Ryktesaker, uke 23

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 7. juni:

19.29: The Sun skriver at United kan komme til å gi Daniel James en ny kontrakt – for så å låne ham ut neste sesong hvis Jadon Sancho blir United-spiller.

Saken er skrevet av Alan Nixon, som ikke er av de minst troverdige i avisa, men som vanligvis nok er best på stoff om de mindre klubbene.

Det er også verdt å nevne at James er den av de offensive spillerne (offensiv midtbane/vinger/spisser) som har startet flest kamper denne sesongen, og at det er grunn til å tro at Solskjær vil kunne få nytte av James selv om Sancho skulle komme til klubben.

15.01: Jack Grealish er nå Uniteds hovedmål for sommeren, og vil prioriteres fremfor Jadon Sancho. Det skriver Sunday Mirrors Neil Moxley, en Midlands-basert journalist som vanligvis ikke er blant de mest treffsikre, og som ikke følger United tett – vi ville altså tatt dette med en solid klype salt.

Manchester Evening News har også videreformidlet dette ryktet i sin livesak, og der presiseres det at avisas forståelse er at dette ikke stemmer, og at Jadon Sancho fortsatt er klubbens hovedmål.

10.23: Mye har tydet på at Ajax-midtbanespiller Donny van de Beek er på vei til Real Madrid, men nå skal United ha fornyet sin interesse for 23-åringen. Det skriver Jonathan Northcroft i The Times.

Omrisset av en avtale skal være klar for at Van de Beek skal kunne gå til Real Madrid for 55 millioner euro (ganske nøyaktig 49 mill. pund i dagens kurs), men finanskrisa i La Liga skal ha gjort spilleren usikker på om Real Madrid kan gjennomføre overgangen denne sommeren, noe som har skapt en mulighet United vurderer å utnytte.

United vurderer ham nå seriøst igjen, men Woodward kan prøve å få på plass en avtale nærmere 36 millioner pund, ifølge avisa.

Nederlandske Telegraaf har en lignende artikkel om at United kan snappe Van de Beek foran Real Madrid. Den saken er skrevet av en journalist som angivelig skal stå relativt nært Ajax, og da spesielt Marc Overmars (som er Director of Football i klubben).

00.29: Denne The Athletic-dybdesaken om Timo Werner er noen dager gammel, men det hevdes i alle fall i den at Werners representanter startet opp igjen samtaler med Manchester United og Chelsea etter at Liverpool trakk seg unna, etter at begge klubbene hadde meldt sin interesse tidligere i sesongen.

Solskjær skal ha møtt Werner i Berlin i februar, kort tid før Werner møtte Klopp, men United skal ha gitt beskjed om at de kun var villige til å møte utkjøpsklausulen hvis en fant kjøper for Paul Pogba.

Lørdag 6. juni:

17.54: Manchester Evening News gjentar påstanden om at United prioriterer Jack Grealish foran Leicesters James Maddison – men at United potensielt kan forandre på planene på grunn av Kai Havertz. 20-åringen skal ifølge lokalavisa være åpen for en overgang til United, og kan spille i alle offensive posisjoner.

Det skal, ikke uventet, være lite trolig at flere enn én av disse tre eventuelt kommer inn.

00.26: Miguel Delaney skriver i The Independent at United, Liverpool og Real Madrid alle har uttrykt en interesse for Bayer Leverkusens Kai Havertz, men at spilleren for øyeblikket selv foretrekker en overgang til Bayern München. Den sannsynlige tyske ligamesteren skal også være kommet lengst i Havertz-samtalene, hevder Delaney.

Han skriver videre at det er sannsynlig at Havertz vil koste 80 millioner pund, og Leverkusen har akseptert at 20-åringen kommer til å reise denne sommeren – og foretrekker å få en avtale i orden raskt for å gi seg selv tid i gjenoppbyggingen. Dette passer også Bayern.

Fredag 5. juni:

12.40: Journalist Sam Pilger skriver at en av grunnene til at United ikke har vært med i sluttfasen om Timo Werner er den økende optimismen for at de kommer til å få kloa i Jadon Sancho.

