Ryktesaker, uke 24

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 14. juni:

20.20: – Jadon Sancho-overgangen tar tid, skriver transferguru Fabrizio Romano på Twitter. Det tyder i alle fall ikke på at han har hørt at United nå tenker annerledes.

10.30: Angel Gomes skal nærme seg en ny kontrakt med United, skriver The Athletics Laurie Whitwell i en spørsmål og svar-seanse der. United tilbyr ifølge Whitwell Gomes 25.000 pund i uka, men det skal ha vært forsikringer om spilletid og sjanser som har vært det vanskeligste punktet.

09.40: Det spriker i ryktene rundt Jadon Sancho.

Sunday Peoples Kevin Palmer skriver at Sancho skal ha bedt United om å hente ham nå i sommer – siden han vil tilbake til England nå. Sancho skal også ha fortalt Dortmund at han vil tilbake til England i sommer.

09.10: Daily Mails Rob Draper og Joe Bernstein skriver at United ikke – i nåværende situasjon (les: coronavirusets påvirkning på fotballen) – ikke skal være villig til å bruke 100 millioner pund på Jadon Sancho.

United vil heller bruke pengene sine på flere ulike spillere.

LES OGSÅ: Supporterklubbens Bjarte Valen gjennomgikk nylig Uniteds økonomi og kom til samme konklusjon: Å hente Sancho nå blir for dyrt for klubben – med mindre Dortmund godtar en avbetalingsplan som passer United.

09.00: Daily Express-journalist Neil Fissler (nei, vi stoler heller ikke på dem) skriver at United har Leicesters midtbanespiller Wilfried Ndidi på ønskelista si, selv om akkurat det ikke vil overraske veldig. Ndidi har vært en av Premier Leagues aller beste defensive midtbanespillere denne sesongen.

Daily Express skriver også at Ole Gunnar Solskjær ser nærmere på norske Mathias Normann som nå spiller i Rostov. Normann spilte under Solskjær i Molde.

08.45: – Det er ingenting nytt, og vi tenker fortsatt at han vil spille for oss neste sesong. Det sa Dortmund-topp Sebastian Kehl da han ble spurt om noen rapporter som nå kobler Liverpool til et kjøp av Jadon Sancho.

08.20: Mer fra Steve Bates fra Daily Star/Daily Mirror. Han skriver at United skal være villig til å gi Inter-utlånte Alexis Sánchez en ny sjanse i troppen – hvis han godtar en rolle som stallfyll.

LES OGSÅ: Sánchez nær ved å redde Inter lørdag kveld

08.15: Daily Star/Daily Mirrors fotballjournalist Steve Bates skriver at United vil selge Andreas Pereira (24) for å få kloa i Ajax-stjernen Donny van de Beek (23). Sistnevnte så lenge ut til å skulle gå til Real Madrid i sommer, men de økonomiske konsekvensene av coronakrisen har gjort at det er litt mer usikkert – og dermed er United blitt hyppig nevnt de siste par ukene.

Lørdag 13. juni:

17.15: Dayot Upamecano har vært en gjenganger i denne ryktespalten. Nå kan det se ut til at vi ikke trenger å nevne ham så mye mer. Ifølge Tuttosport har Arsenal vunnet kampen om det franske stoppertalentet.

15.30: Ifølge Tuttosport (gjengitt av MEN) utforsker Inter mulighetene for å forlenge lånet med Alexis Sánchez. Inter-manager Antonio Conte skal være svak for chileneren og vil gi 31-åringen sjansen i Serie A enda en sesong.

12.25: Angel Gomes nærmer seg ny kontrakt med United skal vi tro The Athletic. Det skal være snakk om en avtale verdt i nærheten av 25 000 pund i uken. Det står ikke noe veldig konkret, men The Athletic-journalist Laurie Whitwell mener at samtalene mellom spiller og klubb går fremover.

10.05: Relativt stille med United-rykter lørdag morgen, men Barcelona-direktør Xavier Vilajoana nekter for at klubben har hatt samtaler med Manchester United angående Ansu Fati. Det er Sport som skriver dette.

– For oss er det ikke noe å fortelle om Ansu. Vi har aldri snakket om å selge ham. Vi vil ikke bruke spillere fra akademiet til å tjene penger.

Fredag 12. juni:

21.00: Aaron Ramsey har blitt nevnt i denne ryktespalten tidligere. Daily Mail skriver at Juventus vil selge 29-åringen som tjener 400 000 pund i uken. De skriver videre at United er en klubb som kan være interessert, men ikke med den lønnen. Dette ryktet er det nok bare å ta med en stor klype salt.

