Ryktesaker, uke 25

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 21. juni

15.07: Christian Falk fra tyske Bild med en ny Jadon Sancho-oppdatering (fordi han får mange spørsmål om 20-åringen):

– Dortmund ser ingen grunn til å selge spilleren denne sommeren. Unntak: en klubb byr mer enn 100 millioner euro (90,5 mill. pund i dagens kurs).

09.21: Alan Nixon i The Sun skriver at United sist uke startet samtaler om en kontraktsforlengelse med Dean Henderson, men at Chelsea vurderer å legge inn et stort bud som kan gi United et dilemma.

De kan ifølge saken potensielt by 50 millioner pund, og kan tilby Henderson en plass i startelleveren (for en klubb som fort kan være i Champions League), mens Henderson sannsynligvis blir lånt ut igjen om han blir i United. En plass som førstekeeper på Chelsea ville sannsynligvis styrket sjansene hans for EM-spill.

Likevel: Nixon er vanligvis aller best på nyheter fra litt mindre klubber, og en viss klype salt ville vi nok tatt dette med.

Enda større skepsis har vi til Manchester Evening News’ livesak, hvor de i går kveld skrev en ren løgn. De skrev nemlig at The Times melder at United seriøst vurderer å gi Dean Henderson en plass i startelleveren neste sesong om de slipper inn flere mål som fredagens scoring, men da vi sjekket The Times, så var det slettes ikke det de skrev – de skrev derimot at en kan mistenke at United kommer til å begynne å tenke på det, som jo er noe helt annet.

Lørdag 20. juni

11:57: The Mirror melder at United skal være en av klubbene som er interesserte i Mohammed Salisu. Den 21-årige midtstopperen spiller for Real Valladolid, og har visstnok en utkjøpsklausul på 10 millioner pund. Everton og Southampton skal også ha et øye med ghanesiske Salisu.

08.32: United er overrasket over rapporter fra Tyskland hvor det hevdes at Jude Bellingham har valgt Dortmund, skriver Rob Dawson i ESPN.

United mener de har argumentert godt for seg til 16-åringen, men er klar over at Bellingham heller mot å velge Dortmund, men United har ikke gitt opp.

Dortmund har foreløpig ikke klart å bli enige med Birmingham. Birmingham vil, blant annet på grunn av økonomiske problemer, gjerne ha store deler av overgangssummen betalt umiddelbart, heller enn i form av bonuser.

Det hevdes videre at jakten på Bellingham ikke vil påvirke Uniteds sjanser til å hente Jadon Sancho. United mener ifølge Dawson at Dortmunds verdsetting av Sancho til 130 millioner euro (117,7 mill. pund i dagens kurs) er urealistisk i markedet under coronaviruspandemien, og de håper Sanchos ønske om å dra skal føre til et kompromiss – men Bundesliga-laget er fast bestemte på å holde seg til prislappen de har satt på 20-åringen.

Fredag 19. juni

17.21: Nuno Mendes (som ble 18 år i dag) har blitt koblet til United innimellom i det siste, men han har nå forlenget kontrakten med Sporting til 2025.

12.55: Mundo Deportivo skriver at Ansu Fati har ingen planer om å forlate Barcelona. Tidligere har det blitt meldt at United har fått et bud på 135 millioner pund avslått, men dette tar vi men klype salt. Skulle Barcelona la 17-åringen gå må utkjøpsklausulen på 151 millioner pund bli innfridd.

08.09: Det skal pågå samtaler mellom United og Inter med tanke på å forlenge låneavtalen til Alexis Sánchez. Ifølge Sky Italia vil italienerne låne chileneren en sesong til. Sánchez tjener svimlende 400 000 pund i uka hos United og klubben er lystne på redusere lønnsutgiftene med å låne ut 31-åringen enda ett år, men aller helst vil de selge.

08.02: United og Arsenal skal være interesserte i Romas kantspiller Cengiz Ünder. Begge klubbene skal være lystne på å forsterke angrepet, men United har fortsatt Jadon Sancho øverst på sin ønskeliste. Den tyrkiske landslagspilleren skal ha en prislapp på rundt 27 millioner pund ifølge Corriere dello Sport.

Torsdag 18. juni

22.01: Kalidou Koulibaly har vært en gjenganger i denne ryktespalten. Dette ryktet handler ikke spesifikt om midtstopperen, men Napoli-manager Gennaro Gattuso sier at 20-30% av stallen kan forsvinne i det neste overgangsvinduet. Koulibaly kan selvfølgelig være en av dem. Det er Goal som skriver dette.

