– Betaler 10,5 millioner pund for å beholde Ighalo

Det ble endelig klart mandag.

Da er det klart: Odion Ighalo forblir United-spiller.

Det bekreftet også Manchester United klokka 12.30 skandinavisk tid mandag.

Han blir i United ut januar 2021, men det stemmer ikke, som noen hevder, at United har en opsjon på kjøp da.

Da hadde dette allerede blitt spredt av United-journalister – og Supporterklubben – i en time.

Evening Standards United-journalist James Robson var den første som skrev det.

Like etter gjorde Mike McGrath i The Telegraph det samme. Han skrev at United igjen vil betale noe av Ighalos lønn samtidig med at de betaler hans kinesiske klubb noe for utlånet.

United.no fikk vite det samme, at alt var i boks og ville bekreftes så fort papirmølla var i boks.

Det var den altså klokka 12.30.

United betaler ifølge United-journalistene i Daily Mail og The Times seks millioner pund i overgangssum og en tredjedel av ukelønna hans på 300.000 pund i Kina, noe som tilsvarer cirka 130.000 pund.

Totalt for de neste månedene utgjør det drøyt 10 millioner pund frem til januar.

Positive rapporter

Shanghai Shenhua ville ifølge rapportene i utgangspunktet kun gå med på en forlengelse av utlånet dersom det også lå en bindende klausul i avtalen om at United kjøpte Ighalo når leieavtalen gikk ut, men skal ha gått bort fra dette kravet.

Det er gi og ta i slike diskusjoner, men siden alt nå er i orden vil det ikke overraske om United dermed betaler litt mer enn tidligere for å beholde 30-åringens tjenester i noen måneder til.

Summene blir aldri offentliggjort, men United kan ha godtatt både en større sum til den kinesiske klubben nå for låneavtalen og også at de betaler mer av Ighalos lønn.

STERKT ØNSKE OM Å BLI: Odion Ighalo ønsker å bli værende på Old Trafford og går kraftig ned i lønn for å få oppfylt drømmen om å spille for favorittklubben.

Ighalos kontrakt med Shanghai Shenhua går ut i desember 2022, men spissens kinesiske arbeidsgiver skal ha tilbudt ham en ny avtale som strekker seg til desember 2024 med en ukelønn på opp til 400.000 pund. 

Til tross for dette fantastiske økonomiske tilbudet så skal Ighalo likevel ha ønsket å fortsette i United. United er favorittklubben hans, og den første delen av låneoppholdet hans ble jo plutselig stanset av coronaviruset.

Ighalo noterte seg for fire mål på åtte kamper, derav fem som innbytter, før COVID-19 satte en stopper for all fotball i mars. 

Får nok en del sjanser også videre

Så vil Marcus Rashford være skadefri når fotballen starter opp igjen, men med mange kamper på kort tid og liten ferie før neste sesong starter opp igjen er det all grunn til å tro at det også blir en del sjanser for Ighalo utover.

Han har også det noen av de andre spissene mangler, en spisskompetanse i bevegelsesmønsteret og posisjoneringen i feltet.

Så skal det sies at dette utlånet vel minsker sjansene for at United kjøper enda en spiss i sommer.

I stedet går det nok mot at det blir Martial, Rashford, Greenwood OG Ighalo som blir Ole Gunnar Solskjærs spissalternativer det neste drøye halvåret.