11.50: United skal være interessert i Benficas Florentino Luis. Det sier kilder til ESPN. Den 20 år gamle defensive midtbanespilleren med klengenavnet «blekkspruten» har imidlertid oftest blitt koblet til en AC Milan-overgang. Luis spiller på Portugals U21-landslag

11.38: The Sun skriver at Paul Pogba har skjønt at det er sannsynlig at han kommer til å bli værende i United minst ut neste sesong, og franskmannen skal ha imponert lagkameratene stort på treningene den siste tiden.

Saken er ikke skrevet av en av journalistene tettest på United, og vi legger derfor ikke altfor mye i dette, selv om det ikke virker ulogisk at Pogba har akseptert situasjonen.

Torsdag 4. juni:

19.10: Sky Sports, BBC og stort sett et samlet engelske pressekorps, også av de troverdige journalistene, melder nå at Chelsea er favoritter til å sikre seg Leipzigs Timo Werner.

En avklaring er ventet tidlig til uka. Werner har en utkjøpsklausul på snaut 50 millioner pund som løper til 15. juni, og United har vært blant klubbene som er blitt koblet til ham de siste månedene.

Flere kjente engelske journalister skriver torsdag kveld at Werner nå kommer til å gå til Chelsea eller har fått et helt konkret tilbud.

Daily Telegraph skriver at Werner har sagt ja til Chelsea, og det eneste som nå gjenstår er å fullføre avtalen med Leipzig.

Transferguru Fabrizio Romano skrev akkurat dette om spilleren, og som dere ser virker det helt som om United nå ser på andre alternativer.

16.20: Den tyske journalisten Christian Falk melder torsdag at United er med i kampen om Bayer Leverkusens Kai Havertz.

KOMMENTAR: Gyllen sjanse for Greenwood og en Havertz-type?

16.15: Daily Mails Dan Ripley skriver at United er interessert i Peterborough-talentet Ricky Jade-Jones. 17-åringen har scoret fire mål i League One denne sesongen.

13.15: Manchester United er fremdeles svært interessert i Birminghams 16-åring Jude Bellingham, men må trolig betale en større del av en eventuell overgangssum ved kontraktinngåelse enn det klubben har vært forberedt på, melder ESPNs Rob Dawson.

Manchester United kjemper først og fremst med Borussia Dortmund om ungguttens underskrift, men Ole Gunnar Solskjær skal ha fortalt Bellingham at 16-åringen vil gå rett inn i førstelagsgruppen, og ikke i U18 eller U23-gruppen.

Birmingham skal ha akseptert at det vil bli umulig for klubben å beholde Bellingham til neste sesong.

United skal så langt ha foreslått å dele overgangssummen for Bellingham opp i avdrag, og med flere bonusklausuler i kontrakten. Birmingham ønsker imidlertid en større del av kjøpesummen umiddelbart.

07.45: Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær håper å kunne frigjøre midler til spillerkjøp i sommer ved å la Chris Smalling og Marcos Rojo bli solgt, skiver James Robson i Evening Standard.

Smalling har imponert på lån til Roma denne sesongen, og den italienske hovedstadsklubben skal være interessert i en permanent overgang for stopperen. Rojo fikk gå på lån til gamleklubben Estudiantes etter at United ikke fikk solgt ham forrige sommer. 

Everton ønsket Rojo på lån i sommervinduet 2019, men United ønsket ikke et nytt utlån og ville heller selge argentineren for rundt 20 millioner pund. 

Onsdag 3. juni:

23.00: Manchester United skal ha lagt inn et bud på 71 millioner pund for Napoli-forsvareren Kalidou Koulibaly, melden Sky Sports Italia.

Napoli skal imidlertid holde fast på sitt prisforlangende på 89 millioner pund, melder den italienske kanalen.

Flere andre klubber skal også være interesserte i Koulibaly og LIverpool og PSG skal være blant disse.

Sannhetsgehalten i dette ryktet er nok i beste fall så som så, ettersom ingen av de journalistene som følger United tettest har kommet med lignende historier.

20.00: Jesse Lingards fremtid i Manchester United virker usikker. Inter Milan skal være blant klubbene som har vist interesse for Lingard som har vært i kontakt med både Chris Smalling og Ashley Young om hvordan livet i Italia arter seg, skriver Independent.

14.56: Tomás Roncero (som følger Real Madrid tett, som journalist og supporter) skriver i AS at Real Madrid holder et øye med United-aktuelle Jadon Sancho, og at de håper at de eventuelt kan signere ham sommeren 2021. I en eventuell slik avtale vil den gode relasjonen mellom Real Madrid og Dortmund hjelpe. Utenom Real Madrid er det kun United som nevnes ellers i saken – AS omtaler det som at United ønsker å gjøre Sancho til den nye Cristiano Ronaldo.