14.33: En del av Uniteds overgangsrykter involverer Tyskland, på en eller annen måte, og utdreport har snakket med Bild-journalist Christian Falk om mange av disse sakene.

La oss først ta det som blir sagt om Jadon Sancho:

  • Dortmund snakker med agentene til kandidater som kan erstatte Sancho, men de er fortsatt ganske vage i søket, og dette er IKKE et tegn på at et Sancho-salg er uunngåelig.
  • Dortmund vil ikke forhandle om Sancho om ikke det kommer bud på over 100 millioner euro (89,7 mill. pund i dagens kurs) – eksakt hvor mye som trengs vil bli klart under forhandlinger.
  • Alle i Dortmund ønsker at Sancho skal bli minst én sesong til, og en overgang vil bare skje hvis han absolutt ønsker å dra, og det er en klubb som kan betale overgangssummen. Spillere som Emre Can, Erling Braut Haaland og Marco Reus prøver å overbevise engelskmannen om å bli værende

Oppsummert fra Falk om andre enn Sancho:

  • Han har hørt fra sine kilder at United er klare til å investere 300 millioner euro (rett i underkant av 270 mill. pund i dagens kurs) for å bygge et nytt lag, og at dette kan sende ut et signal til spillere United prøver å hente. United vil jakte neste spiller mer aggressivt, etter at Timo Werner bestemte seg for Chelsea. Det er verdt å presisere at det kanskje ikke er så trolig at han mener at disse pengene alle skal brukes i det kommende overgangsvinduet.
  • Bilds informasjon er at supertalentet Jude Bellingham har valgt å bli Dortmund-spiller, ikke United-spiller. – Dere vil få se.
  • Manchester United er et alternativ for Kai Havertz, siden folkene rundt ham har blitt fortalt om de store planene for dette nye United-laget. Men Chelsea er mer konkrete i samtalene for øyeblikket. – Kanskje er Chelsea raskere enn United igjen, som med Timo Werner.

12.29: Manchester United, Arsenal, Ajax, Everton, Inter og Porto har alle Gent-spilleren Jonathan David på blokka, ifølge belgiske HLN, og United og Arsenal skal ha fulgt den 20 år gamle angrepsspilleren i mange måneder, og skal ha vært i kontakt med Davids agent for å forhøre seg om pris.

Gent-sjef Michel Louwagie har ingen planer om å la den kanadiske spissen gå altfor billig, og har tidligere sagt at selv et bud på 25 millioner euro (22,4 mill. pund i dagens kurs) ikke ville være nok (dette ble sagt før coronaviruspandemien, må det sies), og klubben har foreløpig ikke fått bud på spilleren.

09.17: Vi videreformidlet nylig at spanske SPORT skrev at United sist uke la inn et bud på 100 millioner euro (som er 89,7 mill. pund i dagens kurs) for supertalentet Ansu Fati, men at Barcelona avslo tilbudet.

Marca skriver nå at dette ikke stemmer. Barcelona har ikke fått noen bud på Fati, og det skal heller ikke ha vært noen interesse i det siste – og Barcelona ønsker ikke å selge. Det skal derimot ifølge avisa ha vært en ikke-navngitt storklubb som i januar var villige til å bruke 100 millioner euro på Fati, etter at Atlético Madrid ikke var villige til å selge João Felix så fort.

00.08: Mye tyder på at Dean Hendersons lån blir forlenget slik at han kan fullføre sesongen i Sheffield United. Bekreftelsen har uansett latt vente på seg, og kanskje kommer den samtidig som en ny kontrakt annonseres? The Suns Alan Nixon skriver på Twitter at United ønsker å få forlenget kontrakten før noe gjøres.

– Vi er håpefulle om å forlenge lånet. Jeg vet Dean ønsker at det blir forlenget, og jeg er sikker på at Manchester United ønsker at han skal avslutte sesongen, siteres Sheffield United-manager Chris Wilder på.

Torsdag 11. juni:

14:51: Vi kan ta med at Manchester Evening News videreformidler en sak fra serbiske Telegraf (på serbisk). Der står det at United har sendt en speider for å se på Partizan Beograds Umar Sadiq.

Sadiq er en 23 år gammel spiss fra Nigeria, med fortid fra italiensk fotball. Ifølge Transfermarkt har Sadiq imponerende 17 mål og 16 målgivende på 38 kamper denne klubbsesongen, inkludert fire mål i Europa League.

