Ryktesaker, uke 20

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 17. mai:

Gratulerer med dagen våre norske venner i Supporterklubben.

10.40: United jobber visstnok for å få til en sommerovergang for Bayern Münchens Corentin Tolisso. Det skriver Neil Fissler hos Sunday Express. Den 25 år gamle sentrale midtbanespilleren var en del av det franske VM-vinnende laget for noen år siden og gikk til Bayern fra Lyon for 37 millioner pund (rekord for Bayern den gangen) tre år siden. Der har han imidlertid slitt med å etablere seg. De siste to sesongene har han bare startet åtte kamper. Tolisso ble operert for en ledddbåndsskade i ankelen tidligere i år.

10.30: Unge James Garner er ønsket på lån i Championship hos både Swansea og Sheffield Wednesday neste sesong. Det skriver The Suns Alan Nixon i en såkalt eksklusiv sak.

08.20: Duncan Castles (se også fredag 19.00) har også plass i Sunday Times til sine overgangshistorier. Der gjentas det at United er interessert i Raul Jimenez, men at Juventus blir den største utfordreren for United i kampen for å få Wolves-spissen.

Castles påstår også at United har sett seg ut Monacos 23-åring Fodé Ballo-Toure som en mulig erstatter for Luke Shaw. Castles sa på podcasten sin fredag at United ikke skal være fornøyd med Shaws spill de siste sesongene, selv om det vel ikke henger helt på greip med hvordan situasjonen har vært de siste månedene, etter at Shaw returnerte fra skade.

08.00: Det begynner med Paul Pogba. Sunday Express har gjengitt franske L’Equipe på at Paul Pogba skal være nær ved å skrive under for Juventus igjen.  Ordlyden er vel «nær, samtidig med at Juventus nå jobber for å få på plass de siste detaljene i overgangen». Så kan det være at vi er litt dårlig til å søke denne søndagsmorgenen, men en titt på L’Equipes hjemmeside viser ingenting om Pogba, en titt på twitterfeeden deres viser ingenting på Pogba og søker man på Pogba og Juventus så er det egentlig kun Sunday Express-ryktet som er gjengitt av BBC som kommer opp. Det betyr: Varsko her, behandle med varsomhet, vær skeptiske. Kanskje har de funnet noe som ikke er på nett, men kanskje er det noe gammelt som blir resirkulert på en eller annen måte.

Samtidig skriver Mundo Deportivo at Zinedine Zidane fortsatt skal være veldig giret på å få Pogba til Real Madrid.

Lørdag 16. mai:

13.56: Mundo Deportivo har en sak om Real Madrids ønske om å få inn en skikkelig målscorer, og det er Erling Braut Haaland som nevnes som et overgangsmål for den spanske hovedstadsklubben.

Avisa skriver at det ikke blir enkelt for Real Madrid å sikre seg Braut Haaland, siden klubber som Manchester United liker ham også.

Hvis Real Madrid ikke får signert ham i det neste overgangsvinduet, så vil de prøve i 2021, når nordmannen har en utkjøpsklausul på 75 millioner euro.

Ingen stor sak for Uniteds del, siden det ikke akkurat er en hemmelighet at Solskjær liker Braut Haaland.

11.41: Daily Mirror skriver i en såkalt eksklusiv sak at Benfica har fortalt Manchester United og Wolves at stjernespiss Carlos Vinicius ikke kan forlate klubben for mindre enn utkjøpsklausulen på 88 millioner pund, noe som høres ut som en helt urealistisk sum for den brasilianske 25-åringen uansett.

Saken er skrevet av James Nursey, vanligvis ikke en av de vi stoler mest på.

09.43: Vanligvis treffsikre David Ornstein skriver om Timo Werner og Jadon Sancho for The Athletic i dag.

Det han skriver om Werner, gir liten grunn til å tro på en United-overgang. Ornstein hevder nemlig at det for Werner nå i utgangspunktet er Liverpool eller Leipzig det handler om. Hvis Liverpool prøver seg, så vil han dit. Hvis ikke, så blir han nok en sesong i Leipzig. Werner skal før coronaviruskrisa snakket personlig med både United og Barcelona i tillegg til Jürgen Klopp, mens hans representanter skal ha snakket med Chelsea.