12.59: «Den nye klubben» som Saúl Ñíguez skulle annonsere viste seg å være nettopp det – en ny klubb. Sammen med broren starter han opp en ny klubb i Elche. Club Costa City vil bringe sammen mer enn 30 lag, og mer enn 500 spillere mellom 4 (!) og 18 år.

Det var uansett ventet at det ikke skulle dreie seg om en overgang.

08.13: Liverpool, Chelsea og Manchester United (og eventuelle andre klubber) har frem til 15. juni på seg hvis de ønsker å utløse Timo Werners utkjøpsklausul på 55 millioner euro (49 mill. pund i dagens kurs). Da går nemlig utkjøpsklausulen ut.

Dette skriver Sky Sports.

Liverpool skal være Werners førstevalg, men Chelsea og United skal også ha hatt samtaler om å signere 24-åringen. Werner ønsker å spille regelmessig for en Champions League-klubb.

Liverpool skal ikke være villige til å betale utkjøpsklausulen, og for noen uker siden skal det ifølge Sky Sports ha vært antatt at Leipzig kunne bli fristet til å selge Werner for en lavere sum enn utkjøpsklausulen på grunn av mulig prisfall på grunn av coronaviruspandemien, men i helga brukte PSG kjøpsopsjonen på 51 millioner pund for å få Mauro Icardi signert fra Inter. Icardi er tre år eldre enn Werner, og dette gjør det mindre sannsynlig at Leipzig vil la Werner dra for mindre enn 50 millioner.

Werner har 25 mål på 29 Bundesliga-kamper denne sesongen.

Tirsdag 2. juni:

19.52: Estudiantes-manager Leandro Desábato ble intervjuet på Radio Late 931 (her gjengitt av Sport Witness) denne uka.

– Vi må vente og se, men det er sannsynlig at Rojo drar. Låneavtalen går mot slutten, og om Manchester [United] ikke ønsker å fortsette utlånet, så er det forståelig, uttaler Desábato.

Rojo har bare spilt én kamp for Estudiantes på grunn av skadetrøbbel og coronaviruspandemien, og tidligere rapporter tyder på at det nok blir vanskelig for United å få solgt ham permanent til Argentina, i alle fall for den type summer United skal være ute etter.

Sport Witness skriver ellers at argentinsk presse sist uke rapporterte at Rojo snart skal bli far, og at det er en av grunnene til at han ønsker å slå seg til ro i hjemlandet.

14.00: Manchester Evening News skriver nå det samme som Tuttomercatoweb skrev forrige uke: At United vurderer den argentinske Velez Sarsfield-midtbanespilleren/vingen Thiago Almada (19), et mulig billigere alternativ til Jadon Sancho.

Den italienske nettsiden skrev forrige uke at Almada har en utkjøpsklausul på 25 millioner euro, og TMW hevdet da at United prøvde å få til en avtale på 18 millioner euro (cirka 15,8 millioner pund).

13.00: Den tyrkiske journalisten Ertan Süzgün meldte for noen dager siden at Besiktas kunne tenke seg et sesonglangt lån av Axel Tuanzebe.

08.00: Leipzig-trener Julian Nagelsmann innrømmet mandag kveld at han ikke vet hva han skal si for å overbevise Timo Werner om å bli. Werner er blitt koblet til United, selv om det er Liverpool og etter hvert Chelsea som også har vært mest koblet til ham.

07.00: United lånte Odion Ighalo frem til januar, men Paul Hirst, United-journalisten i The Times, skriver at United likevel vil presse på for å forsterke med en ny spiss i sommer. Moussa Dembele og Timo Werner er blant navnene som nevnes, selv om sistnevnte også er høyaktuell for andre klubber.