17.40: Daily Star skriver at United vil svekke sine egne sjanser for å signere Jude Bellingham dersom de henter Jadon Sancho. Dortmund er nemlig interessert i å hente Bellingham som en mulig erstatter for Sancho. Avisen skriver videre at Ole Gunnar Solskjær fortsatt vil hente begge spillerne og komme den tyske storklubben i forkjøpet.

14:42: Wolverhamptons Raul Jimenez har vært het siden han ankom Premier League. Nå skal han være klar for større klubber. Han forteller til BolaVip (via Mirror) at å bli nevnt i samme åndedrag som blant andre Manchester United, gjør ham mer motivert.

13:58: Jadon Sancho kunne tenkt seg å spille i United. Problemet ligger heller i hva Dortmund vil ha for lynvingen. Det melder Fabrizio Romano på Twitter. United skal enda ikke ha lagt inn et offisielt bud på Sancho.

11:21: Chelsea har nå annonsert at Timo Werner kommer til å spille for dem neste sesong. RB Leipzig-spissen har tidligere blitt lenket til United. Chelsea sier at 24-åringen skal spille for sin nåværende klubb ut sesongen.

10:09: United har dårlig tid hvis de skal signere Ansu Fati, ifølge The Metro. De skriver at 17-åringens utkjøpsklausul øker fra 170 millioner euro til 400 millioner euro så fart Fati fyller 18 år i oktober.

08:49: Ikke direkte United, men tidligere United-spiller Nani har uttalt seg til ESPN om Cristiano Ronaldo. Ifølge Nani, har Juventus-spilleren fortalt ham at han «sannsynligvis ender i Amerika». Blant beilerne skal være en annen tidligere United-spiller, nemlig David Beckham, og hans Inter Miami.

08:15: The Athletic skriver at Jack Grealish sannsynligvis forlater Aston Villa etter denne sesongen, uansett om klubben holder seg i divisjonen eller ikke. I så fall skal United lede an i kampen om hans signatur.

Grealish skal være verdsatt til 80 millioner pund, men det er ventet at han vil bli noe billigere dersom Villa rykker ned.

Onsdag 17. juni

15:02: Daily Mail skriver at United er i lederposisjon til å sikre seg Donny van de Beek denne sommeren. Nederlenderen skal egentlig ha vært enig med Real Madrid om en avtale verdt rundt 50 millioner euro, men denne skal ha gått i vasken, som følge av coronaviruset.

De røde djevlene skal visstnok være klare til å utnytte situasjonen, og skaffe seg stjerneskuddet for rundt 35 millioner euro.

14:12: Manchester Evening News videreformidler en sak fra Corriero dello Sport, som linker United til Roma-kant Cengiz Ünder.

United skal visstnok sende speidere for å følge tyrkeren ut sesongen.

09:48: Hvis United skal slå kloa i Jack Grealish, må de legge 80 millioner pund på bordet, skriver Daily Mail. Birmingham-klubben skal fortsatt ha et håp om å beholde sin kaptein dersom de skulle unngå nedrykk.

08:09: Leicester City skal ha kastet seg inn i kampen om Moussa Dembélé skriver France Football (gjengitt av Leicestershire Live). Franskmannen spilte under Brendan Rodgers i Celtic, men skal etter rapportene være mer lysten på en overgang til Old Trafford.

06.50: Den tyske journalisten Christian Falk har dere sett en del til i det siste, og Bild-journalisten skriver nå at Borussia Dortmund har en avtale på plass med Birminghams 16 år gamle supertalent Jude Bellingham, som United også er veldig interessert i, men at de sliter med overgangssummen (nevnt som cirka 30 millioner pund).

Paradoksalt nok så kan Dortmund få de pengene hvis de selger Jadon Sancho til United. Samtidig kan man spekulere i at United kanskje kan bedre sin Sancho-hånd ved for eksempel fortelle tyskerne at om de er medgjørlige med Sancho så kan United muligens trekke seg unna med Bellingham. Kanskje.

LES OGSÅ: Besøkte Carrington, slik vurderes han av egne fans

Tirsdag 16. juni

20:33: Daily Mail skriver at Leon Bailey skal være et mulig alternativ for United, dersom Jadon Sancho og Jack Grealish blir for dyre. Den 22-årige Bayer Leverkusen-spilleren vil i så fall koste rundt 40 millioner pund.

