske Marca på at 28-åringen i stedet skal være svært nære en avtale med Real Madrid.

17.45: The Athletic skriver at det ikke er tegn til at United vil signere en ny midtstopper i januarvinduet. Interessen for Dayot Upamecano skal ha kjølnet, etter franskmannens opptreden i 5-0-tapet for nettopp United i Champions League.

16.15: Vi noterer oss også at PSG har offentliggjort at Mauricio Pochettino er deres nye hovedtrener. Argentineren har lenge blitt koblet til Ole Gunnar Solskjærs jobb som sjef på Old Trafford.

16.10: 90min, som ikke er verdens mest troverdige kilde, hevder at United tror de kan få Jadon Sancho for billigere neste sommer enn det de hadde måttet betale forrige sommer. Klubben skal ikke være bekymret for 20-åringens dårlige form denne sesongen og skal føle seg sikker på at engelskmannen skal være mulig å hente for under 100 millioner pund.

08.02: Forrige uke ble det hevdet at West Bromwich er en av klubbene som ønsker å hente Daniel James (på lån), men Daily Mail skriver at Sam Allardyce har valgt å prioritere annerledes i januarvinduet. Allardyce mener angivelig at det er sentrallinjen som må styrkes, og kantspillere kommer ikke til å bli prioritert, så derfor går ikke Allardyce for verken James eller Duncan Watmore, selv om han skal være fan av begge spillerne.

Så er jo selvsagt et annet spørsmål om United uansett ville vært villige til å sende James ut fra klubben i en sesong med et slikt kampprogram som dette, og svært mye å spille for.

James har scoret to mål for United på ni kamper (seks fra start) denne sesongen.

Fredag 1. januar

10.10: United må betale 100 millioner pund hvis de nå skal få kloa i Aston Villas Jack Grealish. Det skriver Daily Mails United-journalist, Chris Wheeler. Det skal eventuelt være snakk om en sommer-overgang, og flere europeiske storklubber er nå interesserte. I sommer stod United over et kjøp av Grealish for 65 millioner pund, og like etter skrev han under på en ny femårskontrakt.

10.00: Erling Braut Haaland kobles jevnlig til United. Hans agent, Mino Raiola, avviser nå rapporter om at nordmannen skriver under for Barcelona hvis Emili Rousand vinner presidentvalget der. Samtidig skriver spanske AS at Haaland kommer til å skrive under for Real Madrid sommeren 2022.

Torsdag 31. desember

18.55: ESPNs United-journalist, Rob Dawson, skriver at kilder har fortalt ham at United vurderer et kjøp av Norwich-høyreback, Max Aarons (20), men at de føler at de kan bli tvunget til å vente frem til sommeren.

Dette er ikke nytt. Det er bare en dag siden Fabrizio Romano også nevnte Uniteds interesse i Aarons.

14.00: United skal ha utløst klausulen i Jesse Lingards kontrakt som binder ham til klubben til sommeren 2022, i stedet for at han kan forlate klubben gratis til sommeren. Det skriver Sky Sports.

09.40: Dylan Levitt har slitt med spilletiden på utlån til Charlton denne sesongen og har ikke spilt en kamp i League One siden oktober. Nå sier lagets trener, Lee Bowyer, at klubben må vurdere hva som skal skje med 20-åringen videre, i samråd med United.

– Det har vært tøft for ham, fordi Ben Watson er foran ham. Ben er en erfaren spiller som har gjort det bra for oss. Nå må vi snakke med Manchester United og se hva de tenker, sier han til London News Online.

Onsdag 30. desember

22.22: Daily Mail skriver at Timothy Fosu-Mensah har avslått Uniteds nye kontraktstilbud, og at nederlenderen ønsker å forlate klubben.

Marseille, Monaco, Hertha Berlin og andre Premier League-klubber skal være interesserte. 22-åringens kontrakt går ut etter sesongen, og dermed kan Fosu-Mensah inngå samtaler med utenlandske klubber.

Simon Jones, som vanligvis er treffsikker på United-nytt, er en av artikkelforfatterne.

18.56: Litt mer fra Fabrizio Romano: i den nyeste episoden av journalistens podkast, ble følgende United-relatert stoff nevnt:

 • United planlegger med Ole Gunnar Solskjær i januarvinduet og til sommervinduet. Klubben har ikke vurdert et managerskifte.
 • Solskjær facetimet med Amad Diallo denne uka.
 • Mino Raiola er helt overbevist om at Paul Pogba drar til sommeren. Verken PSG eller Real Madrid kommer til å signere franskmannen i januar.
 • United er i kontakt med agenten til Moisés Caicedo, og føler at de har kontroll over situasjonen, men United må nå bestemme seg for om de vil signere ecuadorianeren eller ikke. Avtalen er ikke i boks ennå, og arbeidstillatelse må avklares også. Situasjonen blir sannsynligvis klarere i løpet av de neste dagene. Caicedo ønsker å gå til United eller en annen toppklubb.
 • Jadon Sancho forlater ikke Dortmund i januar, men kommer sannsynligvis til å bytte klubb i sommer, og da vil kappløpet om hans signatur være åpent. United er per nå favoritter, rett og slett fordi de ble enige med Sancho om en avtale forrige sommer.