14:37: I går ble Corentin Tolisso lenket til United for en sum på rundt 35 millioner euro. Nå skriver tyske Sky at hans agent har benektet dette:

– Jeg snakker ikke med Manchester United. Corentin er skadet, og hans retur til banen er for øyeblikket topprioritet.

08.00: United ønsker at 22 år gamle Timothy Fosu-Mensah, som stort sett har vært skadet det siste året, skriver under på en ny kontrakt før han så lånes ut igjen. Det skriver Mike McGrath i The Telegraph. Fosu-Mensahs kontrakt løper til sommeren 2021, men United ønsker ikke at han skal være på utgående kontrakt mens han er på lån i en annen klubb.

07.00: Borussia Dortmund aksepterer at det kun handler om tid før Jadon Sancho drar, men prislappen på cirka 116 millioner pund forblir uendret, ifølge United-journalist James Robson i Evening Standard.

The Telegraphs Mike McGrath skriver det samme – at Sancho vil koste cirka 115 millioner pund, og de viser til et Sport BILD-intervju.

Hovedinnholdet i intervjuet der er mer at Dortmund erkjenner at kantspilleren er fantastisk på banen, men noe problematisk å håndtere utenfor.

Onsdag 10. juni:

20.22: United skal ha innledet samtaler med Bayern München med tanke på en overgang for Corentin Tolisso. Franskmannen har en prislapp på «kun» 35 millioner euro ifølge Mohamed Bouhafsi. Bouhafsi har mange gode kontakter og traff blant annet meget godt med oppdateringene da Anthony Martial etterhvert ble United-spiller.

18.10: Det har tidligere blitt ryktet at Daniel James vil bli sendt på lån om Jadon Sancho signerer for United. Ifølge Manchester Evening News er et utlån uaktuelt da Ole Gunnar Solskjær ser på waliseren som et viktig medlem av spillergruppen. United skal fortsatt være i førersetet angående en overgang for Jadon Sancho (se 07.50:).

15.47: Kilder har fortalt ESPN at Boca Juniors er interesserte i Marcos Rojo, skriver Rob Dawson.

Boca Juniors ønsker å signere Rojo permanent denne sommeren – hvis klubbene kan bli enige om en overgangssum.

Denne interessen har tidligere også vært omtalt i argentinsk presse. Den gang ble det snakket om at United krevde altfor mye for Rojo til at noen argentinsk klubb ville ha råd til det.

Rojo ønsker å spille nok førstelagsfotball til å komme med i Argentinas Copa America-stall neste sommer.

10:11: Tuttosport skriver at Juventus-spiller Federico Bernardeschi skal være plan B for United, dersom Sancho-overgangen skulle gå i vasken. Den Torino-baserte avisen skriver at prisen i så fall skal ligge på rundt 35 millioner euro for den italienske vingen.

09:09: Manchester Evening News gjengir en sak fra italienske Il Messagero (bak betalingsmur). De skriver at United skal ha bestemt seg for å gå for italienske Gaetano Castrovilli. 23-åringen kan visstnok komme til å koste rundt 45 millioner pund. Saken bør nok tas med en klype salt.

Castrovilli har 26 kamper fra start i cup og liga for Fiorentina denne sesongen. På disse kampene har han fått med seg tre mål og to målgivende. Ifølge Transfermarkt spiller 23-åringen vanligvis en sentral midtbaneposisjon, men han kan også bekle en mer fremskutt rolle i laget. Han har også ett innhopp for det italienske landslaget.

07.50: Dette er overhodet ikke nytt, men ESPN melder at United fortsatt leder an i kampen om å få kloa i Jadon Sancho i neste overgangsvindu. Dette understrekes av ESPN i en sak om hvorfor Chelsea nå fokuserer mer på Kai Havertz.

Tirsdag 9. juni:

19.30: Mundo Deportivo (på spansk) skriver at United er interessert i James Rodríguez. Real Madrid krever 30 millioner euro for midtbanespilleren, men så mye skal ikke United være villige til å betale.

13.30: Nederlandske Voetbal International skriver at United nå forbereder et bud på Donny van de Beek. Ajax skal foreløpig ikke ha mottatt noe bud, men det står i saken at samtalene er ventet å starte snarlig.

12.48: I helga ble det rapportert at United kunne komme til å låne ut Daniel James hvis Jadon Sancho blir United-spiller.

Nå skriver Dominic Booth i Manchester Evening News at Ole Gunnar Solskjær ser på 22-åringen som en viktig mann i troppen selv om Sancho skulle signere, og at United ikke har noen intensjon om å la James dra på lån.