Om Sancho skriver Ornstein at Dortmund ikke har planer om å selge for mindre enn 120 millioner euro (107 mill. pund i dagens kurs), til tross for den økonomiske situasjonen. Sancho er mindre fastlåst i preferansene sine enn Werner, og spilleren har en avtale med Dortmund om at han kan forlate klubben hvis det kommer et passende tilbud i løpet av de neste månedene – og folkene rundt Sancho er optimistiske om at det vil skje.

United har vært mest proaktive i tilnærmingene sine, men det har også vært dialog med Real Madrid og Barcelona. Manchester City har bedt om å bli holdt oppdatert, men det skal være en følelse av at de lyseblå ikke kommer til å gjøre et forsøk på å hente sin tidligere kantspiller. Chelsea liker også Sancho, men det skal ikke ha vært noe kontakt med Marina Granovskaia siden rundt januar.

00.28: Ecuadorianske Ecuagol (her gjengitt av Sport Witness) hevder at United er en av flere klubber som er interesserte i Watford-venstreback Pervis Estupiñán, som har gjort det godt på utlån til Osasuna denne sesongen.

Uniteds plan skal i så fall ifølge nettstedet være å låne 22-åringen ut igjen til et annet engelsk lag, mens en venter på at han skal utvikle seg.

Tottenham, Atlético Madrid og Barcelona nevnes som andre interesserte klubber. Osasuna ønsker at spilleren skal bli værende der på lån til sommeren 2021, men det blir opp til Watford.

United ble koblet til Estupiñán av EXPRESO sist måned.

Fredag 15. mai:

19.00: Duncan Castles bommer vel så godt som hver gang han nå prøver seg på noen saftige United-rykter, men sier nå at United er interesserte i Wolverhampton-spiss Raul Jimenez.

Så skal det sies at det vil overraske om United og mange andre ikke skulle være interesserte i ham, men som nevnt: Ha i mente at veldig mange av det Castles forteller om som sine store nyheter faktisk aldri skjer.

Det som kan telle i ryktet favør er jo at Castles kan Mourinho, Mourinho representeres av Jorge Mendes og Wolverhampton er til en viss grad hans lag.

17.00: United-unggutten Charlie Wellens skal ha skrevet under på en toårskontrakt.

Det er ikke bekreftet av klubben, men PAs United-journalist, Simon Peach, en av gutta som er til å stole på, skriver dette.

08.20: Den tidligere United-spilleren Owen Hagreaves mener Manchester United må gjøre alt som står i klubbens makt for å hente Jadon Sancho i sommer.

– Jadon Sancho er en helt spesiell spiller. Den klubben som får tak i ham må betale dyrt, men de vil til gjengjeld ha en toppspiller det neste tiåret. Han ville gått rett inn på et hvilket som helst lag, selv Manchester City, Liverpool, Barcelona eller Real Madrid. Ja, du kommer til å se markedsverdien til spillere falle i disse tider, men klubber som Manchester United og Bayern München vil fremdeles være i stand til å hente de beste spillerne om de ønsker, sier han til Mirror.

Torsdag 14. mai:

15.47: Det har vært en del saker om Angel Gomes denne uka. For å oppsummere: Det er fortsatt stillstand i kontraktsforhandlingene, skrev Goal. Chelsea tror de nærmer seg å sikre seg 19-åringen, skrev Daily Mirror. United skal ha gitt seg selv en frist til torsdag neste uke på å overbevise Gomes om å bli i klubben, skrev pålitelige Chris Wheeler i Daily Mail.

Nå har Samuel Luckhurst fra lokalavisa også skrevet om Gomes’ situasjon. Han skriver, som andre, at Gomes ikke er overbevist om at han vil få sjansen, selv om United skal ha dempet noe av Gomes’ usikkerhet med retningen klubben har gått i. At United jakter talenter som Jadon Sancho, Jack Grealish (som er noen år eldre) og Jude Bellingham (noen år yngre) skal derimot ha hatt motsatt effekt.

Solskjær skal ikke ha likt Gomes’ kontraktsnøling, noe som kanskje kan forklare litt av at han har fått færre sjanser enn flere andre.

12.59: Hva om vi ikke får tak i Jadon Sancho? Hvem er alternativene? Ifølge Richard Fay i Manchester Evening News ser United på Schalke-ving Rabbi Matondo som en potensiell alternativ løsning hvis Dortmund krever for mye for Sancho. 19-åringen Matondo har i likhet med Sancho også bakgrunn fra Manchester Citys akademi.

