Ryktesaker, uke 28

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 12, juli

15.41: United skal være villige til å legge 58 millioner pund på bordet for å sikre seg Inters Milan Skriniar. Det er Tuttosport som skriver dette (gjengitt av Daily Mirror). Den italienske avisen er ikke regnet som den mest treffsikre kilden. Manchester City er også interessert i midtstopperen.

08.15: Ifølge den tyske avisen Westdeutsche Allgemeine Zeitung (gjengitt av MEN) vil ikke Dortmund akseptere noen bud på Jadon Sancho for under 116 millioner pund. Det har blitt sagt mange forskjellige priser den siste tiden, så dette må selvfølgelig ikke stemme.

08.10: Kalidou Koulibaly sier til Gazzetta dello Sport at han har det bra i Napoli og kunne blitt i klubben. United, Manchester City, Real Madrid og Liverpool skal alle være interesserte i midtstopperen.

Lørdag 11. juli

13.10: Ben Chillwell skal være på radaren til både Chelsea, Manchester City og United. Ifølge The Sun er prislappen på 60 millioner pund. Sett utenfra er det nok ikke så mye hold i dette rykte da Luke Shaw og Brandon Williams har levert bra for United.

10.18: Ifølge Corriere Fiorentiono nærmer United og Fiorentina seg enighet angående kantspiller Federico Chiesa. Problemet er at spilleren selv ikke er så lysten på en overgang, og United blir nødt til å overbevise 22-åringen. Chiesa står med syv mål og fem assist denne sesongen, og prislappen skal være på rundt 60 millioner euro.

Fredag 10. juli

08.04: Troverdige James Ducker (Daily Telegraph) har skrevet en sak med litt forskjellig overgangsinfo.

Punktvis oppsummering:

  • Ole Gunnar Solskjær er spesielt lysten på en angrepsspiller på høyresiden. Jadon Sancho er hovedmålet, men United har ikke tenkt å gå med på å betale hva som helst. Dortmund skal ønske minst 90 millioner pund, etter at de opprinnelig ga den unge engelskmannen en prislapp på 115 mill. pund.
  • Jack Grealish var identifisert som et ledende mål for midtbanen hvis Paul Pogba skulle reise, men United er stadig mer optimistiske om at Pogba blir, og det er sannsynlig at Solskjær vil prioritere andre posisjoner.
  • Solskjær er også i markedet for en spiss og en stopper. Solskjær avviste kanskje Nathan Aké-snakket, og nevnte klubbens antall midtstoppere, men United søker kjøpere for Chris Smalling, Marcos Rojo og Phil Jones, så han har en midtstoppersignering i sikte.

Torsdag 9. juli

14.41: Dortmund-sportsdirektør Michael Zorc har snakket om Jadon Sancho i lys av ryktene om at unggutten kan vende tilbake til engelsk fotball.

– Om Jadon reiser, så kommer vi til å forsterke angrepet, sa Zorc til kicker (her via ESPN), før han bekreftet at de har spillere på radaren.

Zorc-kollega Hans Joachim Watzke (CEO i Dortmund) siteres i samme artikkel på følgende:

– [Om Sancho forlater klubben], så vil prisen for alle spillere vi er interesserte i gå opp med 5 eller 10 millioner euro.

Med andre ord: det kan kanskje være bra for Dortmund å kjøpe før Sancho-avgangen bekreftes, men samtidig avviser Watzke slettes ikke muligheten for at Sancho kan bli værende.

– Om han blir værende hos oss, så blir han. Og det er det vi sportslig sett ønsker.

11.17: Paul Pogbas kontraktssituasjon ble diskutert under del to av onsdagens pressekonferanse med Ole Gunnar Solskjær – dere kan lese hva Solskjær sa her.

Pålitelige Chris Wheeler skriver i Daily Mail at Pogba er klar til å åpne samtaler med Manchester United om en ny kontrakt. United skal foreløpig ikke ha tilnærmet seg franskmannen angående ny kontrakt, men det skal være sannsynlig at det settes i gang samtaler med Pogbas representanter ved sesongslutt.

Ifølge Fabrizio Romano har United startet samtaler med Raiola, uten at det ser ut som om det første konkrete kontraktsforslaget har kommet.

07.56: Rob Dawson i ESPN skriver at det er stadig mer sannsynlig at Paul Pogba er Manchester United-spiller neste sesong, noe som betyr at penger som ellers var øremerket Jack Grealish, Donny van de Beek eller James Maddison heller potensielt kan brukes på en ny midtstopper. Bournemouths Nathan Aké, Aston Villas Tyrone Mings og Milans Alessio Romagnoli er blant alternativene, ifølge Dawson.

Utenom Aké, som har blitt nevnt litt i det siste, så er ikke dette spillere som nevnes særlig ofte i forbindelse med United, og Manchester Evening News har ved flere anledninger gjentatt at stopperkjøp neppe blir prioritert.

Onsdag 8. juli

17.54: Mer om utlånte stoppere: Teleradiostereo-journalist Paolo Rocchetti påstår (her gjengitt av Sport Witness) at Jozo Palac, mellommannen som håndterer Uniteds samtaler med Roma om Chris Smalling, i dag tidlig skulle lande i Roma for å snakke med klubben. Dette skal være en svært viktig dag for Smallings fremtid i Roma.

Foreløpig er låneavtalen forlenget ut Serie A-sesongen. Kan det bli en permanent overgang? Det skal angivelig være det spilleren selv ønsker, i alle fall.