  18.34: Mer Max Aarons (og Moisés Caicedo), denne gangen fra Fabrizio Romano.

  Han skriver at United har hatt Aarons på radaren i flere måneder, men at Norwich-backen ikke er i nærheten av en United-overgang nå. Når det gjelder Caicedo er det opp til United, og ingen avgjørelse skal være tatt, og andre klubber skal også være interesserte i ecuadorianeren.

  13.05: Daily Mail skriver at United går mot et travelt januarvindu, ettersom klubben ruster seg opp til tittelkamp. Avisen skriver at United er interessert i å hente en ny høyreback, og både Max Aarons og Kieran Trippier står på ønskelisten. Det skal skape trøbbel for sistnevnte at han er utestengt til mars på grunn av brudd på tippereglene til FA.

  United skal også jobbe for å hente ecuadorianske Moisés Caicedo til Old Trafford. I så fall vil 19-åringen koste 4,5 millioner pund.

  Det kan også nevnes at nettstedet todofichajes melder at det er enighet mellom United og Independiente del Valle om midtbanespilleren og at avtalen vil offentliggjøres i løpet av de neste timene. Nettstedet har dog bommet flere ganger tidligere.

  12.35: Timothy Fosu-Mensah er ønsket av både Marseille og Hertha Berlin, skriver Football Insider. Nederlenderens kontrakt går ut til sommeren og United skal ha tilbudt 22-åringen en ny kontrakt, som forsvarsspilleren ikke skal ha tatt stilling til ennå, skriver nettstedet.

  08.10: Daily Express mener å vite at Ole Gunnar Solskjær ønsker å kjøpe inn en konkurrent til Aaron Wan-Bissaka i januarvinduet. Et alternativ skal være Norwichs Max Aarons. United skal være favorittene til å sikre seg 20-åringen, foran blant andre Arsenal og Spurs.

  Tirsdag 29. desember

  08.13: Koblingen er ikke ny, men Newcastle-journalist Lee Ryder i Newcastle Chronicle skriver i alle fall at Brandon Williams er et navn på lista over mulige lånesigneringer for Newcastle nå i januar.

  Det hevdes i artikkelen at Newcastle må basere seg på låneoverganger i det kommende vinduet, og da skal altså Williams være et alternativ.

  Williams har også blitt koblet til Southampton en stund, og Bayer Leverkusen har også blitt nevnt som en mulig lånedestinasjon.

  Mandag 28. desember

  19.15: Edinson Cavani blir gjerne i Manchester i ytterligere ett år – så lenge han er en del av Ole Gunnar Solskjærs førstelagsplaner. Det skriver Paul Hirst, United-journalisten i The Times. Uruguayaneren skal også ha blitt imponert over jobben United har lagt ned for at han skal finne seg til rette i Manchester.

  LES OGSÅ: Solskjær signaliserte Cavani-forlengelse

  19.00: Fabrizio Romano sier at Borussia Dortmund ikke vil selge Jadon Sancho i januar, men at han kommer til å forlate Tyskland til sommeren, trolig til fordel for en Premier League-klubb. Romano mener også det er 100 prosent sikkert at Paul Pogba forlater United til sommeren.

  United skal ikke være interessert i å bytte Pogba mot spillere som Aaron Ramsey eller Adrien Rabiot. Det skal være penger eller absolutte toppspillere som skal i retur.

  Supporterklubbens Dag Langerød sa i et videoprogram denne uka at hans informasjon fra Manchester er at Sancho ikke lenger står øverst på Uniteds ønskeliste.

  13.30: Det har seg at United skal ha innledet samtaler med Kieran Trippier om en potensiell retur til Premier League, skriver The Athletic. United ønsker enda en trygghet i back-posisjonen, og skal ha sett seg ut den tidligere Tottenham og Burnley-backen, som sitt mål. Trippier har imponert for Atletico Madrid, og skal ikke være negativ til å returnere til England.

  08.00: United har trukket seg fra kampen om signaturen til David Alaba, som kan forlate Bayern München gratis til sommeren. Ifølge The Athletic er det kostnadene rundt overgangen som skal ha gjort at United har hoppet av.