Fays kilder sier at United ser på Matondo som et lavrisikokjøp på lik linje med Daniel James – Matondos lagkamerat på det walisiske landslaget. Matondo har fire landskamper for Wales.

Han signerte for Schalke i januar 2019.

08.04: James Robson skriver i Evening Standard at United tilbyr Jude Bellingham å kunne kjempe om en plass på A-laget umiddelbart – om en skulle vinne kampen om 16-åringen.

Med en potensiell kostnad på 30 millioner pund, så vil Bellingham bli den mest profilerte av en rekke signeringer av spennende ungdommer som United er i ferd med å gjøre. Den 16 år gamle spissen Joe Hugill er på vei fra Sunderland (men vil bli en del av akademiet, ikke A-lagsstallen), og høyrebacken Marc Jurtado er på vei fra Barcelona.

07.58: Spanske Todofichajes.com melder at United og Lyon er enige om en overgangssum på 70 millioner euro (cirka 62 mill. pund i dagens kurs) for Moussa Dembélé. Vi tror vel uansett ikke at dette er sant – enn så lenge har vi vel ikke sett noen grunn til å ta Todofichajes særlig seriøst, og Manchester Evening News skriver i sin videreformidling av dette at de forstår det slik at 23-åringen ikke er et prioritert mål. Så når dere eventuelt leser om dette andre steder, så er det OK å ha i mente at lite tyder på at dette er sant.

Onsdag 13. mai:

13.19: Corriere di Torino, her gjengitt av Daily Mail, skriver at Juventus har innført et lønnstak for å sørge for solid økonomi til tross for coronaviruset. Fra og med kommende sesong vil storklubben kun gi kontrakter verdt maksimum 9 millioner i euro i året, eller 173 000 euro i uka (152 890 i dagens kurs).

Ordningen vil ikke påvirke Cristiano Ronaldo, og heller ikke andre spillere med høyere lønning som allerede har kontrakt, men det vil påvirke eventuelle nysigneringer. Dette vil, og det er litt uklart om det er bare Daily Mails påstand eller om den italienske avisa også skriver det, sannsynligvis hindre en retur til klubben for Paul Pogba.

08.16: Gazzetta dello Sport skrev tirsdag (her via Sport Witness) at Liverpools Dejan Lovren kan gå på billigsalg til Roma. 5 millioner euro (4,4 mill. pund i dagens kurs) skal ifølge den italienske avisa kunne være nok til å få inn kroaten.

Grunnen til at vi nevner dette er selvsagt at Roma egentlig skal ønske seg Chris Smalling, som jo er på lån der. Mye tyder på at det blir en altfor dyr overgang for I Giallorossi.

07.59: Mer Angel Gomes: Chelsea tror de nærmer seg å sikre seg 19-åringen, skriver Darren Lewis i Daily Mirror.

Superagent Pini Zahavi skal være rekruttert av Gomes, og han skal ha hatt samtaler med Chelseas Marina Granovskaia.

Tidligere rapporter har tydet på at Gomes ideelt sett ønsker å bli i United, men kanskje ser han større muligheter til å kunne slå gjennom i Chelsea akkurat nå.

00.00: Manchester United skal ha gitt seg selv en frist til torsdag neste uke på å overbevise Angel Gomes om å bli i klubben. Det skriver Chris Wheeler i Daily Mail.

Wheeler er blant journalistene som følger United aller tettest, og han skriver at torsdag 21. mai nå er siste frist for å komme til enighet med Gomes om en ny kontrakt.

Den talentfulle midtbanespilleren har lenge vegret seg for å skrive ny kontrakt med United til tross for at forhandlingene skal ha pågått i lang tid. Barcelona og Borussia Dortmund er blant klubbene som har fulgt Gomes tett og kan stå klare dersom unggutten forlater United gratis etter denne sesongen.

19-åringen debuterte for United som 16-åring om ble en av tidenes yngste United-spillere da José Mourinho slapp Gomes til i den siste seriekampen i 2016/17-sesongen.

Denne sesongen har Gomes spilt seks kamper derav tre fra start.