17.49: Agent Jonathan Barnett, som blant annet representerer Marcos Rojo, har snakket med Stretty News (det ble også ble snakket om Tahith Chong, noe en kan lese mer om her), og der gir han uttrykk for at det åpenbart er ganske sannsynlig at Rojo forlater klubben i sommer.

Rojo ønsker seg angivelig tilbake til Argentina, hvor han nå har vært på lån (i Estudiantes), og spørsmålet i det siste har vært om det er noen argentinsk klubb som kan betale en sum United vil være fornøyd med. Barnett vet ikke noe om det blir en permanent overgang til Argentina nå, sier han.

15:32: Daily Express melder at United kan bli tilbudt Neymar i sommer. Brasilianeren vil visstnok vekk fra Paris, og avisen skriver at PSG kan finne på å tilby kanten til United eller Manchester City.

Dette kan nok tas med minst to klyper salt. Daily Express er ikke spesielt troverdige, for å si det mildt.

14:11: Manchester Evening News videreformidler en sak fra Gazzetta dello Sport. I saken står det at det er uaktuelt for United å leie ut Alexis Sánchez igjen neste sesong. Klubben vil bare bli kvitt chileneren dersom det er på permanent basis.

10:35: Guillem Balague har uttalt seg om Thiago Alcantara. Den spanske journalisten hevder at Thiago er på vei bort fra Bayern München, og at han ønsker seg til Premier League. Playmakeren kan se for seg å spille i enten United, Liverpool eller Arsenal.

08:18: Tidligere United-sjef David Moyes skal være lysten på å hente to av sine tidligere elever til West Ham i sommer. Ifølge The Independent er det snakk om Phil Jones og Jesse Lingard. Det er Jones som skal være høyest på ønskelista, mens Lingard er på radaren til både Everton og West Brom, i tillegg til West Ham.

Tirsdag 7. juli

15.25: Skulle Jadon Sancho glippe for United lanseres Wolverhamptons Adama Traoré som et alternativ ifølge Transfer Window Podcast. United er interessert i kantspilleren, men Wolverhampton skal kreve over 80 millioner pund. Vi tar dermed dette ryktet med en klype salt.

09.13: Det er få som har like god peiling på tysk fotball som Christian Falk. BILD-sjefen skriver at hvis United skal hente Jadon Sancho må dette skje før 10. august. Falk pleier vanligvis å være meget treffsikker, så det er fullt mulig at dette stemmer.

08.14: Sergej Milinkovic-Savic har vært en gjenganger i denne ryktespalten i flere år, og ifølge Gazzetta dello Sport er United fortsatt interessert. Det skal også Real Madrid, Chelsea og PSG være. Skulle serberen flytte på seg vil Champions League-fotball være et krav.

08.09: Manchester United og Manchester City skal være interessert i de samme midtstopperne, nemlig Kalidou Koulibaly og Milian Skriniar. Etter at coronaviruset har herjet i Italia skal prisen på førstnevnte ligge på rundt 70 millioner pund. Det er The Independent som skriver dette.

Mandag 6. juli

16.23: Det er nok ikke veldig relevant lenger, men Mario Mandzukic ble senest koblet til United i januar. Nå har kontrakten til kroaten med Al-Duhail blitt terminert. Det betyr at Mandzukic kan bli hentet gratis, men det meste tyder på at spissen ikke er på radaren til United lenger.

12.52: Dette er både spekulativt og alt som er, men Ole Gunnar Solskjærs korte samtale med Nathan Aké etter lørdagens kamp har ikke gått ubemerket hen, og det er uansett en ganske rolig dag på ryktefronten.

BT Sport skal ha sitert Solskjær slik etter samtalen med Bournemouth-spilleren: «Good luck. You need a bit of luck from your centre-backs. Just keep going.»

«Good luck» og «just keep going» er det nok ikke så mye tvil om, men mange har hørt noe helt annet fra Solskjær på den midterste delen, nemlig «we need a left-footed centre-back», altså «vi trenger en venstrebeint midtstopper», og Akes reaksjon passer vel egentlig bedre til den teorien.

Aké har blitt linket til flere større klubber, blant annet Manchester City.

12.18: Nemanja Matic-kontrakten er nå bekreftet, så Di Marzio var åpenbart godt informert. Les mer her.

08.12: Ifølge Di Marzio har Nemanja Matic signert en ny kontrakt med Manchester United. Det skal ha skjedd i går, bare timer før Di Marzio la ut artikkelen.

Serberen skal ha hatt flere andre alternativer også, blant annet interesse fra Italia.

Den nye kontrakten skal vare til 2023, noe som i utgangspunktet høres ut som en uvanlig lang kontrakt for en spiller som blir 32 år om mindre enn en måned. Da ville kanskje 2022 med en forlengelsesopsjon vært litt mer naturlig.

08.08: Denne er noen dager gammel, men Andy Mitten har skrevet en sak i The Athletic hvor det står at United følger godt med på den 18 år gamle uruguyaneren Facundo Pellistri. Real Madrid og City skal også ha vist interesse.

Pellistri spiller for Peñarol, hvor Solskjærs gamle lagkamerat Diego Forlán er manager. Pellistri beskrives som en lynrask og tobeint spiller som kan kan spille på begge kantene. Utkjøpsklausulen hans er på 10 millioner pund.

Jadon Sancho skal være Uniteds foretrukne vingsignering, så Pellistri nevnes mer som et alternativ, siden United lager en topp tre-liste over overgangsmål i posisjonene en ønsker å forsterke.