Mandag 1. juni:

17.41: Miguel Delaney (vanligvis ikke en av de aller mest treffsikre) fra The Independent har en sak med litt forskjellig info om United. Vi oppsummerer det punktvis:

  • United er litt forsiktige når det gjelder hvordan overforbruk vil fremstå i den nåværende situasjonen, og coronavirussituasjonen vil ellers påvirke spiller/klubb-maktforholdet, og f.eks. ligger det an til at Paul Pogba blir værende i United.
  • Det at Pogba blir værende kan påvirke fremtiden til Jack Grealish også – men også Grealish er regnet som en høyprioritetssignering av United, sammen med Jadon Sancho. United vil gjøre «hva som helst» for å få Sancho, ifølge en av artikkelens kilder, og de har allerede gjort mye, og leder an kampen om stortalentets signatur.
  • Sancho ser ut som en mer sannsynlig signering enn Grealish, sammen med Swansea-stopper Joe Rodon. Rodon kan gjøre det mindre nødvendig å signere enten Dayot Upamecano eller Kalidou Koulibaly, som ifølge saken for øyeblikket er i topp-prioritetsgruppa til United.
  • United opererer med fem slike prioriteringsgrupper når det gjelder overgangsmål, hvor spillere beveger seg opp og ned når omstendigheter forandrer seg – for eksempel skal West Hams Declan Rice og Wolves’ Raúl Jiménez for øyeblikket være i en lavprioritetsgruppe.
  • En som plutselig har beveget seg høyt opp på disse prioriteringslistene er byrival Citys Raheem Sterling. Ingen ser på det som spesielt sannsynlig at han vil gå til United, og Real Madrid ville vært en mye mer sannsynlig potensiell destinasjon for Sterling, men samtidig er det en følelse av en usikker fremtid for spilleren hvis City utestenges fra Champions League i to år. Med andre ord, skriver Delaney, så vil United gå for Sterling hvis han skulle bli tilgjengelig. Sterling har tidligere innrømt at han var United-supporter da han var yngre.
  • Jesse Lingard skal ha spurt både Chris Smalling og Ashley Young om Italia, siden midtbanespilleren er fristet av Serie A, og AC Milan skal være interesserte.

12.30: United har bekreftet at utlånet med Odion Ighalo er forlenget ut januar 2021.

11.40: United.no kan nå bekrefte at Odion Ighalo forblir United-spiller. Det bekreftes fra United så fort papirarbeidet går i orden. Dette var det Evening Standards United-journalist, James Robson, som var først med å avsløre søndag.

11.00: Mens vi venter på en Odion Ighalo-avklaring. Det ville vel vært merkelig at han mandag la ut denne oppdateringen – i United-klær – om han ikke blir værende.

07.20: The Sun skriver i sin hoved-fotballsak mandag at United leder an i kampen om Bayer Leverkusen-talentet Kai Havertz, som fyller 21 år neste uke. Det antydes at United vil begynne budgivningen på cirka 50 millioner pund. Havertz har scoret fem mål på fire kamper etter at fotballen startet opp igjen i Tyskland, etter at han er blitt fast flyttet frem som midtspiss i Leverkusen de siste månedene. Totalt står han med 15 nettkjenninger denne sesongen.

I Havertz-saken gjentar The Sun det de nevnte i en annen sak sent søndag – at United ikke skal ha kommet til enighet med Odion Ighalos kinesiske klubb om et videre utlån.

07.15: Italienske Inter vil forlenge låneavtalen med Alexis Sánchez, slik at de får beholde ham ut den italienske sesongen – som er blitt forlenget slik Premier League er det. Det sier Inters sportsdirektør til italienske Sky.

07.00: Rennes-talentet Eduardo Camavinga (17) kommer ikke til å selges i sommer. Det sier klubbpresidenten til RTL i en sak som er gjengitt hos Evening Standard. Unggutten regnes som en av Europas heteste unge midtbanespillere, og er jevnlig blitt koblet til United.

00.10: Real Madrid har ikke kommet med noe bud på Paul Pogba, og på grunn av coronakrisen virker det heller ikke særlig sannsynlig at verken den spanske klubben eller Juventus vil gjøre det. Det pågår heller ikke noen samtaler mellom United og andre klubber, melder The Times-journalisten Paul Hirst. 

Hirst er blant journalistene som følger United aller tettest og han beskriver stemningen internt i United som ganske avslappet med tanke på Paul Pogbas fremtid.

Hirst skriver også at Pogba er en del av fremtidsplanene til Manchester United og at det er knyttet store forventninger til Pogba og Bruno Fernandes på Uniteds midtbane når fotballen starter opp igjen.

Det skal også råde en oppfatning internt i United om at den eneste som ønsker at Pogba skal dra fra United er agenten hans Mino Raiola.