Tirsdag 12. mai:

15.02: Samuel Luckhurst skriver i Manchester Evening News at United fortsatt har planer om å signere tre spillere i det kommende overgangsvinduet, til tross for usikkerheten rundt sommerens overgangsmarked. Tre spillere nevnes, og det er ingen overraskelser her:

  • United startet forhandlinger om en Jack Grealish-avtale i februar, før coronaviruskrisen stoppet fotballen. Grealish vil gjerne til United, ifølge Luckhurst, og han er ventet å få lov til å forlate klubben uavhengig av om det blir nedrykk eller ikke. Et nedrykk kan påvirke overgangssummen.
  • United har stor tro på at en kan overby enhver Jadon Sancho-konkurrent, og spilleren selv er også lysten på overgangen.
  • Jude Bellingham og hans foreldre besøkte Carrington i mars, men Chelsea og Dortmund er også interesserte, og det har ved en del anledninger blitt hevdet at sistnevnte klubb er favoritter til å få tilslaget.

09.43: TuttoMercatoWeb skriver at United er interesserte i Vélez Sársfield-spilleren Thiago Almada, en 19 år gammel midtbanespiller/ving.

Kontakt skal være opprettet, men det er uklart i artikkelen om det er kontakt mellom klubbene eller mellom United og argentineren. Almada har en utkjøpsklausul på 25 millioner euro, og TMW hevder at United prøver å få til en avtale på 18 millioner euro (cirka 15,8 millioner pund).

Det har tidligere blitt meldt at Manchester City er interesserte i spilleren, og har fulgt ham i flere måneder.

Almada hadde Gabriel Heinze som manager frem til den tidligere United-spilleren for kort tid siden ga seg i Vélez Sársfield.

Saken er omtalt på engelsk hos Sport Witness.

08.09: Jeremy Cross skriver i en såkalt eksklusiv sak for Daily Star (vanligvis ikke regnet som en særlig treffsikker avis) at United blir stadig mer sikre på at de vil komme til å få tak i Lyons Moussa Dembélé.

Chelsea er også lystne på å hente inn 23-åringen, men han foretrekker selv en overgang til United, ifølge avisa.

Lyon gikk glipp av spill i Europa kommende sesong (om de ikke vinner Champions League).

Mandag 11. mai:

15.07: Charlotte Duncker, som tidligere jobbet for Manchester Evening News, skriver for Goal at det fortsatt er stillstand i kontraktssituasjonen til Angel Gomes. Både spiller og klubb virker egentlig å håpe på at Gomes’ fremtid er i United, men det har tidligere blitt rapportert fra flere hold at Gomes ønsker mer spilletid enn det United tilsynelatende kan love.

08.01: Ifølge franske L’Equipe (her gjengitt av Sport Witness) så følger United nøye med på Edinson Cavani-situasjonen.

Uruguyanerens kontrakt med PSG går ut etter denne sesongen, og han har foreløpig ikke fått et nytt kontraktstilbud.

Til tross for at veteranen (han har blitt 33 år) sannsynligvis vil kreve en del i lønn, og sannsynligvis vil ha en solid signeringsbonus, så kan han altså være en relativt billig korttidsløsning på spissplass.

Hvis United ikke ender opp med Champions League-spill, så kan det eventuelt være et problem for Cavani. Foreløpig sitter 33-åringen stille i båten, og venter på hvordan situasjonen utvikler seg – han skal ikke være avvisende til å bli i PSG heller.

Coronaviruset kan også gjøre det til en attraktiv løsning for PSG, siden det å få Cavani til å signere en ny kontrakt vil være billigere en mange av alternativene, og

07.56: En ny uke, og vi tar med oss den mest vesentlige rykteoppdateringen fra gårsdagen:

Sky Sports skriver at Shanghai Shenhua forventer å få Odion Ighalo tilbake til klubben i tide til at han kan starte den kinesiske sesongen i juli.

United er lystne på å forlenge Ighalos låneopphold slik at han får med seg slutten av Premier League-sesongen, men Shanghai Shenhua vil bare tillate Ighalo å bli på Old Trafford hvis det er snakk om en permanent avtale – og de verdsetter ham til 20 millioner pund.

Så får en jo se hvor enkelt det eventuelt blir å forhandle med den kinesiske klubben.

Newcastle skal også være interesserte i Ighalo hvis oppkjøpet av klubben går i orden.