Ryktesaker, uke 48

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 29. november:

08.10: Fryktelig stille på ryktefronten denne morgenen, men spanske AS skriver at Real Madrid vil hente Kylian Mpabbé fra PSG, før de eventuelt henter Erling Braut Haaland fra Borussia Dortmund. Bayern München, Juventus og United er andre klubber som kunne tenke seg å få kloa i nordmannen.

Lørdag 28. november

08.00: Borussia Dortmunds Michael Zorc sier han ser for seg at Erling Braut Haaland blir i klubben lenge, melder Bild Sport. Spissen har blitt koblet til andre klubber i en lengre tid, men det ser altså ut som han i hvert fall blir til utkjøpsklausulen aktiveres i 2022.

Fredag 27. november

11.30: Sheffield United skal være interessert i å hente Marcos Rojo på lån i januar, melder The Athletic.

Rojo har kun startet elleve Premier League-kamper de siste tre sesongene og denne sesongen har Rojo ikke spilt et eneste minutt på grunn av skade.

11.15: Den tyrkiske AC Milan-kanten Hakan Çalhanoğlu vil høyst trolig komme til Manchester United. Det sier den tyske Bild-journalisten Christian Falk til podcasten Stretford Paddock.

– Ja, det stemmer fordi det var samtaler mellom United og agenten hans sist sommer. Juventus var også interessert, men han sa nei fordi han visste om Uniteds interesse. Samtalene har kommet langt allerede, og han vil snart kunne gå gratis. Dette er en overgang som det virker svært realitisk at vil skje, sier Falk

10.35: Manchester United skal ha tilbudt Timothy Fosu-Mensah ny kontrakt, melder Manchester Evening News. Den unge nederlenderens kontrakt med klubben går ut etter denne sessongen, og Fosu-Mensah står fritt til å snakke med andre klubber i januar om han ikke forlenger med United.

08.50: Manchester United har ikke gitt opp å hente Ousmane Dembele på lån, og United vil gjøre et nytt fremstøt i januar når overgangsvinduet åpner igjen. Det melder Fabrizio Romano i sin podcast Here We Go.

United var i samtaler med Barcelona i høst om en overgang for franskmannen, men United skal kun ha vært interessert i en låneavtale, mens Barcelona da ønsket å selge Dembele.

Torsdag 26. november

08.08: Corriere dello Sport har gjentatt påstanden fra helga om United som en mulig destinasjon for Inters Christian Eriksen, som ikke har slått til i Italia.

Dansken forstår angivelig Antonio Contes valg om å prioritere andre, og han er lite lysten på å kaste bort hele sesongen, spesielt med tanke på europamesterskapet den kommende sommeren.

Eriksen ser på en retur til Premier League som den perfekte løsningen, og det hevdes at United er ute etter ham, og at Arsenal også er fan av 28-åringen. Dortmund skal også være interesserte.

Det kan være at Eriksen nå vil bli billig nok til at det kan være en god avtale for noen, men mange vil nok likevel tvile på Corriere dello Sports påstand om United-interesse nå som både Bruno Fernandes og Donny van de Beek har kommet inn til United siden Eriksen forlot Tottenham.

Vi ville med andre ord tatt dette ryktet med en klype salt.

Onsdag 25. november

16.58: Ask Ornstein på YouTube fikk The Athletic-journalisten David Ornstein et spørsmål som handlet United. En av hans seere lurte nemlig på om United fortsatt ser etter en Director of Football.

– Det er veldig sannsynlig at United kommer til å gjøre en ansettelse, sa Ornstein, men presiserte at han ikke trodde at det i så fall blir en tradisjonell Director of Football.

United er nemlig ikke ute etter å revolusjonere rekrutteringsavdelingen eller noe sånt, de mener de er på riktig vei der allerede, og at mye av frustrasjonen fra det forrige overgangsvinduet handlet om en pandemiskapt situasjon rundt Jadon Sancho, og at overgangsvinduet ellers var en suksess for Uniteds del.

Ornstein tror ikke at United eksakt vet hva slags type ansettelse det eventuelt blir, og han er helt sikker på at det ikke blir den ansettelsen «mange av oss synes at de trenger».

United skal ikke ha laget en ønskeliste, eller startet en intervjuprosess, så det er lite som tyder på at det kommer noe umiddelbart på denne fronten.

08.55: Real Madrid-trener Zinedine Zidane sier at det bare er for United og andre klubber å glemme Raphael Varane. Han er overhodet ikke til salgs, blir han sitert på i en sak gjengitt av The Sun.

Tirsdag 24. november

08.33: Den Madrid-baserte avisa La Razón skriver (i en sak som egentlig omhandler Real Madrids interesse) at United vil prøve å signere den 23 år gamle Villarreal-vingen Samuel Chukwueze om en ikke får tak i Jadon Sancho.

De omtaler også interesse fra Leicester, Everton, Chelsea, Liverpool og Wolverhampton – i tillegg til den angivelige interessen fra Real Madrid og United.

Vi er vel ikke helt sikre på La Razóns troverdighet, men Manchester Evening News nevner i sin videreformidling at avisas forståelse av situasjonen er at Chukwueze ikke er et prioritert mål for United.

Mandag 23. november

21.14: Ifølge Manchester Evening News skal United ha signert den 15 år gamle keeperen Tom Wooster fra Barnsley, og unggutten selv har postet et bilde av seg selv i United-treningstøy på Carrington (i tillegg til et bilde i Barnsley-treningstøy på samme sted) på Instagram, så det ser nok ut til å stemme.

Wooster har representert England på U15-nivå, og ble kåret til årets spiller i Barnsley-akademiet i 2019/20. Trolig vil han i starten spille for U16-laget.

Det blir sannsynligvis ingen offisiell bekreftelse av denne signeringen.

10.00: Southampton er interessert i å låne Brandon Williams, og vil undersøke mulighetene for det igjen i januar. Det skriver The Athletic. Williams var ønsket av Southampton også i sommer, men ble da overbevist av Ole Gunnar Solskjær om at han var en del av planene hans for denne sesongen.

07.00: Dean Henderson ønsker å lånes ut fra United i januar for å forbedre sine sjanser til å bli Englands valg i fotball-EM til sommeren. Det skriver The Suns Alan Nixon i en såkalt eksklusiv sak. Henderson har kun fått spille tre kamper for United så langt, to i ligacupen og én i Champions League. Leeds, Brighton og Championship-klubben Bournemouth skal være interessert, men United sitter selvsagt med siste ord i saken om keeperen som debuterte for Englands A-landslag i landslagspausen i november.