Jamaicaneren har en fortid fra belgiske Genk, og kan spille på begge flankene. Lynvingen har hittil denne sesongen fem mål og to målgivende pasninger i tyske Bundesliga.

19:41: Spanske Sport skriver tirsdag at United er så «gale» etter Barcelonas Ansu Fati at de har økt sitt bud til 150 millioner euro. Dette skal være for lite for katalanerne.

Og hvis det skal være noen tvil om troverdigheten til disse ryktene:

Guillem Balague skriver på Twitter at United føler seg brukt av agenten Jorge Mendes og Barcelona, ettersom Manchester-klubben ikke har noen interesse i Fati.

17:35: France Football melder at Chelseas Willian er United-aktuell. Brasilianerens kontrakt går ut 30. juni. Mannen med 70 landskamper for Brasil skal visstnok ha lyst til å bli i London-klubben, men styret skal være motvillige til å tilby en ny kontrakt til Willian, som blir 32 i sommer.

Kantspilleren skal være skeptisk til å fullføre sesongen med Chelsea, ettersom en skade vil kunne ødelegge for fremtidige overganger

14.22: Mer Dortmund, men ikke Sancho: Spanske AS skriver at United er blant klubbene som er interessert i Real Madrids Achraf Hakimi, som for tiden er på utlån i Dortmund, hvor han gjør det meget godt.

Spansk-marokkaneren er en offensiv høyreback, som også kan spille som venstreback eller som ving. Real Madrid ønsker ifølge avisa å hente tilbake Hakimi, men spilleren selv ønsker ikke å hentes tilbake som læregutt for Carvajal – han vil spille.

Zidane ser på Carvajal som et udiskutabelt førstevalg som back, og klubben forstår derfor 21-åringens syn på dette.

Real Madrid ønsker ifølge AS rundt 60 millioner euro (53,8 mill. pund i dagens kurs) for Hakimi, og artikkelen handler egentlig om Bayern Münchens interesse for backen – men det nevnes at både Manchester United og Inter også er klare til å gå for Hakimis signatur.

Dortmund kan også godt tenke seg å beholde Hakimi, men i så fall vil det sannsynligvis være som en forlenging av lånet – en løsning Real Madrid ikke vil være avvisende til.

Er United-interessen reell? Tja, det virker vel ikke som den mest logiske signeringen akkurat nå ut fra hvordan United-stallen ser ut, så vi ville tatt det med en klype salt.

09.59: Ingen offisielle bud på Jadon Sancho, skriver Christian Falk fra Bild på Twitter.

Denne informasjonen stemmer også bra med det Kicker melder (her gjengitt av Sport Witness).

00.22: Hva skjer med Marcos Rojo? Argentinske El Dia skriver at situasjonen hans er høyt prioritert av Estudiantes nå. Det kan se ut som om Rojo selv gjene vil bli i den argentinske klubben, men problemet er prisen.

For å få ha ham lenger må Estudiantes gjøre det «umulige» beskriver avisa, og det nevnes at det å selge Rojo i Europa vil gi United en langt bedre avtale for en spiller som uansett ikke er med i fremtidsplanene til Ole Gunnar Solskjær.

Mandag 15. juni

16.21: Rapportene og uttalelsene fra Dortmund tyder kanskje på at Jadon Sancho ikke blir solgt denne sommeren, men som kjent kan en jo ikke alltid stole på slikt – det er jo tross alt i Dortmunds interesse å fremstå skeptiske til Sancho-salg, og presse United (og eventuelle andre klubber) til å tilby høyere summer.

Manchester Evening News skriver at Sancho skiller seg ut for Uniteds del denne sommeren. Ikke bare har United fulgt ham i tre år, han blir også sett på som det prioriterte overgangsmålet. Ifølge avisa er sannheten at Dortmund sannsynligvis selger Sancho denne sommeren hvis et passende bud kommer inn – men da snakker vi også nesten garantert om en sum som vil være ny overgangsrekord for United.

08.30: Manchester United kommer til å intensivere jakten på Aston Villas Jack Grealish ettersom det virker lite trolig at det vil bli en overgang for Jadon Sancho denne sommeren, skriver Daily Star.

Borussia Dortmund vil ikke fire på prisen de har satt på Sancho på 100 millioner pund og Aston Villa vil trolig forlange rundt 75 millioner pund for Grealish, skiver avisen.