12.19: Denne united.no-artikkelen handler egentlig om Marcos Rojos siste brudd på karantenereglene, men den inneholder også noen sitater fra Estudiantes-klubbpresident (og ex-red) Juan Sebastián Verón om Rojos fremtid.

11.01: Mer fra Spania: United-kvinnene skal være i ferd med å hente spanske Ona Batlle, melder journalisten Marc Lorenzo, som tilsynelatende følger spansk kvinnefotball ganske tett.

Batlle, en 20-åring som har spilt for Levante de siste sesongene, skal også være ønsket av City, men det virker som om United nærmer seg hennes signatur.

Batlle har fem landskamper for Spania, og spiller oftest som høyreback, ser det ut til.

Rich Laverty om Batlle-situasjonen:

08.13: Spanske SPORT skriver at United sist uke la inn et bud på 100 millioner euro (88,84 mill. pund i dagens kurs) for vingtalentet Ansu Fati, men at Barcelona avslo tilbudet.

Barça skal ha gjort det klart at de ønsker å beholde 17-åringen, og ser på ham som en viktig spiller i fremtiden, etter at agent Jorge Mendes ringte klubben for noen uker siden for å være med på å få i stand en overgang til Premier League. United skal ha vært klare til å betale denne summen etter å ha gitt opp Jadon Sancho.

Det er foreløpig lite i andre medier (i alle fall hos de vi stoler litt mer på) som tyder på at United har gitt opp Sancho, så vi ville tatt denne rapporten med en klype salt.

Mandag 8. juni:

20.00: Som regel nevnes spillere i denne spalten, men her er det litt om når overgangsvinduet muligens åpner og stenger.

19.05: Den italienske avisen La Nazione skriver mandag om sjansene for at Fiorentinas Federico Chiesa forlater klubben. Sport Witness har fått tak i artikkelen som sier at United er i førersetet hvis noe kommer til å skje. Avisens egen vurdering er at hvis spilleren forlater Fiorentina i sommer er det 50 prosent sjanse for at han havner i United, 30 prosent for Inter og 20 prosent for Juventus. Fiorentina ønsker visstnok 70 millioner euro for kantspilleren, men det hevdes at et bud på 50-60 millioner vil skape hodebry for den italienske klubben.

18.50: Donny van de Beeks agent skal visstnok ha blitt fortalt at Real Madrid ikke kommer til å kjøpe ham for øyeblikket, og med «i øyeblikket» skal det ligge det neste overgangsvinduet. Det skal være spanske MARCA som skriver dette ifølge nederlandske og andre kilder, og rapportene skal være at van de Beek-leiren skal ha blitt fortalt at Real Madrid ikke kommer til å kjøpe noen.

Real Madrid skal så godt som ha vært enig med Ajax og van de Beek om en overgang i sommer verdt om lag 50-55 millioner euro, før coronaviruset tok fotballen og utviklingen de siste dagene.

15.55: ESPNs United-journalist Rob Dawson skiver at både Brandon Williams og Sheffield United-utlånte Dean Henderson ligger an til nye kontrakter i United – selv om begge har fått nye kontrakter det siste året allerede.

The Athletic skrev forrige uke også om den mulige nye kontrakten til Williams.

12.00: Ajax-topp Edwin van der Sar har bekreftet Uniteds interesse i Donny van de Beek. Les om det her.

07.56: Fra Italia kom det denne helgen flere ganske like meldinger om at Chris Smalling kan ende opp med et nytt lån til Roma – og at de i den avtalen forplikter seg til å kjøpe ham neste sommer. Ifølge Corriere dello Sport er det snakk om at Roma må betale 3 millioner euro (cirka 2,7 mill. pund i dagens kurs) for å låne Smalling igjen, noe som skal være det samme som det var denne sesongen, før summen neste sommer blir på 12-15 millioner euro (10,7-13,4 mill. pund). I så fall vil kanskje totalsummen være noe United kan leve med.

Avisa skriver at en avtale nærmer seg å kunne bli bekreftet.

Smalling selv ønsker å spille videre i Italia, og skal spesielt være bestemt på dette fordi det er EM neste sommer, og han skal også ha snakket med Southgate.

Informasjonen her stemmer brukbart (med små variasjoner i tallene) med det Il Tempo (her gjengitt av Football Italia) også har meldt.

De skrev om samme lånesum, men at kjøpssummen neste sommer blir på 14 millioner euro (cirka 12,5 mill pund), og at totalsummen Roma i så fall har betalt United for to låneopphold pluss overgang vil være på 20 